anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Centrum wiadomości - już jest!

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

AKTUALIZACJA (23.03. 2020): Prosimy o zadawanie pytań w nowym wątku dedykowanym Centrum wiadomości.

Oddajemy dzisiaj w Wasze ręce Centrum wiadomości 

Dzięki nowej zakładce będziecie mogli się komunikować z klientami bez opuszczania Serwisu. Centrum zaprojektowaliśmy tak, by łączyło w sobie możliwości czata i poczty elektronicznej. Jednocześnie nie musicie się obawiać, że któraś wiadomość Wam umknie - będziemy je wysyłać również na adres e-mail, który przypisaliście do swojego konta Allegro.

Centrum Wiadomości dostępne jest zarówno w wersji na komputer, jak i w aplikacji mobilnej.

Z naszych danych wynika, że w ciągu godziny sprzedający i kupujący wymieniają między sobą nawet 100 tysięcy wiadomości mailowych. To naprawdę dużo! Nasza nowa funkcjonalność ma służyć usprawnieniu Waszej komunikacji. 

Korzystajcie!

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
78 ODPOWIEDZI 78

dbcomplex
#7 Wielbiciel#

Kochani, nie o to chodzi. Chodzi o to, że Allegro nie myśli o wszystkich tylko "ulepsza". Nie wywalę też anteny bo jest tylko GPRS i to nad wodą, czyli około 300 m ode mnie. Żadnego dostawcy internetu - nawet radiowego nie ma w okolicy. Ale powtarzam, nie w tym rzecz.  Allegro funkcjonuje w jakimś otoczeniu i nie bierze czasem pod uwagę jego realiów, ja o tym piszę, a nie o zasięgu 🙂

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

to tak samo jak i inne duże firmy, np UPC.. myślisz, że bym nie chciał miec kabla od nich? pewnie, że tak.. a mieszkam nadal w granicach stolicy 🙂 może w końcu dotrze do mnie światłowód od Orange, to już nic mi nie będzie więcej potrzeba od nikogo 😄

oznacz moderatorów

WREDZIA-W1
#21 Demiurg#

Co Wy, na litość boską, wyprawiacie???!!! Mam  skrzynkę pocztową przypisaną do konta Allegro. Nadal jest to jednak moja prywatna skrzynka, na którą mi przychodzą prywatne wiadomości. Z jakiej racji te wiadomości są widoczne w Centrum??? Co powinna zrobić? Udać się do prokuratury?

Proszę, wycinek z owego centrum

c ccccc.JPG

Ula

Ula
oznacz moderatorów

WREDZIA-W1
#21 Demiurg#

Errata: "Co powinnam zrobić?" ma być.

Ula

Ula
oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@WREDZIA-W1 Cuffa to kryminał jest...

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

WREDZIA-W1
#21 Demiurg#

@pinsplash  W rzeczy samej. Kryminał i to w lochach na Syberii.

Ula

Ula
oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

@WREDZIA-W1  się podirytowała 😮 aż dam jej lajka 🙂

Ciekawe co to jest, ja takiego czegoś nie mam 😮

oznacz moderatorów

WREDZIA-W1
#21 Demiurg#

@konto zamknięte  Ależ masz i Ty 🙂 Moje konto------>z lewej, Centrum wiadomości

Ula

Ula
oznacz moderatorów

Kaliope_Brzeg
#21 Demiurg#

@WREDZIA-W1  Ja mam póki co tylko allegrowe wiadomości. To są faktycznie jakieś jaja

WREDZIA-W1
#21 Demiurg#

@Kaliope_Brzeg  Napisz do mnie wiadomość nie przez Allegro, tylko bezpośrednio ze skrzynki pocztowej, tej przypisanej do Allegro, a pokażę Ci jak to działa. ulka_19@wp.pl

Ula

Ula
oznacz moderatorów

Tulinova
#9 Pomysłodawca#

Potwierdzam wszystkie te spostrzeżenia! Sama miałam o tym pisać! Generalnie- pomysł dobry ale niedopracowany, że hej!

oznacz moderatorów

daniel_net_pl
#11 Animator#

Zajrzałem tam raz, przewinąłem kilka wiadomości i uciekłem w popłochu. Obym nigdy nie musiał być przymuszony do tego. Allegro wzorem Microsoftu czy Google idzie na jak największą utratę ergonomii, nikt tam już nie patrzy ile kliknięć trzeba wykonać i czasu poświęcić, żeby osiągnąć cel. 

oznacz moderatorów

dawal50
#14 Krzewiciel#

@RED @nat_not można dodać także to, że w centrum wiadomości nie da się kliknąć w link. W wiadomości do kupującego mam podlinkowany napis "status zamówienia" i w centrum wiadomości nie jest to podlinkowane

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@dawal50 Zgłosiłam tę sprawę do osób odpowiedzialnych za ten obszar.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Majster77
#10 Popularyzator#

Kto na miły Bóg wymyślił tego gniota. Pomysł może i dobry.

Nie można w żaden sposób filtrować wiadomości. Przeczytane nie przeczytane, Nie można wyfitrować odpowiedziane nie odpowiedziane. W żaden sposób nie można sobie oznaczyć że coś trzeba wrócić do tematu. NIe widać czego dotyczy sprawa czyli nie można płynnie przejść do MS z pozycji centrum wiadomoći. Czyli żeby odpowiedzieć trzeba skopiowac nazwę użytkownika sprawdzić co kupił i dopiero wrócić do CW. JAkaś masakra przy małejilości zamówień to może jest to ogarnięcia u nas utrudnia to realizację zamówieniń a nie ją przyspiesza. Nawet nikt się nie pokusił dać pola szukaj  jak niby znależć coś w tym burdelu. Przewijać i czytać wszystko.

Po raz kolejny Allegro wrzuca niby udogodnienie a wychodzi utrudnienie. JAk coś się do nich pisze to mówią że poprawią ale nie wiadomo kiedy. To po co takie rozwiązanie sie wprowadza. 

oznacz moderatorów

SklepAtlanti
#7 Wielbiciel#

@Nat59  szkoda, że w wiadomościach żadne linki nie działają. Dobrze byłoby żeby linki wewnętrzne do Allegro (np. link do wystawienia opinii/ recenzji produktu) oraz linki do śledzenia paczek w Inpost działały

oznacz moderatorów

eCommerceLab
#10 Popularyzator#

@sebek75, niestety nie mogę Odpowiedzieć w wątku z pytaniami do Ciebie, tak jakby został zamknięty. Mam pytanie odnoście Centrum wiadomości - jak postępy z API. Z tego co czytałem, jest w planach (fajnie, że trzymacie się projektu z warsztatów), ale jeszcze nie dostępne. Czy znany jest przybliżony czas udostępnienia API?

oznacz moderatorów

eCommerceLab
#10 Popularyzator#

@msniezek, mógłbym Cię prosić o tymczasowe przywołanie kolegi 🙂

oznacz moderatorów

eCommerceLab
#10 Popularyzator#

Sorry za ten bałagan, ale takie początki.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@eCommerceLab Skonsultowałam się z Sebastianem w tej sprawie i przekazuję, że API jest, można z niego korzystać, ale pracujemy jeszcze nad kilkoma zmianami i ujednoliceniem dokumentacji. Dlatego oficjalny start dopiero przed nami 🙂

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów