anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co sie stało z przewidywanym przez was czasem dostawy.

Mido
#12 Orędownik

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Nic nie zmieniałem, system na podstawie rzeczywistego czasu wysyłek zawsze podawał następny dzień - aktualnie przewidujecie dostawę za tydzięn. Na dwóch zaprzyjaźnionych kontach to samo. A kupujący rezygnują z zakupu, sprzedaż zerowa. Zróbcie coś z tym natychmiast, to nie jest śmieszne.

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21

sklep_solpio
#15 Entuzjasta

@Mido dokładnie dlaczego pojawia się termin przewidywany czas dostawy 14 listopad ? 😄 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@sklep_solpio @Mido Coś Macie popićkane , to nie pierwszy wątek w temacie , u mnie predykcja jest poprawna .

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#15 Entuzjasta

@mdrogeria nic nie zmieniałem, w datach wysyłki ciągle mam to samo.. 🙂 

oznacz moderatorów

Mido
#12 Orędownik

@mdrogeria  MY mamy popićkane? Nic absolutnie nie było zmieniane od bardzo dawna. . Było dobrze. Jest źle.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Mido @sklep_solpio macie ustawiony czas wysyłki  dłuższy niż 1 dzień ?

oznacz moderatorów

Mido
#12 Orędownik

Tu nie chodzi o deklarowany czas wysyłki, bo ten mamy dla bezpieczeństwa do trzech dni. Tu chodzi o przewidywany przez Allegro czas dostawy NA PODSTAWIE WCZESNIEJSZYCH WYSYŁEK.  NIGDY nie wysłaliśmy pożniej niż na następny dzień., i ZAWSZE Allegro podawało klientom przewidywany czas dostawy  jako następny dzień (w tygodniu oczywiście). A teraz takie coś, bez żadnej zmiany z naszej strony.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Mido tak , ale w ten weekend algorytm wyłącza poniedziałek jak masz czas dłuższy niż 1 dzień , za parę minut  mija u mnie graniczna , zobaczymy co się wydarzy 

oznacz moderatorów

Mido
#12 Orędownik

@mdrogeria Taki czas dostawy jest pokazywany jest klentom od rana (piątek) ,  a przecież normalnie w piątek widzieli dostawe w sobotę. Nawet gdyby chodziło o wyłączony poniedziałek   czas dostawy powinien być środa. Nie piątek.  

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Mido teraz przeskoczył mi Inpost na poniedziałek , reszta gawiedzi na środę , czyli gra i buczy 

oznacz moderatorów

Mido
#12 Orędownik

@mdrogeria U mnie nie grało i nie gra. Co ma podany deklarowany czas wysyłki do czasu wysyłki rzeczywistego?, A to na jego podstawie klient widzi prognozowany czas dostawy. Zawsze był pokazywany klientom jako następny dzień, najdalej dwa dni . Nawet po wyłączeniu poniedziałku powinna to być MAKSYMALNIE środa. Jest pokazywany piatek. 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Mido Jeśli nie masz 1 dzień i granicznej to poniedziałek zgodnie z informacja, jest wyłączony czyli zgodnie z predykcja  nadasz w środę + 2 dni = piątek

oznacz moderatorów

Mido
#12 Orędownik

@mdrogeria Nie. Zgodnie z predykcją i moim rzeczywistym czasem wysyłki, teoretyczny zakup z dziś, wysłany dziś  powinien dotrzeć jutro (sobota, InPost)  lub maksymalnie środa (po odjęciu poniedziałku). A pokazuje dziś klientom od rana następny  piatek, 14 listopada. 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Mido Na weekend wyłączyli algorytm i  w tym poniedziałek dla nadań ,,dłuszszych🤣,, niż 1 dzień i bez granicznej  , Masz ustawione 3 dni czyli na nadanie dzisiaj ,środa i czwartek ,dostarczenie w piątek 

oznacz moderatorów

Mido
#12 Orędownik

@mdrogeria  Jeśli wyłączyli algorytm, to tak - ale gdybym o tym wiedział zmieniłbym deklarowany czas dostawy, a tak odstraszyli  mnie, i innym, klientów.  To nie jest  w porządku

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Mido informacja była mało zrozumiała , sam nie bardzo mogłem wydedukować w jaki sposób to uczynią , jedyne co mi przyszło do głowy to to ,,że  wyłączą algorytm i ustawią poniedziałek  jako dzień wolny od pracy  ,ale to tylko moje przypuszczenia , czy słuszne ? 

zapytamy , może ktoś się wypowie  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @Mido, wczoraj tj. 06.11.2025 listopada wysłaliśmy mailową komunikację o tytule Sprawdź swoje ustawienia godzin wysyłki tego samego dnia przed długim weekendem. Dzisiaj wysłaliśmy drugą komunikację w tej sprawie, ponieważ przewidywany czas dostawy w ofertach może wyświetlić się inaczej, niż zapowiadane to było we wcześniejszej wiadomości.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Mido Masz ustawiony czas wysyłki na 3 dni robocze, zatem @mdrogeria dobrze Ci odpisał. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Mido
#12 Orędownik

@w_kiwi  Nie. To nie jest wyjaśnienie. Przewidywany czas dostawy podajecie na podstawie dotychczasowego RZECZYWISTEGO czasu wysyłek i ich dostawy.   Skąd piątek 14 listopada, jeśli przesyłki są nadawane zawsze najdalej na następny dzeiń po opłaceniu?  Jeśli poniedziałek wylatuje to np. przesyłki opłacone w piątek powinny mieć czas dostawy wtorek, lub najdalej środa, bo tak byłoby w rzeczywistości.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Mi pokazuje na środę na obydwu kontach. A swoją drogą ktoś zwrócił uwagę na to? Niezależnie od tego czy przesyłka wpadnie przed czy po granicznej ma być nadana, jak oni to sobie wyśnili???? I jakim prawem mają nas karać za nie nadanie po granicznej??? Przecież tego się nie teleportuje... A oni nawet obnizeniem WYSYŁKI W TERMINIE grożą...

Screenshot_31.png