anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

czy mogę założyć dyskusję kupującemu

Hadwao_net
#11 Animator#

Witam,
czy można założyć dyskusję kupującemu w sytuacji, gdy nie odpowiada na wiadomości?

Przez pomyłkę wysłałem kupującemu inny produkt niż ten, który zamówił. Klient założył dyskusję, informując mnie o błędzie. W ramach rozwiązania problemu wysłałem ponownie przesyłkę z właściwym produktem i poprosiłem o zwrot tego, który został wysłany omyłkowo.

Klient otrzymał prawidłowy produkt i zakończył dyskusję, ale do tej pory nie odesłał produktu wysłanego omyłkowo. Dodatkowo, nie odpowiada na moje wiadomości ani nie odbiera telefonu.

Co mogę zrobić w takiej sytuacji, aby odzyskać wysłany produkt?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

komis-bell
#21 Demiurg#

@Hadwao_net Napisz kupującemu wiadomość, że czekasz na informację gdzie i kiedy możesz przysłać kuriera po odbiór towaru i wyznacz mu na to termin np. 14 dni oraz poinformuj, że jeśli tego nie zrobi to zgłosisz na policji przywłaszczenie.

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#11 Animator#

dziękuję serdecznie za odpowiedź

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#11 Animator#

Kupujący stwierdził że zużył produkt więc postanowił zakupić go przez allegro. Napisał wiadomość aby nie wysyłać już produktu.  Czy mogę anulować zamówienie i nie zwracać środków kupującemu który już otrzymał produkt?  @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_   @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_   @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Hadwao_net jeśli tę wiadomość napisał przez Allegro, to zrób sobie screena (tak na wszelki wypadek) i nie wysyłaj

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#11 Animator#

tak napisał przez allegro.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Hadwao_net  no to nie musisz odsyłać, tylko w statystykach mogą Ci polecieć punkty za nieterminowe wysyłki i trzeba będzie prosić dziewczyny, aby wyłączyły tę wysyłkę ze statystyk

oznacz moderatorów

Hadwao_net
#11 Animator#

nawet jak anuluje zamówienie to statystyki polecą w dół?

oznacz moderatorów