Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, na wstępie wspomnę że nie wiem czy to adekwatny dział.
w ubiegłym tygodniu w piątek, spadł na mnie zaszczyt blokady wystawiania ofert z marką „other” - powód to podejrzenie sprzedaży podróbek. Miałem wyjaśnić sprawę, ok, przy okazji zdjęto ponad 150 ofert, w tym moje główne produkty, które obecnie zaczynają sezon a w kategorii konkurencja jest gigantyczna, czyli prosta sprawa, trzeba szybko wyjaśnić sprawę.
Towar o który poszło sprzedaje się około 15 razy rocznie 🙂 jest kupowany od oficjalnego konta marki na innym marketplace. Wysłałem fakturę i zdjęcie towaru w oryginalnym opakowaniu, uprzedzałem, że na zdjęciu znajdzie się coś w stylu małej koperty z nazwą marki i zawartość zestawu pozostanie nie widoczna, obsluga kazała takie zdjęcie wysłać więc wysłałem. Dział który odebrał maila przekazał sprawę do działu specjalistycznego który odrzucił sprawę twierdząc że zdjęcie nie przedstawia sprzedawanego produktu (pytałem o to !:) )
ok, produkt rozpakowałem cyknąłem nowe fotki i je wysłałem, zestaw widać dokładnie 🙂 nie mam możliwości przywrócić produktu do stanu z przed odpakowania. Takie opakowanie posiada ta marka.
pomijając nieprzyjemny incydent z brakiem rozpoznania oryginalnego towaru w opakowaniu, oczekuje już ponad 2 dni na odpowiedź od „działu specjalistycznego” w kwestii zdjęcia blokady wystawiania ofert , pierwsza odpowiedź nastąpiła po około 4 godzinach od przesłania zdjęć, w tej chwili minęła właśnie 50 godzina oczekiwania na odpowiedź. Czy ze zgłoszeniem o numerze : 50648705 jest jakiś kłopot ? Oferty mamy wyłączone, towar na listingu spada od tygodnia, konkurencja leci w górę a ja mam związane ręce 🙂
Dodam jeszcze, że dział odpowiadający za komunikację pomiędzy mną a działem specjalistycznym nie pracuje w weekendy. Czyli zostało nieco ponad dobę na rozwiązanie sprawy przed kolejnym 2 dniowym „klopsem” sprzedażowym
@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
@gracz324 Z tego co widzę, doradcy odpisują Ci regularnie. Sprawa jest weryfikowana przez dział zajmujący się tą tematyką. Nie mam możliwości przyspieszenia Twojego zgłoszenia. Przykro mi.
Konsultanci odpisują, ale sprawa nadal stoi w miejscu od wtorku. Słyszałem już, że odpowiedź otrzymam dzisiaj rano itp. Zwracając uwagę na pierwszą odpowiedź od działu która nastąpiła po ok. 4 godzinach, a obecna wiadomość oczekuje już na odpowiedź ponad 50 godzin nie wróży nic dobrego. Usłyszałem od konsultantów, że sprawa posiada „najwyższy priorytet”, to jak to jest że normalne zgłoszenia rozpatrywane są w 4 godziny a te z najwyższym priorytetem ponad 50 godzin 🙂 Zestaw składa się z wielu małych „niszowych” elementów. Przypomina mi to zgłoszenie z ubiegłego roku o odłączenie kilkudziesięciu sprzedawców od mojego eanu które ciągnęło się ponad 3 tygodnie.
Żarty żartami, ale tu już na nie nie ma miejsca. Wszystko stoi a sprawy nie ma z kim wyjaśnić. Posiadam towar sezonowy za ponad 100 tysięcy i nie mogę go sprzedać, bo nikt nie chce rozpatrzyć bardziej skomplikowanego zgłoszenia
Nadal brak odpowiedzi. Do weryfikacji zostały przesłane 3 zdjęcia oraz faktura… cała sprzedaż stoi tak jak weryfikacja
Dziś mija 6 dni, dalej brak odpowiedzi. Z tego co konsultanci odpowiedzieli, taka weryfikacja zazwyczaj trwa do 3 dni. Czy jest z tym jakiś problem ?
@gracz324 Tak, zazwyczaj weryfikacja zajmuje do 3 dni, jednak w tym wypadku wymaga ona większej ilości czasu. Niestety nie jestem w stanie powiedzieć ile to może jeszcze potrwać, dlatego dalsze wiadomości lub pytania proszę abyś kierował w swojej sprawie o numerze 50809744.
Czy będę mógł liczyć na jakieś rekompensaty w związku z sytuacją ? Najbardziej zależy mi na pozycjonowaniu które leci w dół