anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gdzie jest allegrowy DHL ? co za badziew z wysyłkami allegro

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐
Robi się coraz większy syf z podjazdami allegro one
Wczoraj serwis allegro nie pozwolił zrobić zlecenia odbioru przesyłek na poniedziałek,
więc zrobiliśmy je na wtorek
jest już 17 godzina, a kuriera brak

Numer zlecenia podjazdu
AD4443024

oczywiście wg przewidywalności serwisu przesyłki miały wyjść w poniedziałek

posprzątajcie ten bałagan

jak można na siłę wciskać kupującym coś co nie działa?

deklaracje czasu wysyłki  allegro oszukują kupujących - napiszcie im, że kurier podjeżdża kiedy chce lub wcale

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@RED Podaj, proszę, numery paczek, które nie zostały odebrane.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

AD00VM3X82

AD00VM3X74

AD00VM3X90

AD00VM3X66

AD00VMYD13

o godzinie 13.57 nie mogłem nadać przesyłek tego samego dnia w poniedziałek

we wtorek kurier się nie pofatygował

a Kupujący, któRZY wybrali wysyłkę inpostem o 16 w poniedziałek, już we wtorek rano cieszyli się towarem

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@RED wyjaśniam to, wrócę z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

sklep_solpio
#15 Entuzjasta

@RED wychodzi to o czym pisałem kiedyś w wątku 😉 DHL NIE PODCHODZI PRIORYTETOWO DO ALLEGRO 🙂 woli obsługiwać swoje paczki na pierwszym miejscu.

ps. w poniedziałek kurier mi przyjechał o 9 z dostawą (DHL) powiedział, że później mi po paczki nie przyjedzie 😄 

oznacz moderatorów

EElektryka_com
#12 Orędownik

Dosyć, ze kurierzy okazują wrogość do tej całej sytuacji (najwyraźniej im te podjazdy się nie kalkulują i utrudniają tylko robotę) to DHL jest niekwestionowanym królem z naliczaniem dziwnych opłat po zupełnym randomie. To jest firma nastawiona na transport paletowy i w tym są dobrzy (sami korzystamy).

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@RED wracam z odpowiedzią, wczoraj kurier miał dużą awarię auta, dlatego przesyłki nie zostały odebrane. Dzisiaj kurier odbierze przesyłki.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gdvorek super - dokładnie tak było

ale jak allegro rozpatruje tego reklamacje to już woła o pomstę do nieba:

Reklamacja: odrzucona

Piszę w sprawie reklamacji na temat przesyłki AD00VM3X74. Przykro mi, że kurier nie przyjechał o wskazanym czasie. Poprosiłem go, żeby w przyszłości realizował zlecenia zgodnie z ustaleniami. Pamiętaj jednak, że zgodnie z Regulaminem Allegro Delivery (§ 15, punkt 4) nie gwarantujemy odbioru paczki przez kuriera o konkretnej godzinie. Dlatego nie uznaję Twojej reklamacji w tej sprawie. Chcę, żeby ta sytuacja nie wpłynęła negatywnie na Twoją Jakość sprzedaży, więc tego zamówienia nie wliczymy do statystyk.

Przepraszam bardzo, jeżeli allegro  po wezwaniu kuriera nie gwarantuje, że on po przesyłki podjedzie - to co gwarantuje allegro w swoim allegro delivery - nic, null?

a tu są podane same kłamstwa?

https://help.allegro.com/pl/sell/a/program-dostaw-allegro-delivery-informacje-dla-sprzedajacych-9gze...

cyt:

jakich powodów możesz zareklamować usługę
  • Nieprawidłowo wykonamy usługę.
  • Nie wykonamy usługi w terminie (jeśli kupujący odbierze przesyłkę, to on reklamuje jej opóźnienie).

cyt z regulaminu allegro

Reklamację można wnieść:
a. z tytułu ubytku lub uszkodzenia Przesyłki:
i. bezpośrednio przy przyjęciu Przesyłki uszkodzonej lub z ubytkiem zawartości, jeżeli został sporządzony Protokół szkody;,
ii. po przyjęciu Przesyłki, jeżeli bezpośrednio przy przyjęciu zostało złożone pisemne oświadczenie o stwierdzeniu ubytków lub uszkodzeń Przesyłki albo został sporządzony Protokół szkody;
iii. w terminie, o którym mowa w § 14 ust. 8 niniejszego Regulaminu - w przypadku uszkodzeń i ubytków nie dających się zauważyć z zewnątrz, stwierdzonych po przyjęciu Przesyłki;
b. z tytułu utraty Przesyłki - w dniu następnym po upływie terminu wskazanego w § 9 ust. 18 niniejszego Regulaminu;
c. z tytułu opóźnienia w doręczeniu Przesyłki w stosunku do gwarantowanego terminu doręczenia - po upływie tego terminu.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

czy allegro ponownie łamie polskie prawo i włąsny regulamin?

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@RED rozumiem, że to może być irytujące. Niestety, Allegro nie gwarantuje odbioru paczki o konkretnej godzinie, więc reklamacja w tej sprawie nie jest uwzględniana.

Za to reklamacje dotyczące uszkodzeń lub opóźnień względem gwarantowanego terminu są rozpatrywane zgodnie z regulaminem.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gdvorek czy wiesz, że Twoja wypowiedź, jako stanowisko allegro, może być cytowana odpowiednim organom kontrolnym

allegro nie odebrało od nas przygotowanych paczek przez kilka dni, nie godzin

i serwis nie podawał konkretnej godziny (dlaczego piszesz te bzdury) tylko przedział czasowy

kilku godzin.

i jeszcze napisało kupującym, że dostawa jest opóźniona z naszej winy - co jest jawną bezczelnością

Ja zgłosiłem reklamację, którą należy traktować jako opóźnienie w dostawie - bo przesyłki nie zostały dostarczone w terminie - allegro nie wykonało deklaracji, które proponowało i narzucało, a ty piszesz,że nie uwzględniacie takiej reklamacji

mimo, że napisaliście:

z jakich powodów możesz zareklamować usługę:
  • Nieprawidłowo wykonamy usługę.
  • Nie wykonamy usługi w terminie (jeśli kupujący odbierze przesyłkę, to on reklamuje jej opóźnienie).
  • z tytułu opóźnienia w doręczeniu Przesyłki w stosunku do gwarantowanego terminu doręczenia - po upływie tego terminu.

Dno, dna i poniżej

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@RED, tak jak wspomniał Grześ, podjazd kurier nie jest gwarantowany i nie podlega reklamacji. Proszę, abyś podesłał swoje uzasadnienia w odwołaniu do decyzji reklamacyjnej.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów