anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gdzie są wystawione ( podobno ) przedmioty kiedy ich nie ma?

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Zauważyłam że od jakiegoś czasu nie ma sprzedaży takich ciekawych przejściówek do oprawek oświetleniowych które może nie sprzedawały się jak ciepłe bułeczki ale zawsze kilka złotych za nie wpadało. A od miesiąca nic, nul, zero. Ostatnia sprzedaż 22.05.2025. Skąd inąd wiem że są jeszcze na stanie i nie przypominam sobie abym kończyła aukcję. Pierwsze szukanie w zakończonych. Zero wyników, szkice, zero wyników, odrzucone, zero wyników. W aktywnych to samo. Co pozostało? Wznowić.Więc  wznowiłam. Jak mi się wydawało wszystko poszło prawidłowo.  Po około 2 godzinach sprawdzam i wynik jak poprzednio. Nie ma. Pomyślałam że musiałam jednak zrobić coś nie tak jak trzeba i nie zostały wystawione.   Ponawiam wznowienie. Tym razem przyglądam się dokładnie kolejnym odsłonom wystawiania  i klikam zatwierdź. Poszło. Numer aukcji 17457460230 podany w podsumowaniu. Tylko że pod tym numerem jest jedynie zakończona aukcja z 22 maja  a aktywnej niestety niet. Podobnie jest z kilkoma innymi ofertami. Niby wystawione a nie ma ich w żadnej zakładce. Czyli kolejny dzień stracony.

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@cztery_bez_atu Już wyjaśniam Twoje zgłoszenie z odpowiednim zespołem. Wrócę tutaj z odpowiedzią. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

@w_kiwi 

Dziękuję.  A z Tym:

2025-07-02-12-37 faktura.jpg

Dało by się wreszcie coś zrobić?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@cztery_bez_atu Doprecyzujesz, na czym polega problem? 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#19 Nestor#

@w_kiwi  chodzi o to, że Ona jest prywatnym sprzedawcą i zaznaczyła, że  nie wystawia faktury, a komunikat mówi, ze nie może wystawić faktury😉

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

@w_kiwi , @KOGIEL_T smaczku sprawie dodaje fakt że próbowałam wystawić tę aukcję na podstawie prawidłowo wystawionej jako wystaw podobną. Aukcja na podstawie której chciałam wystąwić tę o której piszę, ma się dobrze, po zakończenie jest bez problemu wznawiana a w przypadku chęci wystawienia  na jej podstawie podobnej pojawia się ten durny komunikat. Temat zgłaszany wielokrotnie od prawie 3 lat i każdorazowo zamiatany pod dywan.

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

@w_kiwi  Jak widać tydzień to zbyt krótko do wyjaśnienia prostej wydawało by się sprawy.Ciekawe czy uda się to jeszcze w tym roku?

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@cztery_bez_atu rozumiem, że zależy Ci na czacie, dlatego zachęcam spróbuj wystawić ofertę jako "nowa". Zakładam, że to pomoże i oferta przejdzie.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

@gdvorek  Ale ja bym chciała jeszcze wiedzieć czemu oferta została zakończona bez powiadomienia mnie o tym. Dziś od 6 rano sprawdzałam wszystkie komunikaty o zakończonych " z urzędu " aukcjach które otrzymałam po 22.05.  i nie znalazłam nic takiego a dobrze było by wiedzieć na przyszłość co było przyczyną jej zakończenia. I lepiej żeby to nie było wyjaśnienie typu " produkt stracił połączenie z katalogiem". Kiedy wystawiałam przedmiot, połączyłam go z odpowiednim produktem i tak to działało przez cały czas. Nagle " komuś " czy " czemuś " coś się pozajączkowało i  przedmiot został odłączony od katalogu który co by nie pisać jest własnością Allegro i na to co zostanie podpięte jako produkt nie mamy wpływu . 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@cztery_bez_atu pytasz cały czas o ofertę numer 17457460230?

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

@_HolaOla_ Tak. Chodzi o tę aukcję.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@cztery_bez_atu wystawiłaś tę ofertę 23 kwietnia 2025 na 30 dni i po tym czasie się zakończyła. Nie było w niej żadnej ingerencji z naszej strony.  

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

@_HolaOla_ To czemu pomimo 2 prób ponownego jej wystawienia ostatecznie nie została wystawiona? Stąd całe z nią zamieszanie!  Poza tym, zawsze zaznaczam aby po upływie 30 dni aukcja została wznowiona i  przypuszczam że tak samo było i tym razem a wznowiona nie została. Ale w międzyczasie poradziłam sobie w inny sposób. Polak, a tym bardziej Polka potrafią. Ale mam nowy problem ( dzień bez problemów, to dzień stracony ) . Co mogę zrobić aby to co niżej przeszło? Wystawiam oprawkę bezpiecznika, znalazłam podobną w katalogu, ale kiedy chcę je połączyć to otrzymuję komunikat jak na zrzucie.

Zrzuty 2025-07-12-20-39.jpg

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@cztery_bez_atu spróbuj proszę zmienić kategorię w swojej ofercie na 67197. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

@_HolaOla_ Nie mam bladego pojęcia jak wyszukać kategorią o konkretnym numerze. Co to za kategoria? Jak się nazywa?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@cztery_bez_atu to kategoria Allegro > Elektronika > RTV i AGD > Elektronika > Pozostałe.
Kategorię możesz wybrać wpisując tylko jej numer na formularzu: 

la_nika_1-1752399472068.png

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

TechartGSM
#13 Ambasador#

Kategoria z prowizją jedynie 21%... 🙂

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

21% to żaden problem. Ja i tak mam prowizję na poziomie 120%. Przykładowo aby za tę oprawkę otrzymać całe 1,20 zł to muszę ją wystawić za 2,70 zł. W innym razie dopłacę do interesu. Niby nie dużo. Tu 0,05 zł w innej aukcji 0,1 zł i na koniec miesiąca może się okazać że pracowałam za free.

oznacz moderatorów