Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@RED Podaj, proszę, numery paczek, które nie zostały odebrane.
AD00VM3X82
AD00VM3X74
AD00VM3X90
AD00VM3X66
AD00VMYD13
o godzinie 13.57 nie mogłem nadać przesyłek tego samego dnia w poniedziałek
we wtorek kurier się nie pofatygował
a Kupujący, któRZY wybrali wysyłkę inpostem o 16 w poniedziałek, już we wtorek rano cieszyli się towarem
@RED wyjaśniam to, wrócę z odpowiedzią.
@RED wychodzi to o czym pisałem kiedyś w wątku 😉 DHL NIE PODCHODZI PRIORYTETOWO DO ALLEGRO 🙂 woli obsługiwać swoje paczki na pierwszym miejscu.
ps. w poniedziałek kurier mi przyjechał o 9 z dostawą (DHL) powiedział, że później mi po paczki nie przyjedzie 😄
Dosyć, ze kurierzy okazują wrogość do tej całej sytuacji (najwyraźniej im te podjazdy się nie kalkulują i utrudniają tylko robotę) to DHL jest niekwestionowanym królem z naliczaniem dziwnych opłat po zupełnym randomie. To jest firma nastawiona na transport paletowy i w tym są dobrzy (sami korzystamy).
@RED wracam z odpowiedzią, wczoraj kurier miał dużą awarię auta, dlatego przesyłki nie zostały odebrane. Dzisiaj kurier odbierze przesyłki.
@gdvorek super - dokładnie tak było
ale jak allegro rozpatruje tego reklamacje to już woła o pomstę do nieba:
|
Przepraszam bardzo, jeżeli allegro po wezwaniu kuriera nie gwarantuje, że on po przesyłki podjedzie - to co gwarantuje allegro w swoim allegro delivery - nic, null?
a tu są podane same kłamstwa?
cyt:
cyt z regulaminu allegro
Reklamację można wnieść:
a. z tytułu ubytku lub uszkodzenia Przesyłki:
i. bezpośrednio przy przyjęciu Przesyłki uszkodzonej lub z ubytkiem zawartości, jeżeli został sporządzony Protokół szkody;,
ii. po przyjęciu Przesyłki, jeżeli bezpośrednio przy przyjęciu zostało złożone pisemne oświadczenie o stwierdzeniu ubytków lub uszkodzeń Przesyłki albo został sporządzony Protokół szkody;
iii. w terminie, o którym mowa w § 14 ust. 8 niniejszego Regulaminu - w przypadku uszkodzeń i ubytków nie dających się zauważyć z zewnątrz, stwierdzonych po przyjęciu Przesyłki;
b. z tytułu utraty Przesyłki - w dniu następnym po upływie terminu wskazanego w § 9 ust. 18 niniejszego Regulaminu;
c. z tytułu opóźnienia w doręczeniu Przesyłki w stosunku do gwarantowanego terminu doręczenia - po upływie tego terminu.
czy allegro ponownie łamie polskie prawo i włąsny regulamin?
@RED rozumiem, że to może być irytujące. Niestety, Allegro nie gwarantuje odbioru paczki o konkretnej godzinie, więc reklamacja w tej sprawie nie jest uwzględniana.
Za to reklamacje dotyczące uszkodzeń lub opóźnień względem gwarantowanego terminu są rozpatrywane zgodnie z regulaminem.
@gdvorek czy wiesz, że Twoja wypowiedź, jako stanowisko allegro, może być cytowana odpowiednim organom kontrolnym
allegro nie odebrało od nas przygotowanych paczek przez kilka dni, nie godzin
i serwis nie podawał konkretnej godziny (dlaczego piszesz te bzdury) tylko przedział czasowy
kilku godzin.
i jeszcze napisało kupującym, że dostawa jest opóźniona z naszej winy - co jest jawną bezczelnością
Ja zgłosiłem reklamację, którą należy traktować jako opóźnienie w dostawie - bo przesyłki nie zostały dostarczone w terminie - allegro nie wykonało deklaracji, które proponowało i narzucało, a ty piszesz,że nie uwzględniacie takiej reklamacji
mimo, że napisaliście:
Dno, dna i poniżej
@RED, tak jak wspomniał Grześ, podjazd kurier nie jest gwarantowany i nie podlega reklamacji. Proszę, abyś podesłał swoje uzasadnienia w odwołaniu do decyzji reklamacyjnej.