anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy znowu coś pozmienialiście odnośnie wymagań EAN ?

ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Pytanie tak jak w temacie.Od lat wystawiam w tych samych kategoriach.Do tej pory EAN w moich kategoriach nie był wymagany (ciężko o EANY dla przedmiotów 30-50 letnich).Dzisiaj nagle oferta nie została wznowiona i wznowić jej nie mogę bez podania kodu EAN.

Kategoria :

Telekonwertery
Nr kategorii 90229

Elektronika - Fotografia - Akcesoria - Konwertery - Telekonwertery

Produkt w katalogu jest dodany przeze mnie miesiące temu, aukcja wznawiana przez kilka miesięcy i nagle taki zonk. Możecie wytłumaczyć co chodzi?

Zrzut ekranu (70).png

Jeszcze jedną aukcję mi wcięło ale muszę znaleźć którą.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  Kolejna aukcja z konwerterem.Wystawiana od miesięcy i dzisiaj nagle nie została wznowiona, bo nagle wymagany jest EAN.Co ciekawe produkt również zniknął z katalogu.

Zrzut ekranu (71).png

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@ART_FOTO sprawdziłam to i parametr EAN jest obowiązkowy dla tej kategorii od 24.09.2024. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@la_nika Jak to się ma zatem do tego tematu i wpisu @nat_not 

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/katalog-produkt%C3%B3w/od-1-lipca-2024-wasze-oferty-b%C4%99d%C4%85...

Zrzut ekranu (73).png

Czy był jakikolwiek komunikat na ten temat, czy zmiany znowu wprowadzane są po cichu?

Swoją drogą jaki sens ma wprowadzanie kodów EAN dla przedmiotów kilkudziesięcioletnich które kodów nie posiadają i są pojedynczymi sztukami na Allegro?

Jak możesz podpowiedz, w jakiej kategorii mam teraz wystawić konwertery bez podawania kodów EAN?

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@ART_FOTO informacja na temat zmian była udostępniona w Aktualnościach: tutaj oraz tutaj.

Basia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

ART_FOTO
#14 Krzewiciel#

@RaBarbar_ka Informacje zawarte w tych artykułach nic nie wnoszą w przypadku wystawianych przeze mnie przedmiotów.Wszystkie prametry były uzupełnione zgodnie z danymi producenta.Ze względu na to, że przedmioty są kilkudziesięcioletnie, nie posiadają kodów EAN, a w większości przypadków producent już nie istnieje.Co zatem Twoim zdaniem da wpisanie kodu EAN wykupionego w GS1 na potrzebę jednorazowej sprzedaży, bo wystawiam produkty używane, często jedyne na Alllego.Czy uważasz że klienci kupując takie produkty na prawdę wyszukują je po kodzie EAN, czy raczej po nazwie i parametrach? Takimi działaniami zabijacie sprzedaż przedmiotów niszowych na Allegro, a na takich przedmiotach właśnie Allegro urosło, a nie na chińszczyźnie, której dzisiaj na portalu na pęczki.

Co do informacji, nie ma żadnego konkretu odnośnie nr EAN.Miała być informacja odnośnie konkretnych kategorii w których zostanie wprowadzony obowiązek, a takiej nie było.Wszystko odbywa się cichcem i wskazuje na to o czym na gadane pisze się od dawna.Chcecie wyeliminować produkty używane z głównego Allegro.Nie ważne czy sprzedaje to firma czy osoba prywatna.

oznacz moderatorów