Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący nie odebrał paczki DHL - została nam naliczona opłata 11,99 za nadanie (pokrył kupujący), 14,99 za zwrot paczki do nas oraz jak widzę w rozliczeniu 3,1 zł za wydruk etykiety. Generalnie te 14,99 zł i 3,1 zł to jest więcej niż było warte zamówienie (koszt zakupionych produktów 16,50 zł).
Nazwa usługi dodatkowej:
Opłata za wydruk etykiety
Możecie mi wyjaśnić co to za opłata? Czy każda nieodebrana paczka ma taką dopłatę? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Health___Beauty to są właśnie te niskie stawki wynegocjowane przez allegro 😞
Ja ma kuriera na umowie za 14,50 zł do 30 kg a allegro ma super ofertę za 11,99 zł negocjowali całą noc a potem się okazuje że to do 5 kg potem paczka 20 kg kosztuje 24,99 zł + wydruk etykiety 3 zł, doliczają dziwne dopłaty, podjazdy co by nadrobić straty i mamy efekt 😄
@kostas11 Czyli rozumiem, że teraz kupujący ma nam dopłacić 1,50 zł? Żebyśmy wyszli na 0.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
proszę o podanie takiej dopłaty w waszym regulaminie
@Health___Beauty równie dobrze możesz się domagać dopłaty 10zł od allegro za czytanie/analizę takiej etykiety - bo przecież stara będzie zaklejona
@RED @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
żeby było prościej
@RED nie znasz regulaminu 😄
Opłata za obsługę przesyłek, do których DHL Parcel wydrukuje etykietę, na podstawie danych elektronicznych przygotowanych przez Klienta |
DHL_N18_ETYKIETA
|
3.1
|
@kostas11 Ja nie podawałam DHL żadnych danych elektronicznych klienta. To był zwrot nieodebranej paczki. Czyli rozumiem że taka opłata jest do każdej nieodebranej paczki i kupujący oprócz 14,99 zł za zwrot paczki ma do zapłacenia opłatę za wydruk etykiety.
Cześć, @Health___Beauty. Weryfikuję ten temat z przewoźnikiem. Niedługo wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
@Health___Beauty, opłata dotyczy tej konkretnej przesyłki i nie jest naliczana w przypadku każdej nieodebranej paczki DHL.
Z odpowiedzi otrzymanej od przewoźnika wynika, że to opłata za obsługę przesyłek, do których DHL wydrukuje etykietę na podstawie danych elektronicznych przygotowanych przez Klienta.
@MiMary To proszę o informację kto, kiedy i w jakiej formie podawał DHL jakiekolwiek dane klienta, bo z naszej strony nie było żadnego kontaktu z DHL jak również nikt z DHL nie kontaktował się z nami. Po prostu kupujący nie odebrał paczki, która do nas wróciła.