Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
U moderatorów raczej nie. Oni są w obrocie nieustannie.
Poza tym od powielania wątków obroty wzrastają jedynie moderatorom.
Tak
w coraz wiekszym
i coraz ich wiecej
i coraz więcej pytań bez odpowiedzi
ale przynajmniej praca jest
Chodzi o sprzedaż na allegro.
Ale moderacja nie prowadzi sprzedazy
@skokwbok22 To po co oznaczasz moderatorów? Oni nie odpowiedzą.
W lutym zawsze mniejsze obroty. Ma tylko 28 dni
coś chyba kliknęłam przez przypadek.
@skokwbok22 za dużo zmian, utrudnień, kombinacji Allegro przedobrzyło, w marcu podwyżka co spowoduje wzrost cen na portalu i kolejny odpływ kupujących, sklepy internetowe i inne portale odnotowują wzrost sprzedaży 😄
@kostas11 Dziwnym zbiegiem okoliczności "inne portale" też podnoszą ceny od 3. marca...
@fox_paws też dostałem informację, dziwisz się idąc w ślad allegro bo inaczej się nie da konkurować, nie przewidzieli że darmowe dostawy to droga do kosztów, więc jak mają okazję to też podnoszą prowizje i opłaty 🙂
A ile to wytrzyma rynek, zobaczymy za jakiś czas 🙂
@kostas11 @fox_paws @Monika__L Od dawna twierdzę, że te "darmowe" dostawy Smart prędziej czy później wykończą Allegro, a wraz z nim tych sprzedawców, którzy nie mają pomysłu na handel gdzie indziej.
Oczywiście, można oferować kupującym przesyłkę gratis od jakiegoś progu cenowego, ale musi to mieć racjonalne podstawy. Próg rzędu 40 czy 45 zł, plus darmowe zwroty to prosta droga do katastrofy.
Niestety, mleko już się rozlało, Smart nie tylko oduczył dużą część kupujących racjonalnych zachowań zakupowych, ale też spłodził nowe, wcześniej nie znane patologie. Koszty utrzymania tego potwora rosną jak na drożdżach, stąd rozpaczliwe podwyżki - których efektem będzie masowe wyłączanie Smarta, jak również całkowita rezygnacja wielu sprzedawców z dalszej sprzedaży tutaj
@skokwbok22 A jeśli chodzi o obroty w lutym, to one prawie co roku spadają - zwłaszcza w porównaniu do szczytów z grudnia i stycznia. Kupujący po prostu nie mają nieograniczonych zasobów 😎
@TomBanknoter @kostas11 @Monika__L Poczekajmy co będzie po wprowadzeniu Smarta od 30 zł, bo po coś ten przedział w cenniku dopłat się pojawił. Tu nic nie dzieje się przypadkiem...
Allegro próbuje ratować sytuację, ale chyba rozumują, tak jak kiedyś pewien polityk mówiąc "Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy krok do przodu"...
@fox_paws ten przedział chyba dotyczy tzw. Mini Przesyłki, którą być może oferują jacyś samobójcy.
Tak czy inaczej, praktycznie przestaje mnie obchodzić, co oni jeszcze tu wymyślą. Ale popatrzę sobie z ciekawości, bo to będzie piękna katastrofa (jak mawiał Grek Zorba)
@fox_paws @kostas11 W innym wątku poprosiłem moderację o wyjaśnienie, skąd te przedziały od 30 zł, skoro progi minimalne wynoszą 45 lub 65 zł
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@TomBanknoter Bo te 30 zł to promocja dla wybranych klientów Allegro. Gdzieś w jakimś mailu o tym pisali, ale nikt już o tym nie pamięta i nawet nie wiem gdzie tego szukać.
@drekenzes Hmm, trochę to dziwne, bo ta promocja miała być tymczasowa... Ale w zasadzie to już pytam tylko z czystej ciekawości 😎
@TomBanknoter @drekenzes Wszystkie zmiany zaczynają się od testów, promocji itp.
Początkowo przedział 30-44,99 był bez dopłat.
Ciekawe kiedy przedział od 150 zł przestanie być dopłatą tylko pełnymi kosztami przesyłki.
u części tych portali to już nie nazywa się podwyżka tylko "korekta cennika"
hahahaha
Może powód to że za zimno na skokwbok