anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak zgody na powiadomienia

Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Pomimo, iż mam zarówno w aplikacji na telefonie oraz na komputerze wyłączone jakiekolwiek zgody na powiadomienia > sms-y, maile i push > otrzymuję po kilka razy dziennie, na telefon, ciągle ta same powiadomienia o ostatnich okazjach przed końcem roku > Allegro mimo braku zgody, na siłę wysyła powiadomienia push.

Po prostu nie liczycie się z tym co chce użytkownik Allegro > nawet przy braku zgody > ważne jest to co jakiś "syn owcy" zaplanował, a drugi napisał program do wysyłania > nieważne czy ktoś chce czy nie > czyli po prostu propagujecie SPAM > jak od Was to jest ok > jak ktoś inny wyśle kilka wiadomości z maila to już jest ostrzeżenie

Miałem taką sytuację, że ktoś się włamał na nieużywane od dawna konto @wp.pl i powysyłał maile ofertowe na wszystkie adresy jakie były w pamięci konta > od razu było upomnienie i ostrzeżenie > ale Was te zasady już nie dotyczą? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21

nat_not
Moderatorka Allegro Gadane

@Ziolko39 Prześlij mi zrzut ekranu z widokiem przykłądowego powiadomienia, które otrzymałeś.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@nat_not Jak przyjdzie następne to wyślę > jak na razie to kasuję bez czytania ?> tylko widzę, że od Allegro

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

To jest zdjęcie ekranu telefonu > w nocy 30/31 przyszły trzy takie powiadomienia > kliknięcie powoduje przeniesienie na stronę Allegro > przychodziło po 6-10 takich powiadomień dziennie

IMG_0004.JPG

Trochę to wkurzające.

oznacz moderatorów

w_kiwi

@Ziolko39 Dziękuję. Już to wyjaśniam z zespołem odpowiedzialnym za powiadomienia. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@w_kiwi Od 8.30, kiedy pisałem przyszły 2 następne 

oznacz moderatorów

w_kiwi

@Ziolko39 Proszę, podaj dokładny model urządzenia z jakiego korzystasz oraz link do strony, z której prowadzi przykłądowe powiadomienie. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@w_kiwi Telefon Xiaomi Redmi 14C > kliknięcie przekierowuje do strony startowej Allegro > ale adresu www nie widać

oznacz moderatorów

w_kiwi

@Ziolko39 Dziękuję. Przekazałam informacje. Wrócę tutaj z odpowiedzią, jak tylko otrzymam więcej informacji. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Cezary_Ziecina
#7 Wielbiciel

Problem nie jest odosobniony - Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Mam włączone tylko powiadomienia o wiadomościach i statusach przesyłek, a od jakiś 2 tygodni dostaję jakieś 2 - 3 bardzo ogólne powiadomienia reklamowe dziennie w stylu "za 1 dzień nowy rok - sprawdź nasze promocje" wyświetlające się na ekranie blokady 

oznacz moderatorów

Cezary_Ziecina
#7 Wielbiciel

Screenshot_2026-01-01-04-22-44-567_com.teslacoilsw.launcher.jpg

oznacz moderatorów

Cezary_Ziecina
#7 Wielbiciel

Screenshot_2026-01-01-04-25-58-125_pl.allegro.jpg

Screenshot_2026-01-01-04-26-01-185_pl.allegro.jpg

oznacz moderatorów

DarthReX
#2 Obserwator

Dosłownie mam to samo na RN8 Pro. Spam jak z jakiegoś **piiip**sa. Załatwcie to zanim wywalę tę aplikację, bo to jest nieśmieszny żart.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Widzę, że zgłaszanie nieprawidłowości w bezprawnym działaniu serwisu to jak "rzucanie grochem o ścianę" > równie dobrze mógłbym "zameldować koniowi w stajni" > całe to pisanie o przekazaniu do odpowiedniemu zespołowi > jest to "pic na wodę, fotomontaż" > nikt się tym nie przejmuje > ważne aby Allegro wyrobiło plan spamu > poniżej zdjęcie telefonu z powiadomieniami, które przyszły 01.01 w nocy, pomiędzy 1.00 a 10,30 rano

IMG_0001.JPG

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

ale Cię spamują 🙂

oznacz moderatorów

jarasnet
#10 Popularyzator

To jest przegięcie pały z tym spamem. Mam ustawione powiadomienia ale nigdy nie było tyle śmieci od Allegro. I to jeszcze w Sylwestra i Nowy Rok! Co za wirtuoz marketingu wpadł na ten pomysł? Zwolnić dyscyplinarnie!

oznacz moderatorów

jarasnet
#10 Popularyzator

godzina 0:50

Screenshot_2026-01-02-00-53-56-680_com.miui.home.jpg

oznacz moderatorów

haqna
#2 Obserwator

Mam to samo - telefon Redmi Note 8 Pro. 

Screenshot_2026-01-02-08-03-55-493_com.miui.home.jpg

Screenshot_2026-01-02-08-06-05-555_pl.allegro.jpg

oznacz moderatorów

haqna
#2 Obserwator

Wyłączyłam WSZYSTKIE powiadomienia push, po czym po chwili przyszedł kolejny spam od Allegro! 🤬

Screenshot_2026-01-02-09-17-32-949_com.miui.home.jpg

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Pomimo zgłoszenia, nadal spamują > nie interesuje was brak zgody, co? > wam wszystko wolno?

oznacz moderatorów