anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy można gdzieś zgłosić podejrzanego sprzedawcę?

Idź do rozwiązania
izbkp
#8 Zapaleniec#

Czy Allegro ma jakiś dział zajmujący się weryfikacją zgłoszeń „dziwnych” sprzedawców, jeśli tak, to, jak im takiego zgłosić?

Opiszę sytuację. Monitoruję pewien produkt w serwisie z uwagi na ochronę znaku towarowego. Dostałem informację, że jeden ze sprzedawców wystawił dokładnie ten produkt. Zajrzałem na stronę tej oferty. Od razu zauważyłem, że to jest dokładna kopia oferty od innego sprzedawcy (którego oferty znam od dawna). Tyle tylko, że cena jest niższa, krajem wysyłki jest Wlk. Brytania a sprzedawca napisał, że „nie wystawia faktur”.

Zajrzałem na stronę tego sprzedawcy. Konto wygląda na nowe, nie ma żadnych ocen, na Allegro jest „mniej niż miesiąc”. Ma jednak wystawionych 1941 ofert. We wszystkich, które sprawdziłem jest ten sam schemat → wysyłka z Wlk. Brytanii za 16,98 zł i „nie wystawiam faktury”.

W trakcie pisania tej wiadomości zauważyłem, że na stronie tego sprzedawcy pojawiły się dane firmy, które wyglądają, delikatnie rzecz mówiąc, dziwnie:

izbkp_0-1670491848791.png

oznacz moderatorów
26 ODPOWIEDZI 26
ko_alka
Moderatorka
Moderatorka

@izbkp Dziękuję, zgłoszę konto do sprawdzenia 

Ola
Moderatorka

Moderatorka
Moderatorka

@izbkp Przekazałam Twoje zgłoszenie do weryfikacji. Jeśli potwierdzimy, że dochodzi tutaj do naruszenia zasad, podejmiemy odpowiednie działania.

Natalia
   Moderatorka

Moderatorka
Moderatorka

@Client:40947111 Proszę Cię o skorzystanie z przycisku "Zgłoś naruszenie zasad", dostępnego w każdej ofercie.

Natalia
   Moderatorka

#12 Orędownik#

Kolejny magik do metody Copy`ego-Pasta

https://allegro.pl/uzytkownik/zenhenh129

oznacz moderatorów