anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego przewidywany czas dostawy po weekendzie jest wyświetlany na piątek, a nie czwartek

accadia
#13 Ambasador#

Czy nadejdzie czas, ze naprawicie ten bubel i przestaniecie dokladac kolejne?!!!!

Wystepuje on zawsze, kiedy w kalendarzu pojawiaja sie pozaweekendowe dni wolne.

Z racji dluzszego weekendu i wiekszej ilosci zamowien (zapewne jak u wiekszosci sprzedajacych) musialem wydluzyc czas wysylki na dwa dni - tak wiec paczki wyjda ode mnie najpozniej w srode i w czwartek beda doreczone. Jednoczesnie wylaczylem opcje pokazywania czasu wysylki wg Waszych algorytmow - bo to tez jedna wielka tragedia

I CO? JEDEN WIELKI B.U.RDEL

Klienci widza czas dostawy w piatek, bo wg Was drugi dzien wysylki przypada na trzeci dzien roboczy - czyli na czwartek a nie na srode. A CO NAJLEPSZE - w zakladce dostawa pokazujecie klientom info, ze czas doreczenia zostal pokazany na podstawie wczesniejszych naszych wysylek, kiedy to NIGDY NIGDY NIGDY  zadnej paczki nie wyslalismy na trzeci dzien roboczy od momentu zakupu - zawsze wychodzily najpozniej na drugi dzien... wiec po jaki fallus te algorytmy, skoro nie dziala jak powinny?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@accadia czas dostawy liczony jest jako czas wysyłki + czas przewozu. Jeśli ustawiłeś czas wysyłki na 2 dni + czas przewozu 1 dzień, w sumie daje to 3 dni, więc klienci prawidłowo widzą przewidywany czas dostawy wyznaczony na piątek. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ trzy to: wtorek, środa, czwartek, piątek 🙂

oznacz moderatorów

accadia
#13 Ambasador#

@_HolaOla_ 

poprawe mnie prosze, bo nie nadazam....
czas wysylki 2 dni - tak wiec poniedzialek wolny, wtorek pierwszy dzien, sroda drugi dzien.... czas doreczenia trzeci dzien czyli czwartek...

jesli natomiast to co napisalas jest dobrze, to dlaczego przy czasie wysylki jeden dzien pokazuje dostawe juz na srode, a nie na czwartek?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@accadia podaj proszę przykład takiej oferty. 
Przewidywany czas dostawy to nie tylko deklaracja, ale też inne czynniki np. historyczne dane na temat nadawania paczek konkretną metodą. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

accadia
#13 Ambasador#

@la_nika 

kazda jedna moja oferta i ten problem wystepuje ZAWSZE kiedy wypadaja jakies wolne dni swiateczne - jestem pod mega wrazeniem, ze nie widzicie tego problemu, a wrecz jestem pewny, ze udajecie, ze go nie ma

z jednej strony zmuszacie sprzedawcow do jak najszybszej wysylki czesto pokazujac klientom przewidywany czas dostawy krotszy niz deklaruje sprzedawca, a z drugiej jak sie wydluza czas wysylki na 2 dni - to nagle u Was sie robia z tego 3 dni plus jeden na dostawe

pierwsza z brzegu oferta o numerze 15492839401 do zamowienia 2378dbe0-9fa8-11ef-b88e-8fdeeb963adf

W moim przypadku historyczne dane na temat nadawania paczek jasno sugeruja, ze paczka bedzie doreczona juz w czwartek, a nie jak pokazujecie, ze w piatek - nigdy nie wyslalismy paczki na 3 dzien od zakupu - zawsze najpozniej na drugi dzien

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@accadia  masz czas na wysyłkę do środy 23:59, czyli system pokazuje prawidłowo - ja wiem, że nadasz te paczki w środę przed godziną graniczną i będą u kupujących w czwartek ale teoretycznie możesz je nadać późnym wieczorem i wtedy będą u kupujących w piątek. Oczywiście jest to głupota, bo gdybyś nadał w jakimkolwiek punkcie czy automacie o 23:50 to i tak ich nikt nie odbierze więc by były jako opóźnione ale tak działa algorytm allegro. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@accadia tę kwestię wyjaśniła już Ola. Tutaj działa automat właśnie ze względu na święta - 2 dni czas wysyłki + czas przewozu 1 dzień, w sumie daje to 3 dni. Jeśli liczymy, że przesyłkę nadasz do końca dnia 13.11, to dotrze do kupującego 15.11. Jeśli chcesz unikać wydłużonego czasu dostawy w okolicach świąt, to możesz skracać czas dostawy o 1 dzień.  

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów