Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Sytuacja wygląda następująco - pani kupiła róż do policzków, zgłosiła zwrot, odesłała używany - dostała odmowę zwrotu. Allegro oczywiście wypłaciło jej protecta bez obciążania nas, dziś dostałam w dyskusji informację od Allegro, że mam ustalić z kupującą sposób odesłania jej produktu. Czyli kupujący kupuje produkt, zwraca używany do czego nie ma prawa, dostaje kasę z AP i jeszcze ma dostać produkt z powrotem? Naprawdę? I pewnie jeszcze ja mam go odesłać na swój koszt?
@mdrogeria czy ty czytałeś cały post ? 😄
@sklep_solpio a Ty ?
@mdrogeria tak "pani kupiła róż do policzków, zgłosiła zwrot, odesłała używany" chociaż wystarczyło to przeczytać 🙂
@sklep_solpio i ...?!!🙄 .... rozwiń może swoją myśl
@mdrogeria chciało by się napisać g...no ale nie napiszę tak 😄 no co mam ci wyjaśnić babka odesłała zwrotem RÓŻ DO POLICZKÓW UŻYWANY dalej ci tłumaczyć czy jak ?
@sklep_solpio rozwiń myśl bo nie bardzo trybię do czego pijesz .
@Client:44052296 nie można jeśli klient nie złamał podstawowych zasad higieny , w tym wypadku nawet nie można mówić o obniżeniu wartości , sprzedawca nie ma możliwości ocenić czy towar nadaje się do dalszej sprzedaży , nie wiadomo i w żaden sposób nie da się zweryfikować jaki ślad po sobie pozostawiła klientka na produkcie , który może się przenieść na kolejnego nabywcę .
do tej twojej wypowiedzi, a ty do czego odpisujesz????? xD
@sklep_solpio może do tego ?
@mdrogeria no i się dogadali 😄 wiemy gdzie jesteśmy haha
@mdrogeria Skąd wiesz, że klientka użyła szminki do malowania twarzy? A co jeśli pomalowała nią zadek partnera? Wejdź sobie na Youtube i sprawdź, do czego można użyć szminki oprócz malowania ust. Nigdy nie wiesz kto co kupił i w jakim celu. I dlaczego ma na tym tracić uczciwy kupujący, co by nieświadomie kupił taki zwrot.
@drekenzes nigdzie nie napisałem do czego klientka użyła, napisałem tylko do czego służy , jedno jest tylko niewytłumaczalne - zwróciła ,ale w dalszym ciągu go chce 🤔
Trochę w tym siedzę to Ci wyłożę ...pudry ,cienie , róże po wprasowaniu w miseczkę mają idealnie gadką powierzchnię ... ba... niektórzy producenci wyprasowują na powierzchni delikatny wzór , ot coś w formie siateczki , nie da się nawet delikatnie użyć produktu bez pozostawienia śladu , próby zatarcia śladów pogłębiają jeszcze efekt ,a.... nawet mokre kichnięcie w produkt pozostawi ślad nie do usunięcia .
@mdrogeria dostrzegam tęsknotę, niestety dziś pozostaje Ci jedynie dzielnie ją znosić.. A co do „lepszej części duetu” to dziękuję za komplement.
@gdvorek niezamaco ... życie nauczyło mnie pokory .
@mdrogeria skoro można zjeść ciastko i mieć ciastko a Allegro temu przyklaskuje to czemu nie. Sami sobie takich pasożytów wyhodowali.
Edit: w tym wypadku sytuacja dotyczy różu do policzków w płynie. Produkt w takiej formie jak błyszczyk - zaklejony plombą - można sobie kolor zobaczyć ale użyć bez zerwania/przerwania plomby nie. Pani jednak postanowiła użyć, zwróciła. Kasę dostała od Allegro a skoro sam serwis proponuje odesłanie produktu to czemu nie skorzystać - tylko niech jeszcze sprzedawca za to zapłaci 😉
@Health___Beauty taki jest teraz klient , nawet na stacjonarnym parę lat temu konflikt z klientką zakończył się interwencją policji bo Paniusia cyt ,, użyła pomadki TYLKO RAZ i kolor okazał się nie trafiony ,, , a dzień wcześniej ubabrała się testerami od nadgarstka po łokieć i jeszcze chusteczki zażądała , poprosiłem tylko policjantów , aby w protokole napisali ,że nie jest problemem zwrot tylko towar w stanie zmienionym .
@Client:44052296 jeśli klientka zwróciła i nie doczytała to kogo jest to problem ? teraz niech dopłaci do przesyłki i otrzyma towar z powrotem.
@sklep_solpio Napiszę jej ostatni raz, że ma czas na odbiór do 31.07. Zapłaci - dobrze, nie zapłaci to nie.
@Health___Beauty nie szczypać się z kupującymi i tak mamy zawsze przesrane 🙂
oczywiście i nie **piiip**ziel się z tym nie odbierze do utylki i tyle..
@Client:44052296 napisał(a):
to można czy nie można odmówić przyjęcia zwrotu "swojego towaru"?
Można odmówić przyjęcia zwrotu jeżeli w ofercie była zaznaczona informacja o ograniczonym zwrocie w sytuacji przewidzianej przez ustawodawcę. (W tym przypadku mamy względy higieniczne przy czym należy pamiętać, że produkt musi posiadać zapieczętowane opakowanie)
@sl-aw-ek i dokładnie tak w tym przypadku było.