Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Klient pyta o przyczynę przekierowania oraz punkt , gdzie może odebrać przesyłkę
@gdvorek dzięki , chciałbym już zakończyć tą sprawę ,klientka na razie problemu nie robi , paczka nie wiadomo gdzie , wysłałbym drugą paczkę , ale nie mam towaru na stanie i szybko się nie pokaże , oddałbym kasę , ale klientka chce towar bo cena wystrzeliła z powodu braku na rynku .
@mdrogeria rozumiem Twoją frustrację, zapewniam, że ze swojej strony robimy wszystko, aby rozwiązać tę sytuację. Obecnie trwa weryfikacja z oddziałem, informację dostałeś też w wiadomości mailowej.
@Syrena_zT taaak, dostałem klasyczną wklejkę 🤔
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ kurier DHL przejechał wczoraj , przejechał i dzisiaj , a AD00ZJ5O88 ani widu , ani słychu , ostatni wpis ze śledzenia
Cześć @mdrogeria, poprosiłem o aktualizację w tej sprawie. Gdy tylko otrzymam więcej informacji, wrócę do Ciebie.
@mdrogeria Będzie naprawdę zabawnie, jeśli przesyłka zamiast do Ciebie zawędruje do sklepu Żabka przy ul. Legionów 100 w Czechowicach-Dziedzicach.
I szczerze – wcale by mnie to nie zaskoczyło.
Cała ta sprawa to pokaz pomyłek i niedopatrzeń, które trudno już zliczyć.
Jedna malutka paczka pokonała giganta dysponującego ponad 60 tys. automatów paczkowych i 40 tys. punktów odbioru w całej Polsce!!!