anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

czas wysyłki: błąd w systemie?

Alegoria24_pl
#11 Animator

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

dlaczego, jeżeli mam ustawiony czas wysyłki 3 dni, system domaga się, abym wysłał towar w dniu zakupu?

FireShot Capture 289 - Zamówienia - Allegro Sales Center - [salescenter.allegro.com].png

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@Alegoria24_pl Dla tego że najprawdopodobniej  dotychczas tak właśnie wysyłałeś. Nie przejmuj się. Napij się meliski to tylko są sugestie. Liczy się to co sam napiszesz a jak widać masz wpisane 3 dni i tego się trzymaj. Ale jeżeli zależy Ci  na tym aby mieć 100% terminowych wysyłek to nie waż się wysyłać wcześniej a Boże broń później. Zapakuj i niech czeka  do czasu " aż dojrzeje ".

oznacz moderatorów

Alegoria24_pl
#11 Animator

dziękuję za odpowiedź, niestety, po 3 latach współpracy z Allegro melisa już nie wystarcza, potrzebne są mocne psychotropy 😉

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

Trzy lata i już takie zniechęcenie? Cóż mają powiedzieć ( napisać ) ci którzy są tu już nawet 20 lat i pamiętają jak to wyglądało na samym początku, kiedy sprzedaż na Allegro była prosta i łatwa. Ja mam konto na Allegro ( i nie tylko na Allegro ) od 16 lat i na żadnym innym portalu nie ma takich wymagań jak tutaj. Oni starają się być bardziej papiescy niż sam papież. Ale jak to ktoś kiedyś napisał. Póki co nie ma obowiązku sprzedawania na Allegro które jednak co by nie pisać jest największą tablicą ogłoszeniową w PL chcąc z niej korzystać musimy się przystosować. Ich cyrk, ich małpy. Łączę się w " bulu".

oznacz moderatorów

actp-sklep
#10 Popularyzator

Dla ofert z czasem wysyłki 2 i 3 dni (nikt nie wie dlaczego akurat tak 😉 ), raz na 10 dni warto wejść w zakładkę "jakość sprzedaży" -> "skuteczność wysyłki" i wyłączyć "dostawy szybsze niż moja deklaracja" System nie będzie pokazywał wcześniejszej wysyłki klientom oraz Tobie przy otrzymanym zamówieniu.

oznacz moderatorów