Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @Przed rozpoczęciem urlopu nie miałem nic wystawionego ale wystawiłem sobie z opcją planowanego wystawienia na konkretną porę prawie 1500 aukcji. Przypadkiem właśnie odczytałem wiadomość o zmianach w parametrze "stan" i że aukcje które zakończą się po 14 dniach od otrzymania wiadomości i będą w grupie tych co to dotyczy zostaną usunięte. Wystawiam prawie wszystkie pozycje w kategoriach antyki -kolekcje (tylko przedmioty używane). Czy ja też muszę robić korekty? Dużo aukcji jest zaplanowanych tak że kończą się po 14 dniach od otrzymania wiadomości.
@mwmonety myślę że możesz ale nie musisz mieć usuniętych, problem będzie pewnie przy wznawianiu 😞
W mailu masz link do uzupełninia brakującego stanu - kliknij zaznacz wszystkie oferty i zmień na kolekcjonerskie, będziesz miał spokój 🙂
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ czemu nie można hurtem zmienić stanu ?
Druga sprawa czemu akcesoria do banknotów mają mieć stan kolekcjonerski ( bzdura co to za produkt kolekcjonerski według waszej definicji ) a nie na pocztówki czy monety ? ktoś znowu coś wymyślił bez znajomości rynku 😞
@kostas11 Trochę nie widzi mi się podczas urlopu zmieniać ponad tysiąc pozycji tylko po to by zaznaczać stan kolekcjonerski gdzie w moich aukcjach jest on jedyny możliwy do zaznaczenia. Po drugie wchodząc na swoje aukcje (te które już się wznowiły) wyświetla mi się że nie mam nic do edytowania . Kategoria z przedmiotami kolekcjonerskimi z automatu powinna być wyłączona z zaznaczania że jest to przedmiot kolekcjonerski.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Doba minęła ,aukcje zaplanowane ciągle mi wchodzą a spokoju nie czuję . Jest jakieś światełko nadziei na jasną ,logiczną i sensowną odpowiedź w tym temacie.
@mwmonety nie mamy jeszcze odpowiedzi, pewnie otrzymamy ją dopiero jutro 😞
Ten parametr został dodany do wybranych kategorii (ich lista jest tutaj). Natomiast obawiam się, że w Numizmatyce konieczne będzie uzupełnienie tego parametru, aby oferty nie zostały usunięte.
Oczywiście, gdy tylko otrzymamy odpowiedź w tej sprawie, wrócimy do Ciebie z informacjami!
@gdvorek @la_nika problem jest taki że są moje kategorie na liście ale klikając link z maila nie mam żadnych do uzupełnienia, jedynie ręcznie mogę wejść w nie i dodać parametr stan kolekcjonerski ( jest info że to opcjonalne ) , czego nie mogę zrobić hurtem z poziomu listy produktów 😞
@kostas11 dopytam o to i wrócę do Ciebie z informacji (pewnie też dopiero jutro).
@la_nika mi się nie spieszy, na zgłoszenie mailowe czekam już ponad tydzień 😄 bo nie mogę wystawić ofert, dobrze że allegro to moje 5 % sprzedaży i średnio się z tym spinam 😄
@kostas11 @la_nika U mnie to samo . Niby nic do poprawienia ale pewności brak . Póki co te aukcje które już mi weszły kończyć się będą do 12 sierpnia tj. w czasie jaki jest podany jako "bezpieczny" (regulamin mówi o 14 dniach od powiadomienia) ,ale jak będzie z tymi które będą wchodzić w kolejnych dniach trudno powiedzieć . Może w tych aukcjach zacznie pojawiać się dopiero komunikat o potrzebie korekty.
@la_nika Lepiej późno niż wcale ale nie wydaje się wam że nie ma sensu zaznaczać np. w numizmatyce że jest to przedmiot kolekcjonerski skoro to jest jedyna możliwość do zaznaczenia (tylko jedna się u mnie wyświetla przy planowaniu wystawiania kolejnych pozycji) . Jest to tzw. oczywista oczywistość .
@mwmonety Chodzi o GPSR, gdzie takie przedmioty są wyłączone spod dyrektywy, a dokładnie to określa "stan kolekcjonerski".
@mwmonety ale jak będzie wymagany to masz w mailu link do uzupełnienia i to zrobisz hurtem 🙂
@kostas11 Oby tak się dało jak piszesz ,ale mogli by nas oświecić i uspokoić.
@kostas11 @mwmonety otrzymałam odpowiedź, że ofert nie widać w zakładce "Uzupełnij parametry" ponieważ są zaplanowane, a nie aktywne, ale @kostas11 Twoje oferty są aktywne, a i tak nie widzisz tam parametru do uzupełniania, dobrze rozumiem?
@mwmonety w Twoim przypadku część ofert jest zaplanowana, ale cześć już wystawiona i jest to np. Numizmatyka, a ofert i tak nie widać w zakładce "Uzupełnij parametry"?
Potwierdźcie to proszę, będę to dalej wyjaśniać.
@la_nika Po kliknięciu linka z maila jest tylko zakładka z komunikatem "Nie masz ofert z brakującymi parametrami." Mam to samo.
@la_nika tak dokładnie moje są aktywne a nie ma ich w Uzupełnij parametry ( może dlatego że jest to opcjonalne? ), jak wchodzę pojedynczo mogę se zmienić 😞
Bardziej mnie zastanawia czemu trafiły tam akcesoria do banknotów ??? a już do monet czy pocztówek nie 😞
@kostas11 czy możesz podać mi numer oferty, z której pochodzi ten zrzut?
@la_nika Taki wygląd jest u mnie przy każdej aukcji z numizmatami.
@la_nika produkt z tego zamówienia f16da770-6b26-11f0-8810-09d2a6da23d3 pominę fakt że to nie jest produkt kolekcjonerski