anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy allegro moze blokować konto za małe opóznienia w wysyłce paczek?

CarPart247
#8 Zapaleniec

Allegro blokuje mi konto od kilku dni twierdzac ze moj poziom wysyłek terminowych czyli 70% jest niezgodny z przepisami i moga mi blokowac konto do momentu az poziom nie osiagnie 90%. A pokazałem juz pracownika allegro ze wynika to błedow iz np do inposta nie mozna dodac email z allegro i jak dodaje numer to zawsze pokazuje ze jest nieterminowo lub wysylke mam ustawiona 24h wysyłam przedmiot tego samego dnia o godiznie 20inpost paczkomat a allegro na wpisuje ciagle z automatu termin doreczenia na nastepny dzień co jest kazdy wie niemmozliwe i dla nich to nie jest problem, a w wysylce juz widnieje zapis na czerwono ze przesyłka opozniona. mam korespondencje z pracownikiem ktory twierdzi ze jest to zgodne z regulaminem do czego mam wielkie watpliwosci, a uwaga najwazniejsze to poziom sprzdazy jest +250 czyli DOBRY!!! brak problemów z klientami itd. prosze o opinie. Nie korzystam z api i nie chce tego miec tanich wysylek bo wtedy ludzie sobie wypozyczalnie urzadzaja z czesci samochodowych. mam swoje wysylki w standardowych cenach.  otrzymałem taka wiadomosc:

"dziękuję za wiadomość i czas poświęcony na analizę regulaminu oraz wskaźników jakości.

Doceniam Pana starania i fakt, że ogólny poziom jakości Pana sprzedaży prezentuje się dobrze.

Rozumiem Pana punkt widzenia i poczucie, że warunki współpracy są spełnione. Chciałbym jednak wyjaśnić, dlaczego z naszej perspektywy sytuacja wciąż wymaga poprawy, zanim będziemy mogli pomyśleć o przywróceniu pełnej funkcjonalności Pana konta.

Choć Pana ogólna ocena jest wysoka, to w ramach art. 10.5. Regulaminu Allegro, skupiamy się na konkretnym, mierzalnym wskaźniku: „Wysyłka w terminie”.

- W momencie nałożenia ograniczeń Pana wynik wynosił zaledwie 2,63%.
- Aktualnie udało się go Panu podnieść do 63,16%.

Standard, który pozwala nam uznać wysyłkę za bezpieczną i przewidywalną dla kupujących, to minimum 90%.

Cieszy mnie ten widoczny wzrost, jednak różnica między obecnym wynikiem a wymaganym progiem 90% jest wciąż zbyt duża, abyśmy mogli cofnąć nałożone sankcje. Terminowość jest dla nas priorytetem, ponieważ bezpośrednio wpływa na zadowolenie klientów i ich zaufanie do zakupów na naszej platformie.

Proszę o kontynuowanie działań mających na celu terminowe nadawanie przesyłek. Gdy tylko wskaźnik zbliży się do wymaganego poziomu, bardzo proszę o ponowny kontakt – z przyjemnością wrócę wtedy do analizy Pana konta.

Wierzę, że przy utrzymaniu obecnego tempa poprawy, szybko uda się Panu osiągnąć wyznaczony cel. Życzę udanych transakcji i spokojnego dnia.

Pozdrawiam
Magdalena

Zespół Allegro
"

poziom dwa procent wynikal z tego iz allegro zle zaczytywalo numery i zostało to zmienione talk jak wytlumaczyli i z dnia na dzien wskoczył na poziom 63 ale to bylo 30.12.2025 dzisiaj mamy 08.01.2026 i nadal nie chca odblokowac mimo iz jest 70%
prosze o pomoc. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  
oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@CarPart247 przykro mi, ale nie jestem w stanie pomóc w tej sprawie. 
Decyzję o zdjęciu blokady może podjąć jedynie dział bezpieczeństwa, a warunki zostały Ci przedstawione w korespondencji e-mailowej. 
Procent zamówień wysłanych w terminie (obecnie to 63.64%) musi jeszcze wzrosnąć. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

CarPart247
#8 Zapaleniec

Tylko proszę zauważyć te 90% jest wymyślona cyfrą. Nie ma w regulaminie o tym zapisu pod tym punktem. 

oznacz moderatorów

la_nika

@CarPart247  wynika to z wewnętrznych procedur działu bezpieczeństwa. 
Tak jak moja koleżanka wyjaśniła "Standard, który pozwala nam uznać wysyłkę za bezpieczną i przewidywalną dla kupujących, to minimum 90%". 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

CarPart247
#8 Zapaleniec

No i widzisz to jest łamanie prawa przez was i powinno się was gonić po sądach. Wskaż mi jakikolwiek punkt regulaminu gdzie jest mowa o waszych abstrakcyjnych 90%. Czekam z niecierpliwością. Bo wiem że nie ma… a wyssać z palca można wszystko. Ani załącznik 9 o tym nie mówi. Art 10.5, art 10.1 ani art 10.7 nie ma nigdzie o tym wspomniane czyli poprostu jawnie łamiecie swój regulamin. Od nas wymagacie spełnia ją wymogów a sami je łamiecie. Ja mam niesłusznie założoną blokadę od 9dni i wiesz że u nas w Polsce są na to odpowiednie paragrafy? Aby taki moloch nie myślał że mu wsystko wolno. Ja w tym momencie po zasięgnięciu rady prawnej stosuje pismo od uokik i oni niech się wami już zajmują odpowiednio 

oznacz moderatorów