Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@sklep_kier1 masz prawo dogadać się z kupującym, ewentualnie pójść z tym do sądu
poza możliwością odniesienia się do oceny i ew. wysłaniem prośby do klienta o jej usunięcie ....chyba już więcej żadnych
@sklep_kier1 Masz prawo się wkurzyć i jak masz dowody że opinia jest niesprawiedliwa dochodzić swoich praw na drodze sądowej ,ale jak jesteś pewien że opinia jest tylko omyłkowa to powinien wystarczyć dialog z klientem i prośba do niego o jej usunięcie.
1. Ocena zawiera pomyłkę
Jeśli kupujący w treści opinii sam przyznaje, że się pomylił, np. napisał pozytywną treść, ale zaznaczył ocenę negatywną – Allegro może usunąć ocenę na Twój wniosek.
Przykład:
„Wszystko w porządku, szybka wysyłka. Dałem negatyw przez przypadek.”
2. Ocena narusza regulamin Allegro
Masz prawo zgłosić ocenę, jeśli zawiera:
wulgaryzmy, groźby lub dane osobowe,
treści niezwiązane z daną transakcją,
kłamstwa, oszczerstwa lub zniesławienia.
3. Kupujący łamie zasady
Jeśli kupujący szantażuje Cię negatywem, grozi, wymusza rabaty – możesz zgłosić to do Allegro, dołączając zrzuty ekranu rozmów jako dowód.
W praktyce – co może pójść nie tak:
Nawet jeśli masz rację, Allegro może nie przyjąć zgłoszenia, jeśli:
pracownik zignoruje Twoje uzasadnienie i odeśle gotowy szablon odpowiedzi,
trafisz na osobę, która działa mechanicznie i nie wczytuje się w sprawę.
Podsumowanie:
Masz prawo zgłaszać nieprawidłowe opinie, ale skuteczność jest niestety niska. Szanse na skuteczne usunięcie są ograniczone i zależą głównie od tego, na kogo trafisz po stronie Allegro.
W moim odczuciu komentarz narusza moje dobra osobiste gdy kupujący mnie obraża. W dodatku kłamie na temat odesłania towaru na własny koszt, każdy kupujący ma prawo w terminie 14dni na dokonanie darmowego zwrotu, nie prowadzimy sprzedaży towarów wielkogabarytowych.
"Na zdjęciu i opisie jest zupełnie inna łopata - zgarniacz od tej którą dostałem. miała mieć okucie na całej długości solidna i wytrzymała. MOGĘ TYLKO OSTRZEC INNYCH. To badziew -miękki plasticzek, okucia brak po 2 centymetry z każdej strony. po pierwszym odśnieżaniu uszczerbiony róg zgarniaczki. Wał sprzedającego polega na tym że jak się nie podoba można odesłać -kurierem na własny koszt (45 zł)bo to nadgabaryt. Sprzedawca to taki Dyzma z allegro. OMIJAĆ szkoda nerwów.NIE POLECAM"
oczywiście, że komentarz narusza dobra osobiste
możesz iść do sądu z allegro
Sprzedawca to taki Dyzma z allegro. OMIJAĆ szkoda nerwów.NIE POLECAM
i co z tym zrobicie?
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@sklep_kier1 na Twoim koncie nie m już tego wpisu - moderatorzy zadziałali?
Sprawa wielokrotnie zgłaszana do Allegro, które twierdzi iż komentarz jest zgodny z ich regulaminem, oraz nie narusza w żaden sposób dóbr osobistych.