anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego moderator w dyskusji mi grozi i jest chamski?

RED
#21 Demiurg#

Trafiła mi się wredna reklamacja - nie pierwsza ale tutaj jesteśmy obrażani przez moderatora allegro - jakość jego wpisów wołą o pomstę do nieba - same chamskie wpisy.

I teraz najlepsze, Kupująca jest wzorem kultury i grzeczności, w całym ścieku różnych dyskusji jaki opisywałem także tutaj na forum - wzór rzeczowości i kultury - dosłownie same plusy.

Kupująca zgłosiła reklamację zaciskarki rj45 pisząc, że źle jej się zaciska wtyczki i ucina kable - odesłany towar wygląda jak nowy, jest nieużywany - gdyby odstąpiła od umowy - od razu i bez wahania byśmy zwrócili wpłatę.

Jednak reklamacja wymaga sprawdzenia towaru pod względem opisywanych wad - co zostało uczynione - towar działa należycie i jest zgodny z umową - co zostało zakomunikowane w dyskusji i spotkało się ze zrozumieniem Kupującej.

Moderator uważa jednak inaczej cyt:

My piszemy: na dzień dzisiejszy nie widzimy wad sprzętu, nasz serwis z powodzeniem używał tego sprzętu, zaciskał kable

Moderator nie gryzie się w język

"Przykro mi, że nie otrzymała Pani zwrotu pieniędzy. W pełni rozumiem Pani rozczarowanie."

dalej też jest grubo

lub "Proszę odnieść się do niezgodności wskazanej przez kupującą i wydać jednoznaczną decyzję reklamacyjną."

Może do szanownych moderatorów dotrze, że reklamację sprawnego towaru można odrzucać własnymi słowami, nie ma tu jakiegoś przyjętego wzoru.

Trzy razy pisałem, że towar jest bez wad i zgodny z umową, pisałem, że został sprawdzony u nas i działa znakomicie. Poprosiłem o adres dla kuriera by bezpłatnie odesłać towar.

Kupująca napisała: "ciesze ze nie widzicie, ja widze, dlatego jak chcecie skoro wg Panstwa dziala, prosze o zmiane z reklamacji na zwrot bez podawania przyczyny, ja go nie chce, lub go sobie zatrzymajcie. pozdrawiam, nie musicie go odsyłac"

A moderator dodał od siebie:

Rozumiem, że nie jest Pani zadowolona z odmownej decyzji reklamacyjnej i podałdane do allegro protect

"Prosimy Sprzedającego o ostateczne stanowisko w sprawie, którą zgłosił Kupujący. RED, jeżeli nie dostarczyłeś towaru lub nie rozpatrzyłeś reklamacji Kupującego to kwotę zaakceptowanego wniosku doliczymy do Twoich "

Ile można pisać, że towar jest sprawny i bez wad

Chamstwo i tyle, ja jestem niezadowolony z obsługi allegro i oczekuję zwrotu kosztów odpisywania komuś takiemu z serwisu. Co to za poziom moderacji

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Nawet nie zdążył odpisać czy zgadzam się na odstąpienie od umowy 😞

dno dna - zacytuję tutaj allegrowicza

oznacz moderatorów
0 ODPOWIEDZI 0