anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy DHL ma awarię paczkomatów ???

kakabe_2007
#12 Orędownik

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Czy Allegro ma jakieś informację co dzieje się w DHL ???

W dniu dzisiejszym prawie w całej Polsce występują problemy z DHL. Mnie również dziś ten problem "dopadł" ...

Przesyłka nadana w paczkomacie 0 06:08 dalej sobie leżakuję i taki stan rzeczy będzie trwał prawdopodobnie do jutra ........ Nie ma gwarancji że i jutro przesyłka zostanie odebrana . Coś mi się wydaje że to kolejna awaria ich systemu bo od 5 października nie zmieniają się statuty przesyłek jadące do mnie z Niemiec....

Może by tak Allegro zainteresowało się tym problemem bo jako "organizator" Allegro Delivery DHL powinniście wyjaśnić ten problem .............................................................................!!!

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane

@kakabe_2007 czy możesz podać mi numer tej przesyłki? 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kakabe_2007
#12 Orędownik

@_HolaOla_   AD013IGO35

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@kakabe_2007 dziękuję, poprosiłam już o interwencję w Twojej sprawie. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kakabe_2007
#12 Orędownik

@_HolaOla_ Bardzo dziękuję Pani Olu 😊

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#12 Orędownik

Po kontakcie z infolinią DHL dowiedziałem się że 07.10.2025 w godzinach wczesno popołudniowych DHL miał ogólnopolską awarię paczkomatów i kurierzy nie mogli odebrać przesyłek. Podobno dziś działa już wszystko poprawnie........................

W związku z tym proszę o wykluczenie zamówienia  nr 8313b180-a298-11f0-997b-19b8e7655382 ze statystyk sprzedaży . @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@kakabe_2007 

Dziękuję za informację. Zgłosiłem zamówienie do wykluczenia.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

pecela
#19 Nestor ⭐

@kakabe_2007

Jeżeli chodzi o te paczki z Niemiec, to w Niemczech DHL nie jest firmą kurierską. DHL to marka handlowa Deutsche Post, więc jeżeli ktoś nadał ci coś DHL-em, to po prostu wysłał to pocztą. Natomiast DHL eCommerce i DHL Expres to są inne firmy niż DHL (aczkolwiek są własnością Deutsche Post).

I teraz jeżeli nr twoich przesyłek zaczynał się od L, R, V, U, to w Polsce przejmuje je Poczta Polska, są to listy.

Jeżeli zaś nr przesyłki zaczyna się od C lub E, to w Polsce przejmuje to DHL eCommerce (DHL i DHL eCommerce, to dwie oddzielne firmy, oczywiście w Polsce). Przy okazji zmienia nr przesyłki DHL (ten 11 cyfrowy), bo nr S10 jest stały. 

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#12 Orędownik

@pecela  Szanowny Kolego/ Kolezanko - ja to wszystko wiem i nie musisz mi tego tłumaczyć .......

Przesyłki z Niemiec zamawiam od wielu wielu lat ...... (mieszkałem tam 9 lat) ..........

oznacz moderatorów