anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy ktoś to jeszcze kontroluje???????

_Likos_
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Wiec chronologicznie nie wszędzie podaje daty bo nie wszedzie mają one znaczenie.

1) kupujacy dokonuje zakupu

2) po jakimś czasie zgłasza reklamacje (13-09)

3 ) w dniu 26-09 odrzucamy reklamacje ponieważ produkt jest w pełni zgodny z opisem

4) mamy standardowy komunikat allegro: "przykro nam .... złóż wniosek do Allegro ochrona kupujacych"

5) 27 -09 kupujący składawniosek do AOK i 28-09 otrzymuje zwrot a AOK ( bez sciągania środków od nas.)

Myśłeliśmy że koniec tematu ale NIE. Wczoraj niespodzianka

6 Komunikat od allegro 10-10 ( wczoraj)

"..... czy udało Ci sie porozumieć ze sprzedającym? jeśli nie to składaj wniosek do AOK "

wiec teraz mam kilka pytań

1) Czy mamy nową swiecką tradycje wypłacania 2 x "gratisów" z AOK ?????

2) czy allegro to ktoś jeszcze kontroluje ? czy też już algorytmy całkiem przejeły kontrole?????

3) dlaczego po wypłaci e z AOK dyskusja nie została automatycznie zamknieta?

Numer reklamacji w systemia: 495208/2025

Numer zamówienia: e9d6dec0-43b5-11f0-befa-11f014fd6b76

Myśłałem że już niewiele mnie na allegro zdziwi ale wczoraj Wam sie udało. Gratulacje!!!!!!!

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@_Likos_ 

Nie, nie ma tu żadnej "nowej świeckiej tradycji". Wypłata z Allegro Ochrona Kupujących została przyznana tylko raz. Ostatni komunikat w Dyskusji to automatyczna wiadomość systemowa, która pojawia się niezależnie od decyzji o zwrocie. Przypomina jedynie, że jeśli kupujący nie zakończył Dyskusji, może to jeszcze zrobić.

W tej samej wiadomości jasno jest też napisane:

"Jeśli masz już złożony wniosek Allegro Ochrona Kupujących, nie musisz nic więcej robić."

To oznacza, że procedura była zakończona poprawnie, a komunikat to tylko standardowy element systemu, nie powtórna wypłata.

Poprosiłem również o zamknięcie jej i dyskusja została przez nas zamknięta.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów