anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak zgody na powiadomienia

Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Pomimo, iż mam zarówno w aplikacji na telefonie oraz na komputerze wyłączone jakiekolwiek zgody na powiadomienia > sms-y, maile i push > otrzymuję po kilka razy dziennie, na telefon, ciągle ta same powiadomienia o ostatnich okazjach przed końcem roku > Allegro mimo braku zgody, na siłę wysyła powiadomienia push.

Po prostu nie liczycie się z tym co chce użytkownik Allegro > nawet przy braku zgody > ważne jest to co jakiś "syn owcy" zaplanował, a drugi napisał program do wysyłania > nieważne czy ktoś chce czy nie > czyli po prostu propagujecie SPAM > jak od Was to jest ok > jak ktoś inny wyśle kilka wiadomości z maila to już jest ostrzeżenie

Miałem taką sytuację, że ktoś się włamał na nieużywane od dawna konto @wp.pl i powysyłał maile ofertowe na wszystkie adresy jakie były w pamięci konta > od razu było upomnienie i ostrzeżenie > ale Was te zasady już nie dotyczą? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
46 ODPOWIEDZI 46

Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane

@Bedenk czy jesteś w stanie przesłać link do strony, do której kieruje Cię kliknięcie w powiadomienie? 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Bedenk
#8 Zapaleniec

@Sa_nova Powyżej w innej wypowiedzi wrzuciłem screen z linkiem, który blokuje adblock.

oznacz moderatorów

Sa_nova

@Bedenk faktycznie, przeoczyłam go. Dziękuję! Dodałam go do zgłoszenia i działamy w sprawie powiadomień. Wrócimy gdy tylko ustalimy szczegóły. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

haqna
#7 Wielbiciel

Tak, ja też wczoraj usunęłam uprawniania aplikacji Allegro do wysyłania powiadomień push na poziomie ustawień telefonu. Teraz mam spokój, ale oznacza to też, że nie dostanę żadnych powiadomień, także tych, które chciałam otrzymywać.

Swoją drogą co za geniusz marketingu wymyślił tę akcję? Nawet gdybym wyraziła zgodę na otrzymywanie treści marketingowych, to wysyłanie ich czasem częściej niż co 1h to gruba przesada! Szybko bym tę zgodę wycofała. 

oznacz moderatorów

w_kiwi

@Ziolko39 Bardzo mi przykro, ale problem jeszcze nie został rozwiązany. Otrzymałam informację, że te powiadomienia wysyła jeden z naszych partnerów i oczekujemy na jego reakcję. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@w_kiwi To w takim razie mam następne pytanie > czy macie moją zgodę na przekazanie mojego numeru telefonu komuś spoza Allegro > spamerowi jak dla mnie. (zresztą nie tylko dla mnie)

oznacz moderatorów

Bedenk
#8 Zapaleniec

No myślałem, że dostaniemy odpowiedź w stylu "przepraszamy, coś z testowania przeszło niechcący na produkcję", a dostaliśmy "no, udostępniamy kanał powiadomień zewnętrznym podmiotom i nawet nie wiemy co oni nim przesyłają i jeszcze nie możemy ich sami zablokować". 

Swoją drogą ciekawe, czemu zewnętrzny podmiot wysyła powiadomienia prowadzące na allegro przez jakiś pośredni link. Albo ktoś miał jakieś zobowiązania do liczby klików, albo jakiś wałek z allegro share. Nie wnikam.

Niby powiadomienia od dwóch nocy się nie pojawiają no ale nie wiem, chyba trzeba odinstalować i zamiast sadzić drzewa, to będzie się zbierać incoiny. Obydwie maszyny mam w tej samej odległości...

oznacz moderatorów