Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Temat starszy niż Allegro. Wiadomość którą otrzymałam chwilę wcześniej od kupującego.
" Witam.
Przesyłka dotarła w porządku. Jednak na stronie Allegro, w sekcji Moje Zakupy, cały czas widnieje status przesyłki jako "W Przygotowaniu". Polegam na wiadomościach z Allegro, więc prawie przegapiłem odbiór. Poza tym wszystko w porządku. "
Sprawdziłam. Numer przesyłki jak i adres @ zostały wpisane w dniu wysyłki.
@cztery_bez_atu nie wiem co tam było przypisane, czy to co napisała Basia, czy to co napisałaś Ty, ale wydaje mi się, że adres powinien wyglądać tak: jy180s98xs@allegromail.pl a nie tak: jy180s98xs+1beaa6487@allegromail.pl, ale mogę się mylić😉
To są adresy skopiowane z danych które otrzymuję od Allegro i przeklejam je do formularza listu przewozowego.. Nie mam innych danych. Po wycięciu danych osobowych wygląda to tak jak na poniższym zrzucie.
@cztery_bez_atu no tak, ale Ty wkleiłaś cały adres łącznie z identyfikatorem transakcji, oni napisali tak
czyli wygląda to tak, że to +1beaa6487 trzeba usunąć, a zostać ma tylko jy180s98xs@allegromail.pl
@KOGIEL_T Wygląda na to że przegapiłam powiadomienie o którym piszesz. Dziękuję za zaangażowanie. Zmieniam adresy na zgodne z Twoją sugestią i zobaczymy co będzie dalej.
@cztery_bez_atu specjalnie na Twoją prośbę konsultowałam temat z zespołem (vel macherami od algorytmów) i podtrzymujemy nasze stanowisko. Przewoźnik w procesie tworzenia tych przesyłek nie otrzymał prawidłowo zamaskowanego maila, stąd statusy tych przesyłek nie aktualizowały się poprawnie. To, że uzupełniłaś je na stronie, za pomocą której nadajesz przesyłki, nie oznacza, że w w trakcie procesu tworzenia etykiety przewoźnik je otrzymał. Jedyne co możemy Ci polecić w tej sytuacji to weryfikacja tych przesyłek z supportem pośrednika do nadawania, z którego korzystasz. W Twoim przypadku to kurjerzy.pl.
Niżej zrzut ( po usunięciu danych osobowych ) ze strony przewoźnika czyli ORLENU.
więc .......
@cztery_bez_atu więc tak jak napisałam wcześniej, polecamy zweryfikować ten problem z supportem pośrednika, u którego nadajesz przesyłki, czyli kurjerzy.pl
Czy tu jest coś do weryfikowania? Na stronie pośrednika adres jest zamieszczony, co widać na zrzucie. Na stronie przewoźnika również jest podany. A jeżeli ma być podawany w innej formie, to czemu kiedy go ściągam muszę go jeszcze przerabiać? Poza tym, zmiany jak pisze @KOGIEL_T są stosowane od 19 marca, ale 2 lata temu kiedy zgłaszałam to po raz pierwszy problem już występował, tylko jak to jest w zwyczaju został zamieciony pod dywan.