anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ciągłe odejmowaniw punktów z jakości sprzedaży

ClearLife
#10 Popularyzator

Witam. Od kilku dni cały czas mam odejmowane punkty z jakości sprzedaży za szybką wysyłkę. Niestety nie jestem w stanie nadać paczki, jeżelu klient zamawia coś w sobotę, niedzielę, czy dzień roboczy po godzinie 18:00. Specjalnie wskazuję, godziny do której można zamówić. Nie ogarniam już tego algorytmy, który wciąż odejmuje mi punkty. Już widzę, że sprzedaż przez to drastycznie spadła. Za chwilę stracę supersprzedawcę. 😞

@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

TechartGSM
#15 Entuzjasta

Zacznij korzystać z Allegro Fullfilment, bo o to w tym wszystkim chodzi. Jak to mawiają, skoro nie wiesz o co chodzi, to chodzi o wiesz co 🙂

oznacz moderatorów

ClearLife
#10 Popularyzator

Za mały jestem na Allegro Fullfilment. 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ClearLife podaj mi proszę jakieś przykładowe zamówienie, będzie mi wtedy łatwej zweryfikować sprawę. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

ClearLife
#10 Popularyzator

@Syrena_zT Wydaje mi się że każde zamówienie, nawet dzisiaj dostałem kolejne -6 pkt za zamówienie, na które miałem czas wysyłki do dzisiaj. Plusowych nie dostaję żadnych mimo, że wszystkie pozostałe wysłane tego samego dnia. Już nic nie rozumiem z tego, w tym tempie zlecą zaraz poniżej 300 pkt. Algorytm też już chyba mnie nie lubi, bo przez to wszystko sprzedaż praktycznie padła. Pozdrawiam 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ClearLife Sprawdź tutaj jak przyznawane są punkty w mierze "Szybkość wysyłki". Wystarczy, że spełniony będzie jeden z tych warunków:

• wysłane w dniu złożenia i opłacenia zamówienia 
  • dostarczone nie później niż wskazuje na to najdłuższy czas przewozu dla wybranej przy zakupie metody dostawy liczony od momentu opłacenia zamówienia.

Dodatkowo pamiętaj, że bierzemy pod uwagę tylko zamówienia z deklaracją wysyłki natychmiast lub 1 dzień.

Natalia
oznacz moderatorów

ClearLife
#10 Popularyzator

W takim razie mam pytanie, czy dla równowagi powinienem dostawać dodatnie punkty jeżeli wyślę paczki w ten sam dzień. Obecnie od dwóch tygodni dostaję  tylko ujemne, mimo że większość paczek wychodzi tego samego dnia.  @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ClearLife tak za przesyłki wysłane w dniu złożenia zamówienia otrzymasz punkty w mierze Szybka wysyłka. Tutaj trzeba zwrócić uwagę na to, że przesyłkę uznajemy za nadaną, gdy kurier ją zeskanuje, nie kiedy umieścisz ją w automacie. 

Monika
oznacz moderatorów

ClearLife
#10 Popularyzator

@la_nika wiem o tym, że przesyłka zeskanowana przez kuriera się liczy, jednakże odnoszę wrażenie, że nie dostaje punktów dodatnich mimo wysłanych przesyłek w ten sam dzień. Dostaję tylko ujemne od kilku dni. Nie ogarniam tego już, za chwilę stracę supersprzedawcę

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ClearLife czy możesz podać przykład zamówienia, które nadałeś w dniu opłacenia, a nie zostało uznane za szybką wysyłkę? Sprawdzę to.  

Monika
oznacz moderatorów

ClearLife
#10 Popularyzator
b37dd160-1481-11f1-9d5f-cd7c156c83d6

8e25add0-1471-11f1-b6eb-ddeda34902b5

76ce0c60-146a-11f1-83ba-df46b1f9cb1b

fc4c4c70-126d-11f1-8ea5-41644a139aea

403d45b0-125a-11f1-b1f3-fb53ed694903

dcab83a0-1244-11f1-bd84-1d651d7576bd

4b16d630-121f-11f1-bd84-1d651d7576bd

ffbf6f40-1222-11f1-b7a8-b1866043ea86

To kilka przykładowych

oznacz moderatorów

Ares_Sklep
#8 Zapaleniec

Też mnie to zastanawia. Tracę punkty za zamówienia złożone nawet po 21.00. Nawet gdybym był zdesperowany i zawiózłbym paczkę 40km do oddziału to nikt by mi jej nie przyjął o tej godzinie. Powinni zabierać punkty za zamówienia złożone np. do godziny 15:00 i nie przekazane kurierowi, tak jak kurierzy obsługują rejon. Albo chociaż żeby liczył się czas od wrzucenia do paczkomatu po godzinie 15-16, a nie od skanu przez kuriera, bo My jako sprzedający nie odpowiadamy za pracę kuriera i nie mamy na to żadnego wpływu, jeśli zamówienie wpada w nocy.

Ostatnio dostałem też -100pkt za polecenia od kupujących, mimo, że nie otrzymałem żadnego negatywa i utrzymuję renomę 100%. 

Za czas odpowiedzi zabrali mi też 100pkt, bo od pół roku żaden klient nie zadał mi pytania - to znaczy, że oferty są tak dobrze opisane, że klient nie ma więcej pytań. Nie powinni zatem za to zabierać punktów,

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Ares_Sklep Dla miary "szybka wysyłka" nie możesz otrzymać ujemnych punktów, ponieważ ta miara jest dodatkowa. Nie zostajesz "ukarany" za nie nadanie przesyłki tego samego dnia, po prostu nie otrzymujesz za nią dodatkowych punktów. 

Za polecenia kupujących nie masz obecnie przyznanych żadnych punktów, ponieważ nie posiadać opinii, które są obecnie brane pod uwagę, czyli ostatnie 30 dni.

Natomiast w kwestii punktowania terminowych odpowiedzi - zgadza się nie otrzymałeś punktów w tej mierze, ale otrzymałeś 40 punków za brak pytań od kupujących. 

Wiktoria
oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ClearLife dziękuję za listę zamówień.
Nie otrzymałeś za nie punktów, ponieważ deklarujesz czas wysyłki 2 dni, a punkty otrzymasz tylko za zamówienia z deklaracją wysyłki 1 dzień lub natychmiast. 
Dlatego zamówienia nr dcab83a0-1244-11f1-bd84-1d651d7576bd i nr 8e25add0-1471-11f1-b6eb-ddeda34902b5 są oznaczone jako szybka wysyłka (deklarujesz wysyłkę w 1 dzień), a pozostałe nie. 

Monika
oznacz moderatorów