anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

filtr top oferta

_Likos_
#21 Demiurg#

W związku z nowym widokiem ofert na allegro z naszego punktu widzenia przydałby sie filtr w zakładce "mój asortyment" w sales center pokazujący które z naszych ofert sa pokazane jako Top oferty  ( czyli jako produkt główny pokazywany w wyszukiwarkach)

Pozwoliłoby to zaplanować ewentualne zakupy towarów czy też działania reklamowe ( wiadomo że produkt główny będzie sie sprzedawął duże lepiej niż produkty "pod spodem") poza tym pozwoliłoby np popracować nad ofertmi które nie są top produktami a są tam jeszcze możliwości podjęcia działań aby poprawić oferte ( właczyć reklamę lub obnizyć cene itp).

Wiec myśle że taki filtr byłby wskazany. No chyba że jest a go nie znalazłem w SC ???????  a jeśłi nie ma to czy byłaby szansa na takie udogodnienie ?

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17

AutoCzesci-Radek
#7 Wielbiciel#

Podpinam się. Uważam nowy wygląd za bardzo krzywdzący dla tych którzy są podpięci pod produkt "pod spodem". W takim wypadku wolę nie być podpięty pod żaden produkt. W motoryzacji, w częściach używanych, ten nowy wygląd jest totalnie niezrozumiały i utrudnia sprzedaż. 

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@AutoCzesci-Radek  to żeby produkt nie był podpięty pod katalog jest już niemożliwe ( zdaje sie że lada dzień wszystkie oferty niepodpięte będą zdejmowane) 

Podobnie jest z widokiem że widoczna bedzie tylko jedna oferta . Takie są decyzje allegro i tego nie zmienimy

Natomiast dla nas istotną byłaby wiedza : czy  i ile naszych ofert jest pokazywane jako pierwsza, 

W tym momencie nie moge czegos takiegoi nigdzie znaleźć 😞

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  podbijam pytanie bo jest ono dla mnie dość ważne. 

czy jest szansa na taki filtr pokazuyjący w SC czy i które z ofert są top ofertami ? 

oznacz moderatorów

brakestop
#16 Inspirator#

Ja właśnietopoferta.jpg wysyłam zgłoszenie, które i tak oleją ciepłym mlekiem 😉

--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@brakestop  ale to fitry dla kupujących i w tym widoku taki filtr nie miałby znaczenia bo kupujacy zwsze najpierw widzi top  oferte a dopiero pod nią są ukryte inne oferty

Mi chodzi o filtr w panelu sprzedaży w sales center. Chciałbym mieć wiedze : czy , ile i które z moich ofert sa pokazywane jako główny produkt w wyszukiwarce

oznacz moderatorów

brakestop
#16 Inspirator#

@_Likos_ Ja wiem, że Ty wiesz i Ty wiesz, że ja też bym chciał.

Używamy każdej formy dotarcia do twardogłowych z Poznania. Prawda ? 😉

Co do "WIDOK DLA KUPUJĄCYCH" - ja właśnie staram się dostosować swoje oferty do kupujących i udaję takiego, szukając swoich produktów w sposób, jaki szukałby kupujący.

Mam kilka Top Ofert i widzę je wyłącznie jako kupujący. Nie sprzedający.

--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@brakestop no i tu jest problem

Ze nie chciałbym przeglądac z punktu widzenia kupującego kilku tysiecy ofert aby sprawdzić które moje sie znalazły jako top oferta. A za godzine albo nastepnego poranka zapracuje algorytm i te oferty juz nie będą TOP ofertami.

Wczoraj z ciekawości znalazłem kilka naszych ofert które byly top. Dzis już nie są ale za to inne sa top ofertami. Takie szukanie jest bez sensu

A gdyby można było odfiltrować w SC wówczas latwo moge podejrzeć i sprawdzić czy oferta była top przez kilka dni. Jaka była sprzedaż, ile osób dodało do obserwowanych itd itp.Pozwalało by to także szybciej zareagować jakby dobrze sprzedająca sie oferta nagle straciła TOPke

oznacz moderatorów

brakestop
#16 Inspirator#

@_Likos_ ciężko uwierzyć, że programiści, informatycy i szefostwo Allegro zechce się pochylić nad naszymi prośbami. Widać, że robią wręcz odwrotnie. Postawili na swój OSA i Chińczyków.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@_Likos_ przekazałam tę sugestię do zespołu zajmującego się Sales Center, jeśli otrzymam informację w tej sprawie dam znać. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@la_nika  minęło 8 dni wiec podbijam temat. Wiadomo cos czy jest szansa na taki filtr ?

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@_Likos_ nie szukaj logiki gdzie jej nie ma, korporacje rządzą się innymi prawami

brakuje też filtru ile ofert ma status najniższa cena

i wielu innych

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@RED  tu nie chodzi o logike .

Po prostu mam nadzieje że jeśli bede marudził i przypominal to sie ktos temu przyjrzy.

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#13 Ambasador#

Powodzenia. Ja marudze od 18 miesięcy i nadal nic.

oznacz moderatorów

brakestop
#16 Inspirator#

5000 zatrudnionych nie daje rady odpowiedzieć w 8 dni ? Muszą mieć miliard zgłoszeń.

Większość pewnie od chinoli 😛

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_   Przypominam sie z pytaniem o filtr dla top oferty w S.C.

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@_Likos_ rozumiem, że zależy Ci na wprowadzeniu takiego udogodnienia - jednak nie mogę dać gwarancji że będzie taki filtr wprowadzony. Sugestię jak najbardziej @la_nika skierowała do dedykowanego działu i jeżeli taki filtr się pojawi to będzie on widoczny dla użytkowników. Na ten moment przykro mi, ale nie mam więcej szczegółowych informacji. 

oznacz moderatorów

tomsyty
#10 Popularyzator#

Co prawda nie jest to filtr ale też może być pomocne - póki Allegro nie wprowadzi jakiegoś rozwiązania. Rozszerzenie do przeglądarki Chrome (do pobrania tutaj), wyświetla w kolumnie "cechy" informację czy dana aukcja jest Top Ofertą czy nie. Działanie rozszerzenia niestety musi być celowo spowolnione - jedna aukcja na ok. 4 sekundy, zapomnijcie o wczytaniu 1000 aukcji na stronę i automatycznym sprawdzeniu wszystkich z nich. Najlepiej robić to w widoku po 20 albo 60 aukcji. Powodem jest to że zbyt szybkie wczytywanie zbyt wielu aukcji zostanie zakwalifikowane jako działalność bota co spowoduje konieczność weryfikacji captcha (a po kilku takich weryfikacjach może nawet dojść do tymczasowej blokady - ale strony w domenie allegro.pl, nie salescenter.allegro.com), wtedy trzeba czyścić cookies strony allegro.pl po czym można dokonać ponownej weryfikacji captcha i odblokować stronę.

show_top_offers.gif

oznacz moderatorów