anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co się dzieje z waszą platformą sprzedażową?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Hadwao_net
#12 Orędownik

Co się dzieje z waszą platformą sprzedażową? od ponad tygodnia nie mamy praktycznie sprzedaży. Sprzedaż spadła nam o 70% na wszystkich naszych kontach. Na Facebook sprzedawcy opisują podobny problem. Czy możecie wyjaśnić o co chodzi?  @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Hadwao_net Przyjrzałem się danym z ostatnich tygodni i na ten moment nie jestem w stanie wskazać jednej, konkretnej przyczyny obecnego spadku. Jakość sprzedaży jest bez zmian i utrzymuje się na poziomie Super. Przykro mi, ale jest to bardzo złożona kwestia i nie mam możliwości wykazania, dlaczego klienci obecnie nie dokonują u Ciebie zakupów. Myślę, że warto rozważyć włączenie jakichś opcji promowania.

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
Domowisko24
#9 Pomysłodawca

cały czas poustawiane są kampanie ads i nie wiem skąd ten spadek sprzedaży. Na grupie allegro facebook Sprzedawcy opisują podobny problem.

oznacz moderatorów
Domowisko24
#9 Pomysłodawca

cały czas się promujemy na różnych kontach i praktycznie nie ma sprzedaży.

oznacz moderatorów
actp-sklep
#11 Animator

Domowisko24  Witaj w klubie, do którego nikt nie aspirował 😞  U mnie bywało kiepsko, ale to ci się dzieje w tym miesiącu to jest całkowity dramat. Nigdy nie miałam 2-3 dniowych okresów bez żadnego zamówienia, a w kwietniu miałam kilka takich przerw. Mam wykupione reklamy, które do tej pory działały. Niczego nie zmieniałam, nie jestem poza sezonem itp.  Cóż... taki lajf małych firm.

oznacz moderatorów
GaleriaAV
#12 Orędownik

U mnie też spadła sprzedaż na łeb, od Wielkanocy - dziwnym trafem pokrywa się to z ich nowymi testami algorytmami i wymysłami i dziwnie jakoś mają problem z tym ci najmniejsi sprzedawcy (nie potentaci) ... moderator nie znajdzie przyczyny ( bo to ich WINA ) ale i tak zawsze będzie ci wciskać dodatkowe promowanie bo przecież nie masz co z kasą robić, tylko że abonament już za coś się płaci .. wszystko oddają w łapy AI i takie efekty, żeby się nie zdziwili że sami potracą pracę bo ani konstruktywnej pomocy ani skutecznego doradzania. 

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie wiem co tam grzebią. Ale pewnie sporo tego ma związek z ukrywaniem opisów. Nawet ja uparcie wracająca po bzdety wymiękłam. Od włączenia tego testu kupiłam jedną karme dla swinki morskiej. Cieżko bluzgając, bo co weszłam w katalog  to były wszystkie rodzaje zwierzaków w jednym. A oni jeszcze chcieli żebym przy porównaniu kilku takich samych lub rózniących się tylko wagowo produktów z różych katalogów za każdym razem rozwijala i zwijała kretyńskie opisy. Więc poszedł tylko najpilniejszy zakup i czekam na to co dalej tu się będzie działo zapowiadając zgłoszenia do wiadomych instytucji jeśli w opisie będą ukryte jakieś informaje przez, które przyjdzie mi zakup zwracać.

Obstawiam, że sporo normalnych ludzi kupuje gdzie się da lub wstrzymuje się z zakupami z podobnych powodów.

Ach jeszcze dochodzą zmiany tytułów widocznych dla klientów indywidualnych. Też już tu było trochę wpisów ludzi wkurzonych bezsensownymi zwrotami.  Kupi raz, połapie się co się dzieje i też co najmniej się wstrzyma z zakupami...

Teraz tytuł Ci zmienią, opis ukryją i miej odwagę cokolwiek kupować. 

Do tego pewnie jak zwykle gmerali w wyświetleniach i pozamiatane.