Pomimo, iż mam zarówno w aplikacji na telefonie oraz na komputerze wyłączone jakiekolwiek zgody na powiadomienia > sms-y, maile i push > otrzymuję po kilka razy dziennie, na telefon, ciągle ta same powiadomienia o ostatnich okazjach przed końcem roku > Allegro mimo braku zgody, na siłę wysyła powiadomienia push.
Po prostu nie liczycie się z tym co chce użytkownik Allegro > nawet przy braku zgody > ważne jest to co jakiś "syn owcy" zaplanował, a drugi napisał program do wysyłania > nieważne czy ktoś chce czy nie > czyli po prostu propagujecie SPAM > jak od Was to jest ok > jak ktoś inny wyśle kilka wiadomości z maila to już jest ostrzeżenie
Miałem taką sytuację, że ktoś się włamał na nieużywane od dawna konto @wp.pl i powysyłał maile ofertowe na wszystkie adresy jakie były w pamięci konta > od razu było upomnienie i ostrzeżenie > ale Was te zasady już nie dotyczą? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Po co to mydlenie oczu przez moderację
Pomimo zgłaszania nic się nie dzieje > nadal przychodzi ten sam spam > nawet ktoś tak zaprogramował beznadziejnie, że po 01.01 przychodzi "zbliża się finał roku" > ktoś tu ewidentnie nie myśli > ma wysyłać spam to wysyła > treść nieważna
Podobnego "babola" widziałem w TV > przed świętami reklama kwiatów z Lego > a w tle data "14 February" > widocznie komuś ten bzdet utkwił "pod kopułą"👏👎
@Ziolko39 spokojnie odpowiedni zespół pracuje nad tym
mam rozwiązanie!
wywal tą bezużyteczną apkę 😉
@Ziolko39 Nie mydlę oczu, tylko tak, jak napisałam, wrócę z odpowiedzią, jak tylko otrzymam więcej informacji. Bardzo mi przykro, ale wciąż czekam.
@w_kiwi Czyżby "odpowiedni" zespól jeszcze był "niedysponowany" po Sylwestrze? > a co noc przychodzą powiadomienia > po kilka > trzeba ustawiać tryb "nie przeszkadzać"
@Ziolko39 Naprawdę mi przykro, ale niestety, nie wszystko jestem w stanie załatwić sama.
@w_kiwi Ok > czyli mam czekać aż się skończy kampania spamowa?
@Ziolko39 Mam nadzieję, że wkrótce czegoś się dowiem. Podbiłam już temat.
@w_kiwi Thx
Od wczoraj godzina 23.00 do teraz godzina 11.00 rano 4 wiadomości mimo odhaczenia zgody.
Cześć @jarasnet, @Margonem4400. Wyjaśniamy to - damy Wam znać, gdy tylko dostaniemy odpowiedź w tej sprawie. Proszę jeszcze o chwilkę cierpliwości.
U mnie dzieje się to samo, wielokrotne powiadomienia o które nie prosiłam. Proszę o ich nie przysyłanie, bo taki spam nadaje się do zgłoszenia do UOKiK.
@MagdaCyrczak podaj proszę, przykładowy link gdzie prowadzi Cię kliknięcie w powiadomienie. Będę mogła wtedy dodać to do zgłoszenia.
Proszę coś z tym zrobić bo zmagam się z tym samym problemem pomimo wyłaczonych zgód w ustawieniach. Jawnie łamią Państwo prawa konsumenta.
Aż specjalnie założyłem konto, bo widzę że ktoś ma ten sam problem co ja... U mnie to samo wystąpiło jakieś 2-3 miesiące temu, parę dni spamu (za dnia) i koniec, więc zapomniałem. Teraz zaczęło się znowu, najczęściej w środku nocy, tak jak u przedmówców.
Najciekawsze u mnie jest to, że kliknięcie w te powiadomienia nie przenosi bezpośrednio do aplikacji allegro, tylko otwiera firefoxa, gdzie odpala się ublock... Po przejściu dalej odpala się po prostu aplikacja... Myślałem nawet, że to jakieś powiadomienie z Firefoxa, ale wejście w opcje powiadomienia przekierowuje do ustawień aplikacji Allegro.
@Margonem4400 Allegro jest jak ten Kali z "W pustyni i w puszczy" > Jak Kali ukraść komuś krowę to dobrze, ale jak Kalemu ktoś ukraść krowę to bardzo, bardzo źle.
W nocy przyszły następne 4
@Bedenk @jarasnet @Margonem4400 @haqna > znalazłem sposób na blokadę tych powiadomień > wchodzisz w "ustawienia" > powiadomienia i pasek statusu > powiadomienia aplikacji > i tam odznaczasz, których powiadomień sobie nie życzysz > znalazłem to wczoraj, odhaczyłem > jak na razie jest spokój
W zależności od modelu telefonu może się to trochę różnić > Enjoy😄
@Ziolko39 W moim telefonie jest niestety tylko jedna kategoria, tzn. albo mam wszystkie powiadomienia od Allegro albo żadnego. A jednak o tym, że przesyłka na mnie czeka, chciałbym wiedzieć z powiadomienia...
Dziś kolejne 5, ciągle ten sam zestaw...
@Bedenk Ja korzystam głównie z komputera, więc wyłączyłem wszystko > powiadomienia o przesyłkach dostaję w aplikacjach przewoźników > te z Allegro są mi zbędne
Jak widać Nicniegro nie robi NIC w tej sprawie. Zachowują się jak temu lub inny chiński sklep. To jest dramat. Oby InPost szybko otworzył własną platformę sprzedażową.