Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Nic nie zmieniałem, system na podstawie rzeczywistego czasu wysyłek zawsze podawał następny dzień - aktualnie przewidujecie dostawę za tydzięn. Na dwóch zaprzyjaźnionych kontach to samo. A kupujący rezygnują z zakupu, sprzedaż zerowa. Zróbcie coś z tym natychmiast, to nie jest śmieszne.
@Mido dokładnie dlaczego pojawia się termin przewidywany czas dostawy 14 listopad ? 😄
@sklep_solpio @Mido Coś Macie popićkane , to nie pierwszy wątek w temacie , u mnie predykcja jest poprawna .
@mdrogeria nic nie zmieniałem, w datach wysyłki ciągle mam to samo.. 🙂
@mdrogeria MY mamy popićkane? Nic absolutnie nie było zmieniane od bardzo dawna. . Było dobrze. Jest źle.
@Mido @sklep_solpio macie ustawiony czas wysyłki dłuższy niż 1 dzień ?
Tu nie chodzi o deklarowany czas wysyłki, bo ten mamy dla bezpieczeństwa do trzech dni. Tu chodzi o przewidywany przez Allegro czas dostawy NA PODSTAWIE WCZESNIEJSZYCH WYSYŁEK. NIGDY nie wysłaliśmy pożniej niż na następny dzień., i ZAWSZE Allegro podawało klientom przewidywany czas dostawy jako następny dzień (w tygodniu oczywiście). A teraz takie coś, bez żadnej zmiany z naszej strony.
@Mido tak , ale w ten weekend algorytm wyłącza poniedziałek jak masz czas dłuższy niż 1 dzień , za parę minut mija u mnie graniczna , zobaczymy co się wydarzy
@mdrogeria Taki czas dostawy jest pokazywany jest klentom od rana (piątek) , a przecież normalnie w piątek widzieli dostawe w sobotę. Nawet gdyby chodziło o wyłączony poniedziałek czas dostawy powinien być środa. Nie piątek.
@Mido teraz przeskoczył mi Inpost na poniedziałek , reszta gawiedzi na środę , czyli gra i buczy
@mdrogeria U mnie nie grało i nie gra. Co ma podany deklarowany czas wysyłki do czasu wysyłki rzeczywistego?, A to na jego podstawie klient widzi prognozowany czas dostawy. Zawsze był pokazywany klientom jako następny dzień, najdalej dwa dni . Nawet po wyłączeniu poniedziałku powinna to być MAKSYMALNIE środa. Jest pokazywany piatek.
@Mido Jeśli nie masz 1 dzień i granicznej to poniedziałek zgodnie z informacja, jest wyłączony czyli zgodnie z predykcja nadasz w środę + 2 dni = piątek
@mdrogeria Nie. Zgodnie z predykcją i moim rzeczywistym czasem wysyłki, teoretyczny zakup z dziś, wysłany dziś powinien dotrzeć jutro (sobota, InPost) lub maksymalnie środa (po odjęciu poniedziałku). A pokazuje dziś klientom od rana następny piatek, 14 listopada.
@Mido Na weekend wyłączyli algorytm i w tym poniedziałek dla nadań ,,dłuszszych🤣,, niż 1 dzień i bez granicznej , Masz ustawione 3 dni czyli na nadanie dzisiaj ,środa i czwartek ,dostarczenie w piątek
@mdrogeria Jeśli wyłączyli algorytm, to tak - ale gdybym o tym wiedział zmieniłbym deklarowany czas dostawy, a tak odstraszyli mnie, i innym, klientów. To nie jest w porządku
@Mido informacja była mało zrozumiała , sam nie bardzo mogłem wydedukować w jaki sposób to uczynią , jedyne co mi przyszło do głowy to to ,,że wyłączą algorytm i ustawią poniedziałek jako dzień wolny od pracy ,ale to tylko moje przypuszczenia , czy słuszne ?
zapytamy , może ktoś się wypowie @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Cześć @Mido, wczoraj tj. 06.11.2025 listopada wysłaliśmy mailową komunikację o tytule Sprawdź swoje ustawienia godzin wysyłki tego samego dnia przed długim weekendem. Dzisiaj wysłaliśmy drugą komunikację w tej sprawie, ponieważ przewidywany czas dostawy w ofertach może wyświetlić się inaczej, niż zapowiadane to było we wcześniejszej wiadomości.
@Mido Masz ustawiony czas wysyłki na 3 dni robocze, zatem @mdrogeria dobrze Ci odpisał.
@w_kiwi Nie. To nie jest wyjaśnienie. Przewidywany czas dostawy podajecie na podstawie dotychczasowego RZECZYWISTEGO czasu wysyłek i ich dostawy. Skąd piątek 14 listopada, jeśli przesyłki są nadawane zawsze najdalej na następny dzeiń po opłaceniu? Jeśli poniedziałek wylatuje to np. przesyłki opłacone w piątek powinny mieć czas dostawy wtorek, lub najdalej środa, bo tak byłoby w rzeczywistości.
Mi pokazuje na środę na obydwu kontach. A swoją drogą ktoś zwrócił uwagę na to? Niezależnie od tego czy przesyłka wpadnie przed czy po granicznej ma być nadana, jak oni to sobie wyśnili???? I jakim prawem mają nas karać za nie nadanie po granicznej??? Przecież tego się nie teleportuje... A oni nawet obnizeniem WYSYŁKI W TERMINIE grożą...