Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Uwaga na maile adresowane z allegro@pamn.net.pl, które są łudząco podobne do tych z oficjalnego serwisu Allegro. Piszą w nich, że należy dopłacić małe kwoty, aby uchronić się przed zablokowaniem konta.
Pozdrawiam
Michał
Dzisiaj dostałem maila z tego adresu z poleceniem dopłaty 1,98zł. Czy gdzieś się zgłasza takie przypadki?
Próbowałem napisać maila do Allegro, aby wystosowali, jakieś ostrzeżenie do swoich klientów, ale przecież z nimi nie ma jak się skontaktować.
Możesz przekierować maila na phishing@allegro.pl
Dzięki 🙂
Mail niepoprawny.
w przypadku pamm.net.pl można zgłosić do home.pl bo na ich serwerach jest domena
payment@martynajabs.work dostała to samo. Przestrzegam
A tu trochę inaczej.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Hmm, fałszywy mail czy autentyczny? Wygląda na prawdę oryginalnie, jednak jego treść nie ma nic wspólnego z realiami. Czy możecie to sprawdzić? Wysyłam go także na phishing@allegro.pl
Już widzę że fałszywy.Brak loginu, imienia i nazwiska.
WP to chyba nie jest dobry pomysł na firmowe konto, afera Dworczyka to udowodniła. Żadna znana mi płatna skrzynka, czy gmail nie przepusci, nawet do SPAMu, podrobionego adresu. Oczywiście formalnie da się jako nadawcę wpisać cokolwiek, ale serwer poczty powinien sprawdzać czy IP nadawcy jest tożsamy z wpisami dla domeny, która to niby wysyła pocztę.
Nam ostatnio przysłano info o "zawieszeniu konta" z adresu kontakt()zachbanach.pl