anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co jest grane?

MAMY ROZWIĄZANIE!
mwmonety
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Miałem przerwę w sprzedaży (urlop) i nawet po zmianach punktacji byłem na plusie a jakość była "dobra" .Po wysłaniu pierwszej przesyłki opłaconej w dniu nadania przed godziną graniczną punktacja runęła na -460 punktów i jakość "wymaga poprawy" .Co tam się u was wyprawia? Proszę o wyjaśnienie i anulowanie tej punktacji bo ja wysłałem zgodnie z deklaracją.

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16
Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @mwmonety! Weryfikuję dlaczego zamówienie nie zostało zaliczone w mierze terminowej wysyłki i wrócę z informacją. 

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
mwmonety
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Sa_nova Przesyłka została nadana kurierem InPost jako umowa własna i pewnie wasz system tego nie wyłapał . 

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@mwmonety a w jaki sposób nadawałeś tą przesyłkę? Czy masz dodaną integrację z InPost w tej zakładce, czy korzystałeś z innego narzędzia i samodzielnie nadawałeś paczkę? 

Sandra
oznacz moderatorów
mwmonety
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Czy coś wiadomo w moim temacie ? To dla mnie ważne gdyż odjęto mi punkty (niesłusznie) i dostałem upomnienie z zaznaczeniem że mogę też mieć ograniczony dostęp do konta . Przesyłka była opłacona około 8.30 a po 10 -tej była już w paczkomacie (czyli przed godziną graniczną dostawcy). Proszę o wyjaśnienie i przywrócenie punktacji.

oznacz moderatorów
pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mwmonety

Nadawałeś u kuriera czy w Paczkomacie lub PaczkoPunkcie? W drugim przypadku za moment nadania, Allegro uznaje moment odbioru przesyłki przez kuriera, a nie fizycznego nadania.

oznacz moderatorów
mwmonety
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Przesyłka kurierska nadana samodzielnie przez paczkomat InPost.

oznacz moderatorów
Client:118046128
#11 Animator

I znów to samo co temat sprzed kilku dni i wiele wcześniejszych, pewnie nie przekazałeś pełnego maskowanego adresu e-mail kupującego, a z drugiej strony jak byś go podał to allegro naliczyłby by Ci swoją opłatę za wysyłkę pomimo, że już ją opłaciłeś. 

oznacz moderatorów
mwmonety
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

A po co nam wysyłać jakieś maskowane adresy kupującemu? Nigdy czegoś takiego nie robiłem. Problem powstał bo wziąłem sobie wolę od sprzedaży a w tym czasie allegro porobiło zmiany w dostawach . Nigdy nie udostępniłem formy dostawy kurierem InPost tylko paczkomatem a tu pierwszy zakup i taka forma. Musze to przejrzeć i od nowa poustawiać .

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@mwmonety metoda dostawy w tym zamówieniu to InPost Courier, nie Allegro Kurier24 InPost, co jest istotne. Są to dwie różne metody dostawy. Widzę, że do tej pory udostępniałeś w swoich dostawach Allegro Paczkomaty InPost. Więc nadawałeś i rozliczałeś się z przesyłek w sposób opisany tutaj
Przy nadawaniu kurierem InPost (bez przedrostka Allegro) konieczne jest przekazywanie maskowanego adresu mailowego. 
Ze swojej strony sugeruję zmianę metody dostawy z InPost Kurier na Allegro Kurier24 InPost. Będzie ci łatwiej nadawać paczki. 
Kwestię zamówienia obniżającego Ci statystyki weryfikuję. Wrócę do Ciebie z informacją. 

Alicja
oznacz moderatorów
mwmonety
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT Dziękuję Ci za wyjaśnienie .To wszystko jest pokłosiem zmian jakie zrobiliście w sierpniu gdy ja nie prowadziłem sprzedaży . Nie udostępniałem przesyłek kurierem InPost tylko zostały mi dopisane a sam w porę tego nie usunąłem . Przesyłkę wysłałem w dniu opłaty tj.1 września około 10-tej ,czyli po około 2h od wpłaty a patrząc w śledzenie jej to klient odebrał ją dnia następnego ,czyli wtedy kiedy mnie osądziliście o nieterminowe nadanie. Przesyłka w ciągu doby dotarła , i osobiście czuję się bardzo skrzywdzony oceną mojej działalności z Waszej strony. Liczę na szybki rozwiązanie problemu.

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@mwmonety wykluczyłam te zamówienie z Twojej jakości. Jutro wynik będzie przeliczony 🙂 
Natomiast pozostaje kwestia poprawnego nadawania lub zmiany metody dostawy, żeby takie przypadki już się nie wydarzyły. 

Alicja
oznacz moderatorów
mwmonety
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT Dziękuję i rozumiem tylko szkoda że to my musimy coś poprawiać i dostosowywać do swoich potrzeb ,raczej sami przed wprowadzeniem zmian i jak nie są to zmiany obowiązkowe powinniśmy decydować czy je chcemy czy nie. 

oznacz moderatorów
mwmonety
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Weszła mi jeszcze jedna taka wpłata za przedmiot który się sprzedał zanim zmieniłem ustawienia (kurier InPost) . Jak to prawidłowo nadać by było zgodnie z zasadami i nikt nie czepiał się że nie wysłałem w terminie ? Piszecie że trzeba podać maskowany adres e-mail który nie wiem skąd wziąć. W poprzedniej podałem normalny adres e-mail jaki podał mi klient i był problem.

oznacz moderatorów
wojtekmarchewka
#13 Ambasador

@mwmonety przy loginie kupującego, jest oznaczenie, jak najedziesz na nie, to wyświetli ci się opcja "Kopiuj e-mail". To ten mail jest maskowany i musisz wkleić, przy  tworzeniu samodzielnej paczki w InPost, wtedy systemy Allegro zarejestrują taką przesyłkę

Screenshot_20260906-100023_Samsung_Browser (1).jpg

oznacz moderatorów
mwmonety
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@wojtekmarchewka Dzięki 

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@mwmonety Maskowany adres email znajdziesz w zamówieniach w miejscu, gdzie są dane klienta. 

Nicol
oznacz moderatorów