anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co się dzieje z Sales Center

kakabe_2007
#13 Ambasador

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   Chyba jest jakaś awaria :

błędnie pokazywana jest wartość sprzedaży z dnia poprzedniego

W historii operacji nie można wybrać aktualnego miesiąca bo sierpień jest nieaktywny

Zamówienia z dnia wczorajszego z godz. 18:43 i 18:52 pojawiły się w systemie dopiero o godz: 20:44 i 20:52 (sprawdzałem konto o 20:10 i nie było żadnych zamówień)

Gdy chce się wybrać datę w historii operacji 17sierpnia to pokazuje się data 16 sierpnia czyli cały dzień do tyłu

oznacz moderatorów
36 ODPOWIEDZI 36

kakabe_2007
#13 Ambasador

Dzisiejsze zamówienia z godz. 07:50 pojawiły się w systemie kilka minut temu .......... czyli jest ponad dwie godziny poślizgu .......... robi się ciekawie ...... sprawdźcie swój zegar systemowy bo chyba ma dwie godziny opóźnienia 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kakabe_2007 Sprawdzam to. Wrócę do Ciebie z informacjami. 

Nicol
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kakabe_2007
#13 Ambasador

@N_Nitka28 W dalszym ciągu występują u mnie te anomalia

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@N_Nitka28 coś macie nie tak od kilku dni, problemy z płatnościami, posty też z wczoraj zgłaszali że w powiadomieniach mają o dobę przesunięte 😞

serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@N_Nitka28 

Sie zegarek przestawił o dwie godziny 🙂

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#13 Ambasador

Problem jest taki, że jeśli zamówienie zostanie złożone o 13:05 w wyświetli się o 15:05 to nie ma szansy na wysłanie bo godzina graniczna u mnie InPostu to 15:00 i po tej godzinie kurier nie podejmie przesyłki = przesyłka opóźniona i pretensja od kupującego ......... 

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#13 Ambasador

Właśnie 10 minut temu pojawiło się zamówienie z 10:54 .........

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kakabe_2007, czy możesz wskazać przykładowe numery "opóźnionych" zamówień? 

Basia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kakabe_2007
#13 Ambasador

@RaBarbar_ka Wszystkie zamówienia jakie wpłynęły po godzinie 18:00 w dniu 17.08.2026 oraz wszystkie dzisiejsze. W płatnościach możesz porównać czas złożenia zamówienia a czas zarejestrowania płatności i te czasy nie pokrywają się z tym co jest widoczne przy zamówieniu.

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#17 Koryfeusz

@serwis-texas  to zauważyłam już wczoraj wieczorem, było przesunięcie o 2h, nawet myślałam, ze t mój komputer zwariował

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#13 Ambasador

@Health___Beauty  Czy dziś dalej jest przesunięcie o te 2 godziny czy normalnie się już wyświetla ?

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#17 Koryfeusz

@kakabe_2007  zamówienie sprzed chwili:

OPŁACONE

66,13 zł

()

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#13 Ambasador

@Health___Beauty Czyli dalej jest błąd i nic się nie zmieniło ...... Dziwne że tak mało osób zgłasza tą anomalię . Może się mylę, podejrzewam że ma to związek z problemami dotyczącymi płatności jakie mają klienci .........

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#17 Koryfeusz

@kakabe_2007  ale jakie ma to w sumie znaczenie? to zamówienie zostało zrobione przed chwilą a nie 2 godziny temu. Po prostu jest błąd w wyświetlaniu a nie opóźnienie.

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#13 Ambasador

@Health___Beauty  Dla mnie ma bardzo duże znaczenie bo rozliczam się z US na podstawie danych Allegro ( sprzedaż ewidencjonowana). Jeśli klient kupi coś o godz 23:00 17 sierpnia to Allegro raz podaje że zakupu dokonano w dniu 17 sierpnia a w zestawieniach zakup ten widnieje już jako dokonany o godz 01:00 18 sierpnia. Kolejny problem to godziny graniczne na wysłanie w danym dniu zamówienia. Powiedzmy mam ustawioną godzinę graniczną na 13:30 - klient kupuje o 13:20 a ja widzę zakup o 15:20 - czyli po godzinie do której kurier InPostu odbiera paczki z paczkomatu. Klient składając zamówienie o 13:20 widzi czas dostawy na dzień następny ( taka jest informacja przy zamówieniu)...... No i zamieszanie z tym że dziś Allegro pokazuje że klient dokonał wpłaty należności dwie godziny przed ty nim dokonał zakupu ..............

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#17 Koryfeusz

@kakabe_2007  Widzisz zakup dokładnie w momencie jego dokonania. Tylko jak klient kupi o 11.20 to się pokazuje 9.20.

Co ciekawe u mnie teraz na jednym komputerze jest to 2-godzinne przesunięcie a na drugim pokazuje prawidłowo. W telefonie też pokazuje dobrze. Więc chyba już coś robią i zaraz powinno wrócić do normy. 

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#13 Ambasador

@Health___Beauty Miejmy nadzieję bo bardzo się stresuję tą sytuacją ...... Dziękuję za informację

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#13 Ambasador

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Co się dzieje ? Mieliście naprawić problem a Wy jeszcze bardzie zepsuliście !

Pomijam fakt że zamówienia pojawiają się dwie godziny po tym jak kupujący dokonał zakupu ! Teraz okazuje się że kupujący dokonał wpłaty dwie godziny przed zakupem !

Przykład : zamówienie    8d58d540-9a26-11f1-a79a-7b20e6119077

Kupująca dokonała zakupu w dniu 17 sierpnia o godz: 12:30

płatność do wczoraj widniała o 12:32 – dziś jest to godz 10:32

a najciekawsze jest to że w „szczegółach zamówienia” widnieje płatność o godz:10:32 czyli dwie godziny przed złożeniem zamówienia !

Jest jeszcze jeden „kwiatek”....

Otóż kupująca się pomyliła i zamówiła o jedną sztukę za dużo, więc dokonała zwrotu ….

i tu uwaga zwrot nastąpił według Allegro o godz. 09:19 czyli trzy godziny i trzynaście minut przed tym jak zostało złożone zamówienie …....... Ciekawe …

I mam spory problem bo prowadzę sprzedaż ewidencjonowaną na podstawie danych jakie przekazuje mi Allegro, a te dane są sprzeczne między sobą …...

Problem pojawił się 17 sierpnia po godz.18:00 Dziś już dotyka całego miesiąca sierpnia - poprzestawialiście wszystkie godziny i ewidencję całej sprzedaży !!!

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#13 Ambasador

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   Kiedy przywrócicie normalne działanie Sales Center ?

oznacz moderatorów