anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy można edytować zdjęcia w sprzedanej aukcji

MAMY ROZWIĄZANIE!
MMOStock
#11 Animator

Witam, mam konkretne pytanie do Suppoortu Allegro, czy można edytować zdjęcie aukcji w której w opisie nie jest podana ilość oferowanego przedmiotu a widnieje ona tylko na zdjęciu w kategori Waluty Wirtualne
1. Sprzedaję aukcje w której na zdjęciu jest np 10 sztuk złota do gry, nigdzie w opisie nie ma napisane że jest to 10 złota, tylko zdjęcie to ukazuje, po czym jak sprzeda się kilka sztuk, zmieniam zdjęcie tej aukcji np na 50sztuk zlota
tym samym nie ingeruję w opisie aukcji, czy takie działanie jest zgodne z regulaminem? 

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_

rv.png

Jak wyżej wszędzie jest informacja o zmianie treści, ale nigdzie nie ma informacji czy można edytować zdjęcie, prosze o odpowiedź

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2
gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@MMOStock 

Po wystawieniu oferty możesz edytować niektóre jej elementy w zakładce Mój asortyment → Edytuj - jednak zakres możliwych zmian jest ograniczony. Zasady edycji opisaliśmy w artykule pomocy.

W praktyce oznacza to, że zmiany w ofercie nie mogą wprowadzać w błąd kupujących ani zmieniać przedmiotu sprzedaży względem tego, co było prezentowane w momencie zakupu. Dotyczy to wszystkich elementów prezentujących ofertę - również zdjęć.

Dlatego nie powinno się zmieniać zdjęć w taki sposób, aby przedstawiały inną ilość lub inny zakres przedmiotu niż w momencie zakupu (np. zmiana grafiki z 10 sztuk waluty na 50 sztuk). Zdjęcia są częścią prezentacji oferty i mogą wpływać na decyzję zakupową kupującego.

Jeśli chcesz oferować różne ilości (np. 10, 50 itd.), najlepszym rozwiązaniem będzie przygotowanie oddzielnych ofert dla poszczególnych wariantów.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
MMOStock
#11 Animator

Dziękuję tak myślałem

oznacz moderatorów