Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
naliczono mi 48 dopłat za podjazd z jednego tygodnia. Czyli jak rozumiem 48 razy zamawiałem podjazd kuriera w ciągu kilku dni ? Mało tego dopłaty mam liczone do każdej nadanej paczki. Dla przykładu kurier odbiera 10 sztuk dpd pick up, i do każdej z tych paczek ma opłatę za podjazd. sytuacja powtarza się kolejny miesiąc. Składanie reklamacji jest czasochłonne, a z każdym miesiącem liczba dopłat wzrasta. Bo wcześniej miałem ich 15, teraz 48 pomimo tego, że skrupulatnie kontroluję liczbę nadań. Zawsze kurier odbiera więcej paczek, żeby przekroczyć minimalną liczbę dla darmowego odbioru. Jeśli ta sprawa nie zostanie wyjaśniona zamierza ją nagłośnić i zgłosić do odpowiednich organów. Jest to celowe i świadome działania na szkodę sprzedawcy.
Czekam na konkretną reakcję ze strony allegro, a nie ściemnianie i odsyłanie do formularza reklamacyjnego. Kto mi zwróci czas i fatygę za wysyłanie dziesiątek reklamacji ?
Wysyłam paczkę 60x40x40 cm według dpd wyliczenie 60x40x40= 96000/6000=16
czyli waga gabarytowa jest 16 kg a moja paczka waży 2 kilo pomijając ten fakt, to według tabeli dpd powinno być pobrana dopłata dodatkowa za 1,99 a pobrali mi 9,99 zł i tak od wielu paczek masakra @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
dla przykładu DPD tak mi policzyło wagę przesyłki o wymiarach 21x19x9 cm, która ważyła faktycznie ok 300g. Według ich certyfikowanej wagi miała ponad 20kg. Nie wiem co może ważyć tyle, żeby zmieściło się w tak małej przesyłce. W tej firmie wszystko jest możliwe 🙂
Tu masz racje tylko ja z kurierki zrezygnowałem z dpd ale straciłem smarta, a z Allegro Delivery usuniesz DPD to też stracisz smarta
Wysyłam paczkę 60x40x40 cm według dpd wyliczenie 60x40x40= 96000/6000=16
czyli waga gabarytowa jest 16 kg a moja paczka waży 2 kilo pomijając ten fakt, to według informacji dpd na Allegro powinno być pobrana dopłata dodatkowa za 1,99 a pobrali mi 9,99 zł nawet takiej stawki niema w tabeli i tak od wielu paczek masakra. proszę o wyjaśnienie tej sytuacji. Pozdrawiam Krzysztof @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@great_24 nie rozpatrujemy tutaj reklamacji dotyczących przesyłek, więc jeśli nie zgadzasz się z naliczoną dopłatą, zgłoś proszę reklamację przez formularz.
W formularzu, niema takiej opcji opłaty dodatkowe, żeby złożyć reklamacje.
Każdemu doliczają. To już jest jawne złodziejstwo ze strony DPD, a tolerowane przez allegro.
To wszystko pier..tknie za moment. Bo ile można dopłacać? Allegro ma to wszystko gdzieś