anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czas dostawy

UmkaPL
#10 Popularyzator#

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_  Dzień dobry, 

Chciałbym dowiedzieć się ( a nie mam pomysłu by skontaktować się inaczej ) dlaczego w moich ofertach widnie różny czas dostawy tzn.  w niektórych jest to sobota a w innych poniedziałek ?

Pierwszy raz to zauważyłem i jestem zdezorientowany jak to działa i co jest przyczyną ?

Błąd ?

Dwie przykładowe oferty z różnym czasem dostawy :

15216113575 - tu jest sobota

15238393134 - tu poniedziałek 

Proszę o odpowiedz, 

Czy może ja robię coś nie tak  ? 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@UmkaPL Przewidywany czas dostawy jest obliczany per oferta (dla każdej oferty z osobna) na podstawie historycznych wysyłek oraz dostaw. 

Dostawa w sobotę jest wyświetlana dla towarów z udostępnioną metodą wysyłki Allegro Paczkomaty InPost, oraz o wartości minimum 45 zł.

Wiktoria
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Dobre. Tylko jak to historyczne obliczanie dla każdej oferty z osobna jest obliczane gdy nie ma takiej historycznej wysyłki?

Tez widuję takie cuda. Szczególnie w czwartki. Po południu część pokazuje dostawy na piątek, część na sobotę. Pół godziny później pokazują na poniedziałek. A dochodzą w sobotę. I nie jest to historycznie obliczane, bo mam tylko pojedyńcze przedmioty...

Ta dostawa w sobotę też nie tak działa. Piątkowe paczki z rana uparcie wyświetlacie mi na poniedziałek, gdy dochodzą w sobotę. Te wysyłane w sobotę wyświetlacie na wtorek gdy dochodzą w poniedziałek. Więcej zamieszania z tym robicie i kłopotów klientom niż pożytku.

Ps chyba powinniście zacząć płacić za powtórne wysyłki tym klientom, którzy dostosowują zakupy według Waszych sugerowanych czasów do swoich możliwości odbioru, a potem muszą płacić za powtórną wysyłkę. To nie ich wina, że pokazujecie im dostawę paczki we we wtorek gdy z moich ustawień wynika, że jest to sobota... Ja za swoje pomyłki płacę bez kłótni z klientami, a Wy????

oznacz moderatorów