anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy w Allegro pracują jeszcze jacyś ludzie czy wyłącznie Allegrowa inteligencja?

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Zamówienie z dnia 14-10-2025, wysłane w dniu 15-10-2025 do odbioru w paczkomacie od 16-10-2025 godzina 15,46. Kupująca zgłasza zwrot co widać na poniższym zrzucie.

Zrzut karinaw.jpg

i rozpoczyna dyskusję że nie otrzymała towaru. Ze względu na brak ustosunkowania się kupującej 30-10-2025 dyskusja zostaje zakończona. 17-11-2025 kupująca ponownie rozpoczyna dyskusję że nie otrzymała towaru który w międzyczasie do mnie wrócił z adnotacją " Nie podjęta w terminie " a kupująca twierdzi że nie otrzymała kodu do odebrania przesyłki. Typowa pomroczność jasna. Za chwilę "Allegrowa inteligencja " naliczy mi punkty karne za brak współpracy w rozwiązywaniu problemu kupującej.

Czy ktoś z moderacji może wyprostować tę sprawę?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

za chwile to otrzymasz negatywa od kupującej, którego Ci allegro nie usunie

bo nie - patrz nasz przypadek, który tutaj wielokrotnie opisywałem

bo ty jesteś wg allegro winny, że kupujący odesłał towar i o tym zapomniał

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@RED 

Tego właśnie się obawiam i stąd apel do moderacji o przyglądnięcie się sprawie.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@cztery_bez_atu Poprosiłam odpowiedni zespół o kontakt z Twoją klientką w tej sprawie. Mam nadzieję, że to pomoże rozwiązać problem.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@nat_not 

No i zaczęło się.  Odpowiedź Allegro w dyskusji.

Sprawdziłam, że wypełniła Pani formularz zwrotu już po nadaniu przesyłki przez sprzedającego, dlatego może on pomniejszyć kwotę zwrotu w związku z odstąpieniem.

cztery_bez_atu kupująca odstąpiła od umowy, zatem nie mówimy o ponownym nadaniu paczki, a zwrocie wpłaty w związku z odstąpieniem.

Jak to nie mówimy o ponownym nadaniu. Paczka nie została mi dostarczona gołębiem tylko ktoś musiał ją fizycznie zabrać z punktu i dostarczyć do mnie i za to naliczył sobie koszty co jest całkowicie zrozumiałe.Jeżeli adresat nie odbierze przesyłki pocztowej i poczta zwróci ją do nadawcy to nadawca musi za tę ponowną przesyłkę zapłacić. Problem jest w tym że wartość zakupu to niespełna 6 zł a koszty poniesione w związku ze zwrotem to 12 zł, ( ORLEN paczka ) więc nie ma z czego dokonać potrącenia. Czy to tak trudno zrozumieć?

Jeżeli przewoźnik obciążył Państwa kosztem zwrotu paczki - proszę o zamieszczenie potwierdzenia z widoczną kwotą. Wówczas mogą Państwo pomniejszyć kwotę zwrotu o poniesiony koszt przesyłki zwrotnej. Proszę, aby do jutra 19/11 do godz. 10:40 udokumentowali Państwo koszt opłaty u przewoźnika oraz przesłali potwierdzenie przelewu zwrotnego do kupującej.

Normalnie ręce opadają.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@cztery_bez_atu  no to wyślij im te potwierdzenie i poproś w dyskusji o zwrot pozostałych kosztów z Allegro Ochrony Sprzedających 😉 

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@KOGIEL_T  Dobre. Już to zrobiłam chociaż nie dokładnie w ten sposób. Sęk w tym że w dyskusji odpowiada prawdopodobnie jakiś bot, gdyż człowiek który przeczytał by dyskusję nie odpowiadał by w ten sposób.

oznacz moderatorów