Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klient kupił na aukcji Kup teraz towar za kilkanaście tysięcy złotych, zapłacił karta po czym na drugi dzień anulował zakup i poprosił o zwrot pieniędzy. Pieniądze zostały zwrócone kupującemu w trzech przelewach ze wzgledu na limit dziennych wypłat z konta. Allegro naliczyło za transakcje swoją prowizje.
Do Allegro złożyłam wnioski o zwrot prowizji. Do dzisiaj wnioski nie zostały rozpatrzone a Allegro w miedzyczasie przysłał fakturę za miesiąc lipiec z kwotą nie uwzgledniającą anulowanej transakcji. Zapłaciłam Allegro prowizje za lipiec z pominięciem prowizji za anulowaną transakcję. Dostaje teraz z Allegro maile, ze zostanie mi zablokowane konto,że faktura nie została opłacona, itp.
Działania Allegro nie wygladają poważnie w moim mniemaniu a nawet stwarzaja wrażenie wyłudzenia nie należnych pieniędzy.
Informację publikuje by ostrzec innych użytkowników allegro przed podobnymi sytuacjami.
@Air-Sport Wniosek o zwrot prowizji nie został rozpatrzony? Nie możesz złożyć odwołania od nieprzyznanego zwrotu tu; https://allegro.pl/pomoc/odwolanie-od-decyzji-o-rabacie-transakcyjnym ?
W takim razie napisz tutaj; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=7f980b3b-184b-4f4a-9ad4-7e833245df10&subjectId=b041ba5e-6... Anulowanie zakupu oznacza odstąpienie od umowy. Dołącz potwierdzenie zwrotu wpłaty, Jeżeli zwrot był realizowany przez Allegro Finanse, potwierdzenia nie musisz dołączać.
Potwierdzenia wpłat były przesłane dwukrotnie do pracowników allegro jednak do dzisiaj w systemie wniosek o zwrot prowizji jest opisany jako "oczekujący na rozpatrzenie" lub coś w tym stylu.
Oddawanie pieniędzy bywa kłopotliwe co innego narzucanie opłat i prowizji i ich egzekwowanie .Każdy robi to co lubi serwis też.
@kolekcjoner608 Oczywiście że trudne i to nie tylko przez All, banki oraz także przez niektórych sprzedawców, niestety. Allegro Pay niby także jest bez % nam-C ale po zwrocie zakupionego towaru czekamy 30 dni na oddanie kasy. O to coś takiego jak"Polski ład"(wał).😞
Allegro Pay niby także jest bez % nam-C ale po zwrocie zakupionego towaru czekamy 30 dni na oddanie kasy. O to coś takiego jak"Polski ład"(wał).
Możesz napisać, co tutaj miałeś na myśli? Pytam, bo zdanie jest zupełnie niezrozumiałe.
Gdzie jest napisane, że w przypadku zwrotu towaru i zwrocie wpłaty przez sprzedawcę, po zakupie z Allegro Pay, czekamy na zwrot pieniędzy 30 dni? I co ma z tym wspólnego polityczne hasło "Polski ład"?
@Air-Sport Z uwagi na to, że wszystkie, trzy zwroty były zlecone poza Allegro Finanse, nasz pracownik 1 sierpnia w korespondencji mailowej poprosił Cię o przesłanie potwierdzeń tych transkacji. Jednak do tej pory nie otrzymaliśmy odpowiedzi od Ciebie na tę wiadomość, dlatego też sprawa Twoich wniosków wciąż jest otwarta.
1 sierpnia 2021 o godz. 16,56 był wysłany email do pracownika allegro Pani Kariny P. zawierający trzy potwierdzenia zwrotu pieniędzy. Kolejny email z tymi samymi załącznikami czyli potwierdzeniami z banku o dokonanych przelewach zwrotu pieniędzy był wysłany również 1.08. 2021. o godz. 17,10 do pracownika allegro Pana Piotra J.
Posiadam oczywiście kopie ubu maili z dnia 1.08.2021.
@Air-Sport NIestety w naszym systemie nie ma wiadomości od Ciebie, dlatego spróbuj proszę jeszcze raz przesłać te potwierdzenia jako odpowiedź w sprawie numer 16731554, którą przesłaliśmy 01.08 o godzinie 16:57.
Ewidentnie widać, że moje maile nie docierają do systemu Allegro. Może trafiaja do kosza lub spamu ?
@_HolaOla_ stanowisko allegro wynikające z Twojego wpisu
Kupujący nie odstąpił od umowy fałszywie informując, że to zrobił
Sprzedawca fałszywie wystąpił o zwrot prowizji bo nie było odstąpienia od umowy
@RED Twoje wnioski są zdecydowanie zbyt daleko idące. Ja tylko przedstawiłam jak wyglądają procedury w przypadku automatycznego anulowania nieopłaconych licytacji.
@_HolaOla_ tego nie napisałaś w swojej wypowiedzi powyżej
pomijam już fakt, że cały system mógłby być zrobiony odwrotnie - oddajemy z automatu prowizję lecz prosimy cię byś dostarczył dowody bo będziemy musieli anulować ten zwrot prowizji
Ooo proszę nie dołączył potwierdzeń wypłaty, przecież Allegro na klik nie oddaje sutej prowizji na gembe
@TATLOK Tak się składa, że w przypadku gdy Kupujący zapłacił za zakupy za pomocą Allegro Finanse i zwrot zlecony jest tą samą drogą, przyznajemy automatyczny zwrot prowizji.
@_HolaOla_ wiem 😀
@Air-Sport
Zapłaciłam Allegro prowizje za lipiec z pominięciem prowizji za anulowaną transakcję.
Przed rozpatrzeniem reklamacji (ustaleniem wierzytelności Allegro wobec Ciebie) nie powinnaś nic potrącać z kwoty do zapłaty na fakturze.
Jeżeli kwota na fakturze jest w Twojej opinii niezasadna należy złożyć reklamację (która jednak nie wstrzymuje terminów płatności faktury). Po pozytywnym rozpatrzeniu reklamacji nadpłata zostanie zwrócona (lub zaliczona na poczet kolejnych zobowiązań)
A nie przyszło Ci do głowy, że cała akcja z nie nalezna prowizja mogla zostać wymyślona ?? Przecież kupujący (mój klient) ewidentnie nie miał zamiaru nic kupować, chodziło tylko o przewał kilkunastu tysięcy.
@Air-Sport - a kto miałby na tym skorzystać ? Allegro ? Kupujący ? Ty ? Przecież to bez sensu. Jakieś pozorne transakcje z wirtualnymi zwrotami kasy. Pro Qui Bono ?