Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
https://emonitoring.poczta-polska.pl/?numer=00559007730007787500
nr zam:
Proszę o NIEZWŁOCZNĄ informacje gdzie jest powyższa przesyłka i dlaczego nie została doręczona w teminie, AllegroMini czyli wasz temat
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@lewgorzkowski Przecież to jest DOPIERO tydzień. Jak na przesyłkę poleconą to nie jest długo
"miała być" w śr,a klientowi pewnie wtorek pokazali
@fox_paws zwłaszcza, że w ramach oszczędnosci w PP część kurierów porusza sie na żółwiu, sprawdzone info, bardzo proszę o podanie informacji na jakim modelu żółwia porusza się listonosz z powyższym zamówieniem i czy został on wprowadzony do obrotu po listopadzie 2024 i czy osoba odpowiedzialna jest odpowiedzialna czy moze przerzuciła odpowiedzialność za odpowiedzialność
@lewgorzkowski niestety nie mam informacji na temat czy osoba odpowiedzialna, jest nadal odpowiedzialna, czy ta odpowiedzialność została przekazana innej odpowiedzialnej osobie. Szukałam też wiadomości na temat obecnego modelu żółwia i nie udało mi się nic znaleźć (możliwe, że to informacja wewnętrzna). Natomiast w sprawie przesyłki i jej statusu wrócimy do Ciebie z informacją w mailu 49830776 🙂
@lewgorzkowski Dlatego przesyłki polecone są ułomne, bo:
To jest przesyłka listowa ekonomiczna (nie ma już wolniejszej usługi). Deklarowany termin doręczenia to D+4 pod warunkiem nadania do godziny 15:00. Jest to termin niegwarantowany. Ogólnie taka przesyłka może iść nawet 14 dni. Tu ma być tanio, nawet bardzo tanio, a termin doręczenia nie ma większego znaczenia.
Ten dział ma nazwę " Zaawansowani sprzedawcy" zadaj to pytanie Poczcie Polskiej. Może jest jakaś grupa na fejsbooku która potrafi coś więcej wywróżyć z monitoringu który znasz (bo podałeś link) Może ktoś postawi tarota...
Ja bym pocztą polską nigdy nic nie wysłała 😆
@zak_pr jestem sprzedawcą i czuje się w miarę zaawansowany, więc dział odpowiedni, tak jest wygodniej zgłosić, zresztą zrobiłem to na prośbę klienta, dostałem mało satysfakcjonująca odpowiedź
Mam te mini przesyłki że względu na ich cenę, pokazuje w buyboxie że dostawa od 4,49, natomiast powinni urealnić ich czasy, chodzi o to żeby to było ale żeby klient jednak wybrał innego kuriera
@lewgorzkowski Jeśli chcesz, żeby klient wybrał innego kuriera, to po co udostępniasz tę formę wysyłki?
Preferuje żeby wybrał innego na mini i tak są ograniczenia, jeżeli mam produkt za 45 z tym kurierem a ktoś inny w tej samej cenie bez mini to wygrywam ceną
@lewgorzkowski i przegrywasz czasem dostawy - do 30 dni
MiniPrzesyłka nie jest usługą kurierską, ani nawet paczką. To zwykły list (choć ma nr i można go śledzić), który listonosz (nie kurier) wrzuca do skrzynki na listy.
mijają już 2 tygodnie od nadania, jak rozumiem ewentualny negatyw będzie usunięty? No bo przecież to ALLEGROminiprzesyłka i to wasza ekipa nawaliła @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
proszę coś zadziałać
@lewgorzkowski jeśli taki będzie wystawiony, proszę o wiadomość, pomożemy :))
a co w temacie zamowienia? @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@lewgorzkowski Proszę, skieruj to pytanie w sprawie numer 49830776, ponieważ tam doradcy zajmują się Twoim zgłoszeniem. My nie mamy możliwości podjęcia kontaktu z przewoźnikiem.
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Przeklejono mi tą samą formułkę, przede wszystkim nie ma odpowiedzi na pytanie gdzie jest paczka? Po drugie co to ma znaczyć że przewoźnik odmówił udzielenia odpowiedzi, to WAM zleciłem wysyłkę! AllegroMiniPrzesyłka halo! Mnie to nie obchodzi że to zlecacie dalej firmie mietex, jarex czy pocztex, to WAM place za usługę!
@lewgorzkowski poczekaj proszę na odpowiedź w wiadomości e-mail. Tak jak napisała Wiktoria, nie mamy możliwości skontaktowania się z przewoźnikiem w tej sprawie.
Osoba, która odpowiada w korespondencji e-mailowej tak. Zgodnie z informacją, ponownie zgłosiła interwencję w sprawie tej przesyłki. Poczekaj proszę na odpowiedź w wiadomości e-mail.