anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego wątek został zamknięty?

AptekaNatolinska
#14 Krzewiciel#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Dzień dobry

Trochę przykro, że ogranicza się nam wymianę poglądów. @nat_not zamknęła wątek allegro w dyskusji nakazało mi odbiór łóżeczka dla dziecka w stanie takim jak dziecko śpi czyli rozł . Z jednej strony rozumiem, że krytyka boli i allegro nie chce się narażać na różne opinie innych sprzedawców przywołujących zdarzenia z własnej sprzedaży i wyrażających swoja opinię, z drugiej strony chyba po to właśnie powstało "gadane".

Dyskusja to narzędzie to wymiany zdań i rozwiązywania problemu TYLKO POMIEDZY sprzedawcą a osobą kupującą, z wezwania wtrąca swoje zdanie allegro (nb nie zawsze słuszne, co powinniście przyznać, ot choc ostatnio któraś z moderatorek  przepraszała za wprowadzenie w błąd przez pracownika allegro). Żadna z innych osób wypowiadających się na gadane i oceniających ze swego punktu widzenia konkretne zdarzenie NIE MA DOSTĘPU DO TEJ DYSKUSJI.

Możecie co najwyżej zabronić cytowania wypowiedzi pracowników allegro, tak jak nie wolno posiłkować się konkretnym imieniem i nazwiskiem wypowiadającego się w takiej dyskusji, pracownika allegro.

Kiedyś, takie rożne przypadki omawialiśmy między sobą na spotkaniach allegrowych w Poznaniu, albo na forum, które wtedy działało pod inną nazwą, ale nikt nigdy nie zamykał tematu omawianego przez innych. Fakt, że wtedy były działy: pomoc, problemy, domowe itp. Przynajmniej ja nie przypominam sobie takiego przypadku.

Kiedy powstało gadane i zapraszaliście do udziału w wymianie poglądów, nie stawialiście żadnych ograniczeń , nie sugerowaliście tematów "zabronionych". Dlaczego więc odmawia się nam swobody wypowiedzi? 

Dlaczego nie możemy pomoc sprzedawcy własnymi doświadczeniami.?  Na allegro jestem od bodaj 1996 jeśli dobrze pamiętam swoje pierwsze konto. I prawdę mówiąc odczytałam zamknięcie tej wymiany poglądów jako afront wobec innych allegrowiczów.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@AptekaNatolinska Zamknęłam wątek nie dlatego, że wymienialiście w nim poglądy. O przyczynie napisałam wprost:

nat_not_0-1732360235766.png

Sprzedający i kupujący przenieśli się tutaj, żeby na forum dyskutować na temat swojego problemu transakcyjnego zamiast korzystać z narzędzi, które powstały, żeby ułatwić im kontakt i rozwiązywanie sporów.

Zamknięty wątek jest wciąż widoczny i żadne porady od innych sprzedających nie zostały z niego usunięte.

Na koniec przypominam, że zgodnie z regulaminem społeczności komentowanie działań moderatorskich stanowi naruszenie, które może prowadzić do nałożenia ograniczeń w dostępie do Gadane. Takie działania zostaną podjęte, jeśli będziecie wracać do tego tematu.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Babyworld_Polska
#10 Popularyzator#

Dyskusja to narzędzie aby kupujący mogli wyłudzać pieniądze od sprzedawców.

oznacz moderatorów

Babyworld_Polska
#10 Popularyzator#

Bardzo słuszna uwaga. Moim zamiarem było właśnie posłuchać opinii oraz doświadczeń innych allegrowiczów tym bardziej że do wątku dołączyli zarówno kupujący jak i sprzedawca. Wiele się dowiedziałem zakładając ten wątek i szkoda że moderator go zamknął.

oznacz moderatorów

Babyworld_Polska
#10 Popularyzator#

W wątku tym nikt nie używał wulgarnych słów oraz niestosownych wyrażeń. Wszystkie wypowiedzi były na bardzo kulturalnym poziomie. Nie rozumiem dlaczego problem transakcyjny nie może być tematem rozmowy szerszego grona allegrowiczów.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#10 Popularyzator#

@Babyworld_Polska te forum jest administrowane, przez Allegro, więc nie wiem  skąd u Ciebie zdziwienie, że zablokowali ten wątek, jeśli chcesz tu uzyskać informację, to zgłaszaj problemy ogólnikowo np. czy kupujący może to, czy tamto itd.., bo niestety personalnie, to tylko w dyskusji

oznacz moderatorów

Client:128117527
#8 Zapaleniec#

Bo robi się tu nerwowo po stronie allegro, zamykają blokują piszących.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#10 Popularyzator#

@Client:128117527 jak będziesz w Niemczech źle mówił o Niemcach, to też Cie zamkną😁

oznacz moderatorów