Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Otrzymałem taką wiadomość od kupującego
„Dzień dobry. Proszę sprawdzić status mojego zamówienia. Wiem że minęło trochę czasu ale zamówienie do mnie nie dotarło. W inposcie nie mam informacji w ogóle o przesyłce, o ewentualnym odbiorze czy zwrocie do nadawcy.
Pozdrawiam
UWAGA zakupu z dnia 08 maja 2024
@AUTOJUR a widzisz status paczki?
podaj numer zamówienia
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Ewentualnie wystąp do przewoźnika o potwierdzenie doręczenia. O ile wysłałeś zamówienie 😅
W historii sprzedaży jest jako wysłane i na pewno wysłane . Po takim czasie niema już nr przesyłek w zamówieniach. Sprawdzałem numery znikają po około 200 dniach.
@AUTOJUR No to ładnie. A Urząd Skarbowy może wymagać przedstawienia dokumentów nawet do 10 lat od sprzedawcy firmowego. Więc kto powinien archiwizować dokumenty?
@AUTOJUR jeżeli masz pewność, że zamówienie zostało nadane prześlij kupującemu taką informację. Dla pewności możesz dodatkowo dopytać przewoźnika o potwierdzenie doręczenia, jeżeli posiadasz numer przesyłki.
Paczka została na pewno wysłana. Tylko gdzie znajdę numer przesyłki UWAGA z dnia 8 MAJA 2024. W zamówieniach po około 200 dniach znikają.
Wysłano przez Allegro Inpost
a7a23390-0d4e-11ef-a80b-6dbf918d82aa
@AUTOJUR w MP ustaw przybliżoną datę utworzenia, po nicku powinieneś odnaleźć nr. przesyłki , z tym piszesz do Inpost , odpowiadają do 24H
Wróciła paczka i była przechowywana przez prawie rok .
@AUTOJUR sprawa trochę trudna bo klient nie rozwiązał mowy czyli towar jest w dalszym ciągu jego własnością , co do kosztów przechowywania również dobrze to nie wygląda jeśli w chwili zawarcia transakcji klient nie został o tym poinformowany ,zwróć kaskę i po sprawie
@mdrogeria "...zwróć kaskę i po sprawie "
No nie wiem czy po sprawie, klient może domagać sie odsetek. Wszystko zależy od prowadzonej korespondencji, czy były jakieś powiadomienia, wezwania.
@br. ja mam w zakładce stosowny zapis , na tych z grupy ,, trudnych ,, jeszcze go nie zastosowałem ,ale było blisko ,też po bez mała roku pacjent się ocknął , ale byłem w na tyle komfortowej sytuacji ,że klient ostatecznie odpuścił bo towar w międzyczasie się przeterminował i miałem dokument potwierdzający jego utylizację ,nabąknąłem tylko o jej kosztach i kontakt się urwał .
@AUTOJUR to teraz policz właścicielowi paczki, za rok magazynowania😁
@KOGIEL_T se możesz naliczyć jeśli klient wiedział o tym przed dokonaniem zakupu lub poinformowałeś skutecznie po powrocie paczki
@AUTOJUR dane przesyłki w naszym systemie nie są już dostępne. Konieczny będzie kontakt z przewoźnikiem. Klientowi możesz napisać, że zweryfikowałeś sprawę i potwierdzasz, że przesyłka została poprawnie nadana. Gdyby była w tej kwestii potrzebna pomoc w dyskusji napisz do nas np przez czat i poproś doradcę o wypowiedź.
Paczka wróciła i była przechowywana przez prawie rok. Zaproponowałem zwrot tylko koszt zakupu lub ponowną wysyłkę po opłaceniu
@AUTOJUR prawidłowo ,powinieneś zaznaczyć wyraźnie ,że w gratisie ma roczną opiekę nad towarem .
Jeżeli kupujący nie odstąpił od umowy, towar jest jego własnością i ma go odebrać na własny koszt. Nie jesteś zobowiązany do zwrotu kosztu towaru.