Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Tylko nowe. O używkach zapomnij, szukaj innego miejsca na ich sprzedaż.
Ciekawe kiedy na allegro.pl będzie zakaz dla używanych jest jakiś termin ?
jaki zakaz? przecież Allegro twierdzi, że chcą rozwijać obszar recommerce 🤣🤣
taka jest obecnie oficjalna wersja 😉
a w rzeczywistości to na razie nie podają terminu, bo to trochę słabo wygląda medialnie, przecież to taka ekologiczna firma ...
ale od dłuższego już czasu robią wszystko, żeby utrudnić sprzedaż i ograniczyć widoczność rzeczy używanych
i pewnie liczą na to, że większość sprzedawców z takim towarem sama się wyniesie, i będą mieli problem z głowy
Potwierdzam, ja zamykam za 2 tyg. działalność (wyłącznie rzeczy używane) po 4 latach. Niestety ciągle rosnące koszty (ktoś przecież musi opłacać Allegro tysiące nowych automatów OneBox), zerowe(!) wsparcie od strony Allegro w problemach z kupującymi i ewidentne faworyzowanie "chińskich" produktów w wyszukiwarkach mnie przerosło 😞 a szkoda, bardzo lubiłam tu sprzedawać. Niestety polityka firmy zmienia się do 3 miesiące i nie da się zaplanować przyszłości, bo za miesiąc można zostać kompletnie z niczym. Zaczynałam w czasach gdy prowizja wynosiła 10% od ceny przedmiotu, teraz jest to ok. 30-40% + dodatkowe koszty, np zwroty i opłacanie zwrotnych przesyłek.
Automatów Onebox jest bardzo mało. U mnie w mieście jest 10 paczkomatów inpost, a żadnego od allegro. Dobrze że jest epaka i bierze wszystkie paczki bez wyjątków. Ja bym nie rezygnował z allegro tylko wyprzedawał wszystko co używane aby się wyzbyć towaru. Tu jest 14 milionów osób kupujących więc szybciej tu sprzedaż niż gdzieś indziej. Najlepiej to mieć sklep stacjonarny gdzieś gdzie jest dużo mieszkańców i jako dodatkowy dochód trzymać konto na allegro. Z samego allegro to ciężko się utrzymać no chyba że jesteś producentem jakiegoś produktu wtedy sam dyktujesz ceny swoich produktów.