Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Zastanawiam się dlaczego nie da się, przynajmniej u mnie odpowiedzieć na komentarze w poście "Wyższa matematyka czyli Oficjalny Sklep Allegro :-)". We wszystkich innych można odpowiedzieć, a tu nie, może u mnie jest jakiś błąd, a może są jakieś inne powody?
Ja też nie mogę. Wątek prawdopodobnie jest zamknięty, z tym że tego nie widać.
możliwość odpowiedzi nie jest dostępna, ponieważ w naszym odczuciu wyczerpaliśmy wspomniany wątek 🙂
@cloudcloudWasze odczucia nie koniecznie są odczuciami użytkowników 🙂
ps sami teraz narażacie się ( według mnie niepotrzebnie) na zarzut o cenzurę.
ps 2 Musicie mieć świadomość że Użyszkodnicy będą tutaj głownie przychodzili z problemami i ponarzekać a nie wystawiać laurki... taki lajf.
@pinsplash Z ust...czy może z klawiatury żeś mnie Pan to wyjmnął.. 😛
@VrykoPodobno gdyby wytrzepać ze wszystkich klawiatur świata resztki jedzenia to by nie było głodu na świecie 🙂
Więc nic z klawiatury ci nie będę wyjmnował 😎
haha - i to był pierwszy optymistyczny akcent- dzisiaj :))
@pinsplash tego nie oczekujemy, spokojnie 🙂
@cloudcloud Skoro wracamy do dobrych, starych tradycji - w tym zamykania niewygodnych wątków, to może jednak przywrócić całe stare Cafe? 😛
@Vryko za młoda jestem by pamiętać 😘 wątek jest zamknięty i widać to z poziomu konkretnego forum, tak informacyjnie.
@cloudcloud To był żarcik taki mały ino... Ja tam się już nauczyłem, że Allegro ma zawsze rację 😛
SZCZEGÓLNIE wtedy, gdy jej nie ma... 😉
Zablokowane są pytania i odpowiedzi na niewygodne pytania w tym wątku 🙄
To ja zamknąłem ten wątek - powiela bzdury, do obalenia których wystarczy elementarna wiedza z zakresu matematyki. Jak najbardziej można mieć średnią 5.0 przy 800 negatywach - szczególnie wtedy, gdy ma się 150.000 pozytywów. Macie wszystkie dane, które umożliwiają samodzielną tego weryfikację.
I tak, szerzenie teorii spiskowych, zaprzeczanie faktom czy innego rodzaju wprowadzanie czytających w błąd bez najmniejszego choćby wkładu merytorycznego (a także, jak autor tamtego wątku, używanie przy okazji obraźliwych określeń) nie będzie tu mile widziane.
Cenzura? Wystarczy pobieżnie choćby przejrzeć tematy, które tu się pojawiają. Zresztą tamten wątek nie został usunięty właśnie dlatego, aby nikt nie zarzucał nam cenzury (bo jego wartość merytoryczna jest zerowa).
@msniezek Przecież my to wiemy.. Ale rozumiem, że sporo ludzi może odebrać to, jako ściemę Allegro i stąd takie, a nie inne działanie. W sumie dobrze, że wątek został, bo będzie się czym podeprzeć w razie pojawienia się kolejnej teorii spiskowej w tym temacie.
@msniezek A odnosząc się do tych negatywów i dodatkowo powielając pytanie, które ktoś postawił na Zjednoczonych Sprzedawcach: Czemu Allegro może sprzedawać towar, którego nie ma (wynika to nawet z negatywów, których w ciągu 3 dni Allegro dostało 3 strony dot. gł. anulowania sprzedaży tel.), a inni za to dostają upomnienie i ew. bany? Co do tych negatywów to 1 przypada na ok.178 pozytywów, więc wynik jak na sklep, który ma być wzorem dla innych dość przeciętny.
@misia_la podaj przykład konta, które dostało blokadę za sprzedaż towaru, którego nie ma? Nic mi o tym nie wiadomo, takie konta dostają po prostu negatywne komentarze od zawiedzionych kupujących. Tak też jest w przypadku sklepu Allegro - nie wiem, czy pamiętacie, ale od jakiegoś czasu nie ma on oznaczenia Super Sprzedawca, być może to jest jednym z powodów.
I stąd moje drugie pytanie: kto powiedział, że sklep Allegro ma być wzorem dla innych? Sklepem zajmuje się odrębna załoga, to zresztą zupełnie inna działalność niż prowadzenie platformy handlowej, jaką jest Allegro - o innych, często sprzecznych zadaniach, priorytetach itp. Sklep radzi sobie raz lepiej raz gorzej, natomiast niczego mu nie naciągamy, nie usuwamy niczego, czego nie usunęlibyśmy innym - a usuwamy to samo, co usunęlibyśmy każdemu. A odsetek komentarzy, szczerze mówiąc dziwię się, że po tych wszystkich nawoływaniach typu "niech każdy kupi w sklepie Allegro za pobraniem, nie odbierze i wystawi negatywa, to ich nauczy", po tych wszystkich negatywach typu "te tabletki do zmywarek są okropne w smaku" wskaźniki są nadal tak dobre.
@msniezek Proszę jeszcze o informację, kiedy Allegro może zablokować konto i z jakiego powodu oraz czy jest możliwość odblokowania takiego konta i ew. jaka?
@Vryko nadal nie wiem jakiej wielkości (ile dyskusji, ile negatywów czy tj. określone np. procentowo- czy tj. subiektywna ocena Allegro?) powoduje blokadę. (I owszem @msniezek "powtarzające się, niefinalizowane zakupy" też są wymienione jako przesłanka do blokady, czyli to o czym pisałam wcześniej). Przede wszystkim natomiast czy i jak ew. można takie zablokowane konto odblokować?
@misia_laallegro w swoim regulaminie nic nie pisze wprost na ten temat kiedy i za co może być konto zablokowane (wyjątkiem jest brak opłaty).
A szkoda bo nie było by źle gdyby było jasno i czytelnie napisane że nieopłacenie X zamówień albo nie odebranie Y paczek w ciągu Z dni to blokada zakupów. A tak to ludzie nigdy się nie nauczą że odmowa przyjęcia paczki nie jest równoznaczna z odstąpieniem od zakupu i kupujący ma też swoje obowiązki.