Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Witam. Sprzedaję części elektroniczne i sporo mam zestawów z różnych elementów. W tych zestawach jest czasami kilku producentów ( wielu już nie istnieje). W jaki sposób mam wprowadzić dane do oferty? Nadmienię jeszcze, że producentem zestawu jestem ja, ale producentami elementów wchodzących w zestaw jest kilku lub kilkunastu producentów. Czy mogę podać jako producenta swoją firmę? Pozdrawiam. Piotr.
PS. Swoją drogą dla większości części elektronicznych nie jest konieczna informacja o bezpieczeństwie.
@P_i_o_t_r_N skonsultuję temat i wrócę do Ciebie.
@P_i_o_t_r_N przepraszam, że tak długo czekałeś na szczegółowe informacje.
Dostarczenie informacji wymaganych przez GPSR jest po stronie sprzedającego. Jeśli masz wątpliwości, powinieneś zgłosić się do producenta/importera. Natomiast, jeśli Ty jesteś producentem, to musisz stwierdzić, czy jesteś odpowiedzialny za dany produkt
Zgodnie z definicją z GPSR:
„producent” oznacza każdą osobę fizyczną lub prawną, która wytwarza produkt lub która zleca zaprojektowanie lub wytworzenie produktu i sprzedaje ten produkt pod własną nazwą lub własnym znakiem towarowym.
@P_i_o_t_r_N w tym przypadku Ty jesteś producentem, bo telewizory, też składają się z elementów różnych producentów, ale finalnie produkt jest firmy która go zaprojektowała, złożyła do "kupy" i wprowadziła na rynek