anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gdzie jest przesyłka 00559007730007787500

lewgorzkowski
#12 Orędownik#

https://emonitoring.poczta-polska.pl/?numer=00559007730007787500

nr zam:

508f7721-eeb7-11ef-97eb-efc0b95d3673

Proszę o NIEZWŁOCZNĄ informacje gdzie jest powyższa przesyłka i dlaczego nie została doręczona w teminie, AllegroMini czyli wasz temat

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21

fox_paws
#16 Inspirator#

@lewgorzkowski Przecież to jest DOPIERO tydzień. Jak na przesyłkę poleconą to nie jest długo

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

lewgorzkowski
#12 Orędownik#

"miała być" w śr,a klientowi pewnie wtorek pokazali

oznacz moderatorów

lewgorzkowski
#12 Orędownik#

@fox_paws zwłaszcza, że w ramach oszczędnosci w PP część kurierów porusza sie na żółwiu, sprawdzone info, bardzo proszę o podanie informacji na jakim modelu żółwia porusza się listonosz z powyższym zamówieniem i czy został on wprowadzony do obrotu po listopadzie 2024 i czy osoba odpowiedzialna jest odpowiedzialna czy moze przerzuciła odpowiedzialność za odpowiedzialność

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@lewgorzkowski niestety nie mam informacji na temat czy osoba odpowiedzialna, jest nadal odpowiedzialna, czy ta odpowiedzialność została przekazana innej odpowiedzialnej osobie. Szukałam też wiadomości na temat obecnego modelu żółwia i nie udało mi się nic znaleźć (możliwe, że to informacja wewnętrzna). Natomiast w sprawie przesyłki i jej statusu wrócimy do Ciebie z informacją w mailu 49830776 🙂 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@lewgorzkowski Dlatego przesyłki polecone są ułomne, bo:

1. nie masz pełnego śledzenia przesyłki, gdyż od momentu wysłania z urzędu (wrzucenia do wora i zeskanowania chorągiewki na tymże) do momentu dotarcia przesyłki do urzędu doręczającego przesyłka jest "W transporcie"
  2. rzadko zdarza się, by przesyłka dotarła w ciągu 2 dni roboczych, najczęściej około tygodnia
  3. zdarza się, że w okresach szczytowych docierają po miesiącu
  4. Allegro Mini Przesyłka jest najgorszą formą dostawy, bo jest po prostu wrzucana do skrzynki
  5. w urzędach maja problemy ze skanowaniem kodów kreskowych, które sa mniejsze niż znaczek...
oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@lewgorzkowski 

To jest przesyłka listowa ekonomiczna (nie ma już wolniejszej usługi). Deklarowany termin doręczenia to D+4 pod warunkiem nadania do godziny 15:00. Jest to termin niegwarantowany. Ogólnie taka przesyłka może iść nawet 14 dni. Tu ma być tanio, nawet bardzo tanio, a termin doręczenia nie ma większego znaczenia.

oznacz moderatorów

zak_pr
#10 Popularyzator#

Ten dział ma nazwę " Zaawansowani sprzedawcy" zadaj to pytanie Poczcie Polskiej. Może jest jakaś grupa na fejsbooku która potrafi coś więcej wywróżyć z  monitoringu który znasz (bo podałeś link) Może ktoś postawi tarota...

oznacz moderatorów

KIKOPIKO
#11 Animator#

Ja bym pocztą polską nigdy nic nie wysłała 😆

oznacz moderatorów

lewgorzkowski
#12 Orędownik#

@zak_pr  jestem sprzedawcą i czuje się w miarę zaawansowany, więc dział odpowiedni, tak jest wygodniej zgłosić, zresztą zrobiłem to na prośbę klienta, dostałem mało satysfakcjonująca odpowiedź 

Screenshot_20250228_150616_Gmail.jpg

Mam te mini przesyłki że względu na ich cenę, pokazuje w buyboxie że dostawa od 4,49, natomiast powinni urealnić ich czasy, chodzi o to żeby to było ale żeby klient jednak wybrał innego kuriera

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@lewgorzkowski Jeśli chcesz, żeby klient wybrał innego kuriera, to po co udostępniasz tę formę wysyłki?

oznacz moderatorów

lewgorzkowski
#12 Orędownik#

Preferuje żeby wybrał innego na mini i tak są ograniczenia, jeżeli mam produkt za 45 z tym kurierem a ktoś inny w tej samej cenie bez mini to wygrywam ceną

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator#

@lewgorzkowski i przegrywasz czasem dostawy - do 30 dni

oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@lewgorzkowski 

MiniPrzesyłka nie jest usługą kurierską, ani nawet paczką. To zwykły list (choć ma nr i można go śledzić), który listonosz (nie kurier) wrzuca do skrzynki na listy.

oznacz moderatorów

lewgorzkowski
#12 Orędownik#

mijają już 2 tygodnie od nadania, jak rozumiem ewentualny negatyw będzie usunięty? No bo przecież to ALLEGROminiprzesyłka i to wasza ekipa nawaliła  @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

proszę coś zadziałać

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@lewgorzkowski jeśli taki będzie wystawiony, proszę o wiadomość, pomożemy :))

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

lewgorzkowski
#12 Orędownik#
oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@lewgorzkowski Proszę, skieruj to pytanie w sprawie numer 49830776, ponieważ tam doradcy zajmują się Twoim zgłoszeniem. My nie mamy możliwości podjęcia kontaktu z przewoźnikiem. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

lewgorzkowski
#12 Orędownik#

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Przeklejono mi tą samą formułkę, przede wszystkim nie ma odpowiedzi na pytanie gdzie jest paczka? Po drugie co to ma znaczyć że przewoźnik odmówił udzielenia odpowiedzi, to WAM zleciłem wysyłkę! AllegroMiniPrzesyłka halo! Mnie to nie obchodzi że to zlecacie dalej firmie mietex, jarex czy pocztex, to WAM place za usługę! 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@lewgorzkowski poczekaj proszę na odpowiedź w wiadomości e-mail. Tak jak napisała Wiktoria, nie mamy możliwości skontaktowania się z przewoźnikiem w tej sprawie. 
Osoba, która odpowiada w korespondencji e-mailowej tak. Zgodnie z informacją, ponownie zgłosiła interwencję w sprawie tej przesyłki. Poczekaj proszę na odpowiedź w wiadomości e-mail. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów