Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Reklamacje allegro po nowemu, serwis rozdaje na lewo i prawo pieniądze z allegro protect, na siłę wciskając je kupującym
mam pytanie do moderatorów
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Czy jak użyję pralki jako betoniarki i ona się zepsuje to otrzymam zwrot z allegro protect?
Mam wrażenie czytając to forum i treści jakie wypisuje serwis w naszych dyskusjach, że ta wersja jest bardzo prawdopodobna?
Na 100% moderatorowi będzie bardzo przykro, że przykro, że wystąpiła taka sytuacja ale co będzie dalej?
dlaCZEGO O tym piszę?
Mamy reklamacje towaru, gdzie kupujący żąda zwrotu wpłaty
produkt został zniszczony - pocięte kable, by użyć go niezgodnie z przeznaczeniem,
kupujący wprost o tym pisze - reklamację odrzuciliśmy
allegro proponuje mu na siłę protecta
co tu się od... na ALLEGRO
@RED napisał(a):
allegro proponuje mu na siłę protecta
bo to automat wysyła
@jabollus "bo to automat wysyła" ale to nie jest wytłumaczenie. Automat to sobie może wysyłać życzenia na święta, a tu w grę wchodzi konkretna kasa i reputacja sprzedawcy...
@RED z ciekawości co kupujący zrobił?
W skrócie
Kupił wentylatory pwm 12cm do komputera ale postanowił podłączyć je do czegoś innego i obciął wtyczki - mamy reklamację, że towar po przeróbce nie działa, z żądaniem zwrotu środków
@RED ależ tak jest już od dawna
PO 14 dniach nierowiązanej dysksji bot proponuje AP
Już przestalem na to zwracać uwage.rzetelnie rozpatruje reklamacje i staram sie nie denerwować tym co sie dzieje potem......
To jeszcze nic, sytuacja z dziś:
|
|
|
Najlepsze - żadna dyskusja nie została otwarta 😕
A chwilę potem:
|
|
|
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ czy wasz system już dostał całkowitej zapaści? Zresetujcie sobie to ustrojstwo bo wali kasą do ludzi, którzy nie powinni mieć jej przyznanej. Za działania celowe powodujące straty firmy jest odpowiedni paragraf dla tego co ustawił wam te bzdurne AI pownno polecieć zgłoszenie do prokuratury
@AQUASYSTEMS poproszę o numer zamówienia, którego to dotyczy.
@la_nika
50db9e80-8d6c-11f0-b794-
@AQUASYSTEMS dziękuję!
Sprawdziłam to i wiadomości, które otrzymałeś są automatyczne, system nie sprawdza, czy dyskusja faktycznie została założona.
Uspokajam również @az1rael, że nasz system nie dostał zapaści, a decyzje o przyznaniu rekompensaty z Allegro Ochrona Kupujących podjął Doradca po przeanalizowaniu sprawy.
Wszystko wyjaśnialiśmy z kupującym i oczywiście zwrot nie został doliczony do Twojego rachunku.
@nortimj nawet jeśli kupujący otrzymałby rekompensatę, to wypłacone środki nie będą Ci "ukradzione". Informacja, jaką otrzymał to automatyczna wiadomość w dyskusji, która tylko informuje o możliwości złożenia wniosku. Taki wniosek zawsze rozpatrywany jest przez pracownika Allegro i może zostać odrzucony lub kupujący może tak jak w przypadku zamówienia, o którym pisał AQUASYSTEMS otrzymać rekompensatę, której nie doliczymy do Twojego rachunku, z tego powodu Twoja reputacja również nie poleci.
Wypłacamy rekompensatę, której koszt naliczamy do rachunku sprzedającego tylko w określonych przypadkach.
@la_nika ja już dawno opierniczyłem waszego głównego moderatora że te wasze automatyczne systemy odpowiedzi to kiedyś wygenerują komuś zawał i będziecie odszkodowanie płacić
To jest bardzo wspaniałomyślne że nie doliczacie kosztów protecta sprzedajacemu
ale czemu sprawiacie ze klient bezpodstawnie sie wzbogaca??
@la_nika fajne przerzucanie odpowiedzialności na nikogo
odpowiedź automatyczna jest prawnie traktowana jako odpowiedź od człowieka
@AQUASYSTEMS podałeś przykładowe teksty allegro, wręcz chamskie do swoich użytkowników bo to ze sprzedawców żyje serwis - @la_nika czy mamy zaczynać wiadomości do allegro pisząc np: jeżeli allegro nie ukradnie komuś pieniędzy to nie będzie złodziejem?
@nortimj dokładnie tak będzie jeżeli nie zainteresujesz się sprawą
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ to jest trochę przerażające co oni tutaj napisali. U mnie też się pojawia wiadomość że klient może zwrócić się o pieniądze z allegro protect choć 1 odp. wcześniej przyznał się do błędu, podziękował za rozwiązanie sprawy itd. Chcecie mi powiedzieć że on nadal może kliknąć w guziczek i otrzymać nienależne mu pieniądze a mi zostaną one ukradzione i jeszcze poleci mi reputacja? To się nie dzieje.