anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DPD - Kurier opłaty dodatkowe. Gdzie to przeanalizować - za co?

DROGERIE24_pl
#9 Pomysłodawca#

@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

W dostawie mam opłaty podstawowe ok.

Ale są też opłaty dodatkowe

DPD - Kurier opłaty dodatkowe

które są niejasne, za co i dlaczego?

U mnie kwota za dodatkowe to praktycznie ta sama wartość akurat w DPD co podstawa.

Co tam się zawiera w tych dodatkowych?

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

fox_paws
#15 Entuzjasta#

@DROGERIE24_pl Zwroty przesyłek nieodebranych?

oznacz moderatorów

DROGERIE24_pl
#9 Pomysłodawca#

Nie miałem na razie zwrotów z DPD

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@DROGERIE24_pl Przy każdej dopłacie możesz rozwinąć szczegółu i tam znajdziesz informację, czego dotyczy opłata oraz którego zamówienia. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

DROGERIE24_pl
#9 Pomysłodawca#

Allle to jest ciężko znaleźć. Gdzie tego szukać gdzie odfiltrować DPD?

W podsumowaniu kosztów jest opłaty dodatkowe, chciałbym zobaczyć i odfiltrować tylko te opłaty. Jak to zrobić i gdzie?

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#13 Ambasador#

wchodzisz w rozliczenia allegro, rozwijasz listę typ operacji i tam będziesz miał DPD i DPD operator jak coś idzie allegro one

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#13 Ambasador#

@DROGERIE24_pl właśnie dostałem opłatę dodatkową z adnotacją 

DPD Operator - opłaty dodatkowe

Nazwa usługi dodatkowej:

Przesyłka niestandardowa

Kod:

AD_NON_STANDARD

Przewoźnik:

ALLEGRO

-19,99 zł

do tej pory nie mam uzasadnienia dlaczego, opłaty to ci naliczą według ich FV ale wyjaśnienia nie ma, oczywiście streszczę to, że nie ma takiej pozycji w cenniku/regulaminie ad_non_stardard o kwocie 19,99zł... 

oznacz moderatorów

DROGERIE24_pl
#9 Pomysłodawca#

@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

Gdzie zgłosić reklamację DPD?

Czy ten przelicznik wagowy w allegro sales przy nadawaniu paczek działa prawidłowo???? bo wg mnie paczka 71 x 70 x 38 cm mieści się w 31,5kg  a skoro się mieści to dlaczego DPD uznaje ją jako ponad 34kg??  waga rzeczywista to ok 10kg każda.

Skoro przy zamówieniu a9a15870-c107-11ef-b577-b95619ea60c8

fbf7f1d0-d7f3-11ef-b0d2-b7abf7c94f88

wysłałem kilka paczek i były one idealnie mierzone i zmieściły się w wadze 31,5kg do z jakiej paki DPD doliczyło sobie do każdej paczki gabaryt i dopłątę 35,99. Jakaś paranoja.

Koszt dopłaty tych paczek to połowa wartości towaru.

Do **piiip** z tymi papierami do **piiip** i ręcznikami papierowymi.

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#13 Ambasador#

@DROGERIE24_pl a ty myślisz że te 19,99 to ile dopłaty do mojego towaru? jak towar kosztował 15 zł to człowiek w plecy jeszcze jest.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@DROGERIE24_pl reklamację możesz złożyć:
- samodzielnie przez nasz formularz reklamacyjny, który znajdziesz w zakładce Zamówione przesyłki – wybierz konkretne zamówienie, które chcesz zareklamować, wejdź w szczegóły zamówienia i kliknij [reklamuj dostawę]
- bezpośrednio przez formularz na stronie DPD, który znajdziesz w zakładce Moje DPD
- pisemnie na adres pocztowy DPD: DPD Polska Sp. z o.o., Dział Reklamacji, ul. Mineralna 5, 02-274 Warszawa.
Aby złożyć reklamację dotyczącą przesyłek rozliczanych z nami, konieczne jest załączenie pełnomocnictwa, pobierzesz je w tej zakładce, na samym dole strony. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów