Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
to jest numer zwrotu środków
@mdrogeria sam wystąpiłeś o zwrot prowizji?
@Client:44052296 tak jak to zwykle robię ... zwrot środków - przekierowanie do zakupu - zwrot prowizji ... tylko widzisz , grosze lecą od razu , a tym razem 8 dyszek , musi być pod górkę
@mdrogeria a to anulowanie czy już zwrot zgłosił kupujący? U nas od 40 min do 1.30 godz trawa przyznawanie zwrotu prowizji po ręcznym zgłoszeniu.
@Client:44052296 zgłoszony zwrot zanim zacząłem pakować ,u mnie kilka sekund jak małe kwoty , a ...tam , niech zapłacą chłopu za plac pod automat , nie zbiednieję .
@mdrogeria może wysyłają zapytanie do kupującego czy może się nie rozmyślił i nadal chce ten towar
@Client:44052296 zaraz po wpłynięciu klient / przedsiębiorca zadzwonił ,że chce zrezygnować , poprosiłem o zgłoszenie zwrotu ,a jak się nie uda to wiadomość
obacz ... tytuł zmienili , ale nikt się nie kwapi z wypowiedzią
@mdrogeria dane w systemie muszą się zaktualizować, sprawdziłam, że zwrot się udał, dodatkowo poprosiłam o sprawdzenie, czy nie jest to błąd, że status wniosku się nie zmienił.
Byłoby miło gdybyś dał mi parę minut na odpowiedź, a co do zmiany tytułu, rozumiem, że cieszysz się, że Twój żart rozbawił forumowiczów w innym wątku, ale jak już wielokrotnie rozmawialiśmy, tytuł wątku powinien być uniwersalny i odnosić się do treści zgłoszenia.
@la_nika ja tylko kojarzę fakty :
nie zapłacony czynsz za automat - blokada wpływów za opłacone transakcje - przeciągające się zwroty prowizji , jak widzisz wszystko się klei 😃
@mdrogeria przyczepiłeś się a oni tylko chcą uzbierać na fakturę
@sl-aw-ek nie czepiam się , toć o tym piszę , szkoda ,że zmienili tytuł wątku