Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wiec chronologicznie nie wszędzie podaje daty bo nie wszedzie mają one znaczenie.
1) kupujacy dokonuje zakupu
2) po jakimś czasie zgłasza reklamacje (13-09)
3 ) w dniu 26-09 odrzucamy reklamacje ponieważ produkt jest w pełni zgodny z opisem
4) mamy standardowy komunikat allegro: "przykro nam .... złóż wniosek do Allegro ochrona kupujacych"
5) 27 -09 kupujący składawniosek do AOK i 28-09 otrzymuje zwrot a AOK ( bez sciągania środków od nas.)
Myśłeliśmy że koniec tematu ale NIE. Wczoraj niespodzianka
6 Komunikat od allegro 10-10 ( wczoraj)
"..... czy udało Ci sie porozumieć ze sprzedającym? jeśli nie to składaj wniosek do AOK "
wiec teraz mam kilka pytań
1) Czy mamy nową swiecką tradycje wypłacania 2 x "gratisów" z AOK ?????
2) czy allegro to ktoś jeszcze kontroluje ? czy też już algorytmy całkiem przejeły kontrole?????
3) dlaczego po wypłaci e z AOK dyskusja nie została automatycznie zamknieta?
Numer reklamacji w systemia: 495208/2025
Numer zamówienia: e9d6dec0-43b5-11f0-befa-11f014fd6b76
Myśłałem że już niewiele mnie na allegro zdziwi ale wczoraj Wam sie udało. Gratulacje!!!!!!!
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Nie, nie ma tu żadnej "nowej świeckiej tradycji". Wypłata z Allegro Ochrona Kupujących została przyznana tylko raz. Ostatni komunikat w Dyskusji to automatyczna wiadomość systemowa, która pojawia się niezależnie od decyzji o zwrocie. Przypomina jedynie, że jeśli kupujący nie zakończył Dyskusji, może to jeszcze zrobić.
W tej samej wiadomości jasno jest też napisane:
"Jeśli masz już złożony wniosek Allegro Ochrona Kupujących, nie musisz nic więcej robić."
To oznacza, że procedura była zakończona poprawnie, a komunikat to tylko standardowy element systemu, nie powtórna wypłata.
Poprosiłem również o zamknięcie jej i dyskusja została przez nas zamknięta.