anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dane o bezpieczeństwie GPSR!!!

petinek_pl
#13 Ambasador

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Zgodnie z prawem które nie działa wstecz i rozporządzeniem GPSR dla produktów wprowadzonych na rynek przed 13.12 nie ma obowiązku dodawania załączników i informacji o bezpieczeństwie. Dlaczego nagle pojawił się komunikat że mam we wszystkich kilku tysiącach produktów je uzupełnić a opcję,że produkt został wprowadzony na rynek przed tą datą usuneliscie!??!?! Co to znowu za **piiip**yczne zmiany znowu godziny i dni roboty producenci nie zamieszczali żadnych informacji o bezpieczeństwie i co mam teraz zrobić niby,mam wymyślać własne pomysły??? Dlaczego działacie wbrew prawu i teraz pozmienialiście wszystko nie ma obowiązku dodawania opisów dla starszych produktów, po co ta cała szopka skoro i tak każecie teraz nagle dodawać!!!!!!!!!Wasze zmiany i zachowanie to już absurdalność!!!

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @petinek_pl. Takie rozwiązanie zostało podyktowane interpretacją przepisu art. 51 GPSR przez Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Zgodnie z informacją, którą otrzymaliśmy od UOKiK art. 51 GPSR (ustanawiający wyjątek dla produktów wprowadzonych do obrotu przed 13 grudnia 2024 r.) “dotyczy jedynie dokonywania oceny bezpieczeństwa produktów wprowadzonych do obrotu przez 13 grudnia 2024 r., a nie ofert sprzedaży produktów przez Internet. Wszystkie oferty produktów muszą spełniać wymagania określone w art. 19 GPSR począwszy od 13 grudnia 2024 r.” 
Mając to na uwadze w celu dostosowania się do wytycznych otrzymanych od urzędu, wprowadziliśmy niezbędne zmiany, aby dodawane przez Was oferty pozostawały zgodne z przepisami GPSR oraz ich aktualną wykładnią. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów