Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak Allegro szykuje się do tematu?
A może jest gotowe?
Co z opisami ALT zdjęć?
Proszę o informację lub link do artykułu. Niestety nie mogę znaleźć tych informacji.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@kontrast_pl ale to nie nasz problem, po drugie mogą przypisać Alt z tytułu lub AI opisze automatycznie, ciężko żeby teraz każdy sprzedawca siedział i opisywał zdjęcia które należą do Allegro w katalogu, niech se opisują, ja nie mam zamiaru żadnej dodatkowej pracy odwalać za nich już mam dość 😞
@kostas11Przypisanie ALT z tytułu to nie jest rozwiązanie, na aukcjach często są zdjęcia nie tylko produktów ale też technologi, dodatków, testy wydajności itp. Faktycznie rozwiązaniem byłoby opisanie zdjęć przez AI, ciekawe czy sobie z tym poradzi. Dobrze, aby Allegro się wypowiedziało jak planuje rozwiązać temat.
@kostas11 @kontrast_pl alez to proste.
Ładując zdjęcie sprzedający bedzie zobligowany do stworzenia opisu - inaczej sie nie załaduje. Prawdopodobnie tak samo bedzie przy wznawianiu aukcj ( stwórz opis zdjęcia bo nie wznowisz oferty)
Przeciez już to przerabialiśmy z wieloma parametrami. Czemu myślicie że teraz miałoby byc inaczej?
@_Likos_Gdyby tak było pewnie gdzieś od roku byłaby możliwość ustawiania opisów ALT do zdjęć. Ustawa została opublikowana w maju 2024. Data wejścia w życie 26.06.2025. Mało czasu...
@kontrast_pl ohh nie takie rzcy sie działy 🙂 . Część sciągnie AI . Reszte uzupełnią sprzedawcy .....
@kontrast_pl wprowadzamy nowe funkcje, aby Allegro było wygodne i dostępne dla wszystkich.
Dopytuję, czy w związku z obowiązkiem od 28 czerwca wprowadzimy nowe funkcje dla sprzedających, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.
@la_nikaNowe funkcje dla sprzedający to trzeba było wprowadzać tak z rok temu jak pojawiała się ustawa. Ustawa zaczyna obowiązywać za miesiąc, dokładnie 26.06.2025 i nowe funkcje dla sprzedających nic nie dadzą. Problem trzeba rozwiązać masowo. I pewnie macie takie rozwiązanie. Ciekawy jestem jakie.
@kontrast_pl wracam z informacjami na ten temat.
Zgodnie z komunikacją dostępną tutaj, do regulaminu dodamy link do strony, na której informujemy o spełnieniu wymagań dostępności usług, które wynikają z Europejskiego Aktu o Dostępności i przepisów lokalnych.
Jeśli chodzi o opisy zdjęć oraz dostępność informacji z ofert na czytnikach dla osób niewidomych to obecnie jako alternatywny tekst dla obrazów mamy nazwę oferty i parametry. Jeśli chodzi o opis ofert, ta część jest czytelna dla czytników ekranu, ponieważ jest to tekst.
To, co sprzedawcy mogą zrobić w tej chwili, to umieścić więcej szczegółów w opisach, jeśli może to mieć znaczenie dla kupującego, na przykład w przypadku ubrań.