Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
średnio w moich ofertach wskazuje wysyłke w ciągu 3 dni roboczych natomiast serwis allegro naciąga moim kupujących na zakup informacją jakoby wysyłka odbył a się w ciągu 2 dni roboczych a trzeciego była dostawa. Na moje prośby by tego nie robili dostaje odpowiedź, że to tylko przewidywany czas dostawy.... ale weź to wytłumacz kupującemu. Te święte krowy nie ogarniają najprostszych informacji o dostawie a allegro ich tylko utwierdza w swojej głupocie. Wiem, że chodzi tutaj o prowizje ze sprzedaży więc w ich intereie jest naginanie prawdy.
OD czasu kiedy wprowadzlili taki proceder ilość maili z pretensjami, że przecież miało być dzisiaj przekracza moje możliwości odpowiadania na te głupoty. Jak walczyć z nieuczciwym allegro, które nagina prawdę świadomie?
@kzk87 wysyłasz nie regularnie stąd cały ambaras , wysyłając niektóre paczki wcześniej niż deklarujesz robisz sobie krzywdę .
znam przyczynę jednak ilość tych wyysłanych wcześniej to mały procent, większośc wyysłam prawidłowo. Jednak nie uważam by był to powód do oszukiwania kupujacych
@kzk87 Przewidywany czas dostawy prezentujemy nie tylko w oparciu o deklarowany przez Ciebie czas wysyłki, ale również uwzglądaniając dane dotyczące realizacji wcześniejszych zamówień czy informacje uzyskiwane od przewoźników itp. Pozwala to precyzyjniej określić kiedy przesyłka powinna dotrzeć do odbiorcy. Szczegółowe informacje na temat działania algorytu znajdziesz tutaj. Obecnie nie planujemy wprowadzania zmian w tym obszarze.
Nie jest to fair wobec kupujących ponieważ są wprowadzani w błąd.
@kzk87 zgłoś to do UOKiK za zmiany w ofercie za którą Ty odpowiadasz 😄
nie odpowiadam za te zmiany, w ofercie ja ustawiam wysyłkę 3 dni robocze i 90% paczek jest tak wysyłanych, sporadycznie jest ze komuś wyśle szybciej. Zmiana czasu dostawy ktorą widzi kupujący wprowadziło allegro.
Za co wg Ciebie odpowiadam? za to, że rzetelnie informuje kupującego kiedy otrzyma paczkę?
@mdrogeria @kostas11 ale może się coś zmieni wczoraj np allegro zaskoczyło mnie ankietą jak oceniam korzystanie z wyszukiwarki a tam odpowiedzi na temat:
zalewania allegro ofertami chińczyków
różnic w tytule aukcji a oferty
robienia w konia za przewidywany czas dostawy
nieprawidłowego wyszukiwania po hasłach w wyszukiwarce
róznic między zdjęciami oferty a rzeczywistym produktem
różnic w ilości towarów w tytule aukcji a oferty etc
no czyżby allegro zauważyło problem? tylko kupujący jak znam życie oleją albo wypełnią bez zrozumienia o co chodzi