Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od ok. 10 dni nasz przewidywany czas wyświetlany przez Allegro(od bardzo dawna) zmienił się z "dostawa jutro" i "dostawa pojutrze" na 4-5 dni roboczych.
Nie mieliśmy urlopu,nie bylo żadnych nadprogramowych opóznień,pracowaliśmy nawet 10 listopada.
W naszych statystykach średni czas naszej dostawy(finalnie do klienta) to 2 dni KALENDARZOWE.Nic się nie zmieniło w tekj kwestii w tych ostatnich 10-12 dniach.
Przykład-normalnie ,w piątek rano powinno pokazywać dostawę w sobotę,pózniej dostawę w poniedziałek-Allegro pokazywało dostawe W CZWARTEK,i tak przez cały weekend,i poprzednie 10-12 dni.Spadek sprzedaży masakryczny.Jest zgłoszenie,jak na razie bez efektu,rozwiązania problemu.
Cześć, @rafal2944. Czy możesz podać przykładowy numer oferty oraz zrzuty ekranu z listingu, na którym widzisz przewidywany czas dostawy w ciągu 4-5 dni roboczych?
Sprawdziłam przykładową ofertę 16794441072 i widzę, że podajesz w niej deklarowany czas wysyłki w ciągu 2 dni roboczych, a przewidywany termin dostawy to czwartek - zatem wszystko się zgadza.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ no nie zgadza się,bo raz że przewidywany i deklarowany czas wysyłki to 2 różne rzeczy.Dwa że dostawę na czwartek 20 listopada pokazuje nam już od zeszłego czwartku.
Trzy-problem jest od ok 6 listopada,kiedy to jw z normalnej przewidywanej dostawy "jutro" lub "pojutrze" przeskoczylismy na 4,5 dni roboczych,dopiero dziś jest od rana są 3 dni robocze,a powinien jeden-Dostawa Jutro.Tak algorytm nam liczył od wielu miesięcy,a nawet lat.
@rafal2944 Ja mam to samo. Pisałem tu już o tym - Allegro chyba wyłączyło w ogóle algorytm wyliczający przewidywany czas dostawy na podstawie rzeczywistego czasu wysyłek, ktory do tej pory podawali kupującym na stronie oferty. Teraz jak widać podają czas dostawy na podstawie deklarowanego czasu wysyłki .U mnie też klient widział przed zakupem przewidywany czas dostawy jutro lub pojutrze bo przesyłki były wysyłane w tym samym dniu lub dnia następnego rano, teraz widzi za CZTERY dni (DWA DNI wysyłka i DWA DNI przewoźnik) Ale to też jest dziwne, bo jeśli ustawię wysyłkę na jeden dzień czas dostawy zmienia się na JUTRO, czyli moje skrócenie czasu o jeden dzień powoduje skrócenie czasu dostawy aż o DWA DNI. Ot dziwactwa Allegro. Nie da się nic ustawić tak by było prawdziwie.
No właśnie sprawdzaliśmy tę opcję-przewidywany czas dostawy na podstawie rzeczywistego czasu wysyłek-jak najbardziej obowiązuje-mamy to włączone(istnieje opcja wyłączenia,ale u nas jest włączona).
@rafal2944Nie rozumiemy się. Nie mówię o możliwości wyłaczenia wcześniejszych wysyłek, bo to zależało od ciebie - ale działało to w sytuacji gdy Allegro przewidywało czas dostawy na podstawie rzeczywistego (czyli wcześniejszego niż deklarowany) czasu wysyłek Wyłacz tę opcję i zobacz , że w tej chwili to nic nie zmienia. Nie może zmienić, bo Allegro przestało podawać czas dostawy nie na podstawie poprzednich wysyłek, a podaje wyłącznie na podstawie tego co deklarujesz (czyli 2 dni). Może to sposób, by sprzedający sami z siebie deklarowali czas wysyłki jako jeden dzień, lub natychmiast (wtedy podaje dostawę na JUTRO) a nie z zapasem bezpieczeństwa.
Rozumiemy się, w praktyce to teraz nie działa ale teoretycznie i oficjalnie powinno. Można gdybać ale nigdzie informacji o takiej zmianie nie ma. Z korespondencji w zgłoszeniu pracownicy Allegro również nic na ten temat nie wiedzą. Problem zaczął się przed długim weekendem gdzie wprowadzili jakieś tymczasowe zmiany,po nim wszystko powinno wrócić do normy ale nie wróciło. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ proszę o odpowiedz
@rafal2944 konsultuję to i wrócę do Ciebie z informacją.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ ? Dziś bez zmian,nie wyświetla się rzeczywisty czas realizacji
Też się podpinamy. Ten sam problem od tego samego czasu. Deklarowany 3 dni, większość wysyłek w ten sam dzien. Obroty mega spadły.
I widzę to prawie na całym Allegro. @Sa_nova Czy już dzisiaj coś wiadomo?