@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dzień dobry, bardzo proszę o interwencję w sprawie paczki AD0NGFFC72HHVLB1Q. Kurier nawet nie podjął próby dostarczenia tylko zostawił paczkę w punkcie. Klient był w domu wraz z żoną cały dzień i żąda dostarczenia do domu, za co zapłacił a nie odbioru punkcie.
@AQUASYSTEMS interweniujemy już w oddziale w sprawie tej przesyłki, ale jeśli paczka trafiła już do punktu, nie będzie dostarczona na adres domowy, więc kupujący powinien ją odebrać.
@_HolaOla_ Pani Olu nic nie powinien - zapłacił za przesyłkę do domu kurierem i żąda dostawy za jaką zapłacił - tym bardziej, że są cały czas w domu, domofon i telefon działa - żadnego kontaktu i wbity status - przesyłka niedostarczona - przekazano do punktu. My nie będziemy się tłumaczyć i oczekiwać negatywa nie z naszej winy. Klient już otworzył dyskusję z żądaniami do nas: "Przesylka została przekierowa na punkt odbioru z powodu "nieudanej próby doręczenia" pomimo braku próby doręczenia. Zarówno ja jak i małżonka pracujemy z domu. O wskazanej na adnotacji przekierowania godzinie oboje bylismy w domu. Domofon działa bez zastrzeżeń. Nikt również nie podjął próby kontaktu telefonicznego. Oczekuję doręczenia na wskazany adres."
Kurier może zostawić przesyłkę w punkcie bez próby doręczenia. Tu liczy się to co będzie szybsze.
Firmy tak robią, bo ludzie tak chcą. Paczka ma być na drugi dzień, bez względu na to pod adresem czy w punkcie.
@AQUASYSTEMS doskonale to rozumiem i bardzo mi przykro, ale mimo najszczerszych chęci niewiele więcej jestem tutaj w stanie zrobić. Gdy paczka została skierowana do punktu stacjonarnego nie wraca już do dystrybucji kurierskiej, więc nie mamy możliwości jej przekierowania, czy przesłania ponownie na adres wskazany przez kupującego. W tej sytuacji, gdy kupujący jej nie odbierze, jedyne co mogę Ci polecić to złożenie na nią reklamacji.
@_HolaOla_ Co mi po reklamacji jak to my dostaniemy negatywną "subiektywną" opinię, która zapewne nie zostanie usunięta? Proszę zatem albo o wypowiedzenie się pracownika allegro w dyskusji z użytkownikiem, albo skontaktowanie się i wyjaśnienie dlaczego paczka nie dotarła na adres - my nie będziemy brać na barki negatywa za brak dostawy pod adres.
@AQUASYSTEMS oczywiście, poprosiłam już nasz zespół o wypowiedź w tej dyskusji.
@_HolaOla_ Dziękuję bardzo.